Kayak Federasyonu´nun skandal uygulamasına tepki yağıyor

Göreve geldiğinden beri yanlış uygulamaları ve keyfi tutumu yüzünden eleştirilen Federasyon Başkanı Erol Yarar, son kararıyla spor camiasının şimşeklerini üzerine çekti.

Kayak Federasyonu´nun skandal uygulamasına tepki yağıyor

 

 

Erzurum´da 19-21 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilen Snowboard Boardercross Dünya Şampiyonası´nda Türkiye Kayak Federasyonu, büyük bir skandala imza attı. Federasyon, Snowboard Cross Milli Takımı sporcularının, yarışlarda üzeri Ay Yıldızlı Türk bayrağıyla süslenmiş snowboard tahtası yarıştırdığı ortaya çıktı.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın dünya liderler zirvesinde yerdeki Türk bayrağını alıp, öperek cebine koyup, bayrak hassasiyetini ortaya koyduğu bir ortamda, Kayak Federasyonu´nun Ay Yıldız´ı sporcularının ayaklarının altına aldırması tepkilere neden oldu! Başta Cumhurbaşkanlığı olmak üzere Spor Bakanlığı ve Spor Genel Müdürlüğü´nün Türk bayrağına aleni saygısızlık yapan ve yapılmasına göz yuman Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar ve yönetim kurulu hakkında nasıl bir yaptırım uygulayacağı şimdiden merak konusu oldu?

 

Başarılarıyla adından söz ettiremeyen Snowboard Milli Takımı, Erzurum´da düzenlenen Snowboard Boardercross Dünya Şampiyonası´nda ciddi