KELİLE VE DİMNE KİTABINDAN 3 MAYMUNUN PADİŞAH SOYTARILIĞI

KELİLE VE DİMNE KİTABINDAN 3 MAYMUNUN PADİŞAH SOYTARILIĞI

KELİLE VE DİMNE KİTABINDAN 3 MAYMUNUN PADİŞAH SOYTARILIĞI
?ÜÇ MAYMUN? filmi küçük zaafların büyük yalanları doğurmasıyla parçalanan bir ailenin, gerçeklerin üzerini örterek bir arada kalma çabasını anlatır.
 
Filmin adı da, acı ve sorumluluklardan, gerçeği görmeyerek, duymayarak ve gerçekler hakkında konuşmayarak kaçmaya çalışan karakterlere göndermedir.
 
Üç Maymun genel olarak, "üç maymunu oynamanın" gerçekleri ortadan kaldırıp kaldırmayacağını sorgular.[1]
?KELİLE VE DİMNE? ise M.Ö. 1 yüzyıl civarında yaşadığı düşünülen Beydeba tarafından kaleme alınmış fabl tarzında hikâyeler barındıran bir hikâye kitabıdır.
 
Eserin hükümdara sunulduğu ve hükümdara bir tür nasihat niteliğinde olduğu öne sürülmüştür. Fabltürünün ilk ve en önemli örneklerinden olan Kelile ve Dimne`deki hikâyeler siyasetten erdeme kadar birçok farklı konuyu ele almıştır.
Eser adını ilk bölümündeki bir hikâyenin kahramanı olan iki çakaldan almıştır; "doğrunun ve dürüstlüğün" simgesi "Kelile" ile "yanlışın ve yalanın" simgesi "Dimne".Kitapta hikayeler Bin bir Gece Masalları´nda olduğu gibi iç içe girmiş çerçeve hikayelerden oluşur.
 
Ve hikayemiz başlıyor.!
 
3 MAYMUNUN PADİŞAH SOYTARILIĞI
 
Kurt kocayınca balaları hani bilyeleri ile oynarmış ya biri hariç diğer ikisi koca Kurt´un sağlında antrenmanlılardır aslında bilye oynamaya, diğeri ise bunlardan öğrendi bu marifeti milletvekilliği uğruna.!
 
Hani Baba koca kurt bu yüzden hiç de haksız sayılmazdı evladı siyasi varis bırakmamaya, kısmen fiziksel benzerlik taşıyor olması siyasi bir hak edişe kar etmiyordu nitekim varis olmasına.!
 
Babasının hakka yürüyüşü bir hüzünden ziyade fırsattı onun için soyadı ile varis olmaya.!
 
Babası fazla partiye yaklaştırmasa da soyadı onu genel başkanlığa taşıyacaktı nasıl olsa.!
 
Babasından ceza evi ziyareti bir miras mektup da vardı aslında rakibini belden aşağı vurmaya.! Birde kurtuluş Savaşı´nda fransız işbirliği soy kütüğü propagandası da galibiyetin çabası idi.! Genel başkan olmaya.!
 
Fakat hakkı ve haddi olmadığı için bir türlü genel başkan olamadı .!
 
Çünkü fiziksel standart sapması olmasa da, ruhen ve zihnen o baba için tam bir genetik facia idi ve nihayet Babasına göre adam bile olmayan bu namzet
 
Babasına inat genel başkan yardımcılığı ve milletvekili olabilmek için dün ki iddialarını ve belden aşağı propogandalarını muhatabına soytarılık adına yutkunması bile yetti ve muradına nihayet erdi.!
 
Eski bir pavyoncunun oğluna bile Padişah´ı tarafından yüklenen kıymet kendisi için illegaliteyi başlatan bir ocak genel Başkanı´nın bile harcanmasına yok sayılmasına rağmen yutkundu ve o yumuşak koltuğa oturdu hayalleri ve kendi de bitti.!
 
Diğeri ise belikli geçmişte koca kutrun tedrisatından geçmiş olsa da, bukelamun vari bir sistemin zehri ve panzehiri kontrol edebilme zihniyetinin konuşlandırmaya çalıştığı panzehir bir figurandı.!
 
Koca kurt rahmete ulaşınca o dönemdeki etkin konumu ve güdülendirildiği oyun kurucunun manüplesi ile genel başkanlık seçimini kazanması irade edilmiş zat-ı şahane padişahın sol yanında yerini almıştı.!
 
Çünkü padişahı üstad necip fazılın aksine ?Kalbini ve Beynini sol eline vermişti , işe yaramadığını bilse sağ elini kesebilirdi.!
 
 
Onun için isabetlide olmuş tu aslında bu süreçte sağ yanını tercih edip , millet yüreğinde ve vicdanında karşılık bulan sağ kollar kesilip atılmaktan kurtulamayacaktı.!
 
Sadece derun-i bağlantılar ve komiteci antrenmana sahip biri hariç, kesilip atılsa da, kök hücre tedavisi ile yeniden sağ kol işlevine ulaşabilecekti.
 
Ve nihayetin de sol kol artık milletvekili idi aka bin de ise bakan. Hani inşaatçılık ve bankacılık mesleklerine de pek yabancı değildi.
 
Allahın bir uyarısı, afatı ve gazabını da fırsata dönüştürebildi, Çünkü onlarca yıllık bir hareketin iktidar kapısına gelmişti ve değerlendirilmeliydi.!
 
Ülkücüler açtı, işsizdi, yoksuldu imdatlarına yetişilmeliydi bahane de hazırdı. Aslın da adı Ülkücülerindi tadı ise daha çok çalıp söyleyen Türkücülerindi.!
 
İnanç ve Değerleri ile çelişen, suni evliliklerin, menfaat ve çıkarlar etrafın da eriyen iktidar padişahın düdüğü ile geri de bir enkaz bırakarak artık sona ermişti.!
 
Dün haklı mücadelesi ve kavgasından dolayı faşist, terörist, olarak nitelendirilen ülkücüler artık sol elin sayesin de hırsızlık ve yolsuzluk yaftası ile anılır hale gelmişti.
 
Padişah çık kızgındı olan biteni nasıl olmuş ta ruhu bile duymamıştı.! Tep ki verdi tecrit etti, oyun kurucuya ayakçı saadet zincirindeki hatırı sayılı ortak dostlar aracı oldu affı mağfiret için.!
 
Aklansın da gelsin diye beşer-i hamam da sonradan Yahudilerin eline geçen Hacı Şakir sabunları ile yıkanır,aklanır ve paklanır.! Görev bitmemiştir, hedef daha büyüktür.!
 
Padişahın koltuğu sallanmaktadır meşruiyeti ve güvenliği tehlikededir panzehir sorumluluğu gereği aday olmalıdır.! Padişahı alternatisiz değilmiş algısı ile alternatifsiz bırakmak asıl amaçtır.
 
Çünkü Hakkın ilham olduğu vicdanlarda ve yüreklerde aklanmamıştır lider olarak en zayıf halkadır, birkaç deneme ile mevcudu muhafaza edebilmiş ve Karadeniz de gemisini ikame ile hala daha yüzdürebilse de gemisi de batmış kendisi de bitmiştir.
Gelelim sonuncusuna bu harekete ve fikre baba yadigarıdır, statükonun fikri ve zihni dinamikleri etrafında elit ve nezih yetiştirilmiştir, dış ilişkiler , jeostratejik ve jeopolitik bir dehadır.!
 
Ona reva görülen mutfakta aşcılık iken, restaurantta baş garsonluğa terfi etmeyi tam düşünmeye başlamıştı ki hayali kursağın da kaldırılmıştır.!
 
Dingil fıratla görüştü yaftası ile bir sabah iktidarın uşağı olarak gözlerini açtı, ertesi gün pensilvanyanın oyuncaklığı ile uyandı,
 
Nerden de stratejist oldu bi sonraki gün uluslararası jeopolitik bir ajandı ve partiden ihraç edilince bırakın genel başkan adaylığını, ülkücülüğünü tescil için mahkeme kapılarını çok zorladı
 
Ve baktı ki olmuyor o da üç maymunu oynadı, kısır hedefi ne belki ulaştı ama oda kaybetti ve Bitti..
 
Padişahın yerine ismi geçmeyen 4´ cüsü bir dönem direkten dönse de ucuz atlattı, liderlik iddası olmadığı için hala devam etmekte.
 
5. sı bu fregman da rol üstlenmedi ucuz yafta ve iftiralar ile taca atıldı ihracı hazırlanmak ta.!
 
7. si bir karşı cins, erkek gibi bir lidere hasret kalan bir harekete liderliği en son düşünülmesi gereken bir hanfendi olsa da
Bir çok erkeğe taş çıkaracak delikanlılığı ile ismi her makama yakıştırılınca haddi ve hududu aştı,
 
Millet vicdanın da ve yüreğin de karşılığı olan hanfendi biraz çetin ceviz olsa da 3 maymun filminde figüre görev alıp almaması ise şahsiyet ve dava adamlığına bağlı akibetini beklemekte.
 
Evet bu hareketi bir çok noktada temsil etmek ve yönetmek isteyen kardeşlerim, gönüldaşlarım, ağabeyilerim, ablalarım, yolda belli yöntem de belli:
 
Ya sahte alkışlar, riyakar gülümsemeler, dansözlere taş çıkaracak kıvırmalar, dün söylediklerini bu gün vekillik için yutkunanlar,unutanlar gibi padişahım soytarılığına rıza göstereceksiniz.!
 
Ya da Hiçbir doğruyu yanlışa sarılmama adına feda etmeyip, davanızın, inanç ve ideallerinizin namus ve iffetine yakışır bir şekilde mücadelenizin hakkını vererek bir yerlere adam adamı olarak değil dava adamı olarak geleceksiniz.! Yoksa sırada ki gelsin akibetine düccar olursunuz.!
vesselam
selam-saygı-dua 

Anahtar Kelimeler:

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

19.04.2024

  • İMSAK 03:53
  • GÜNEŞ 05:24
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:04
  • YATSI 20:29
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı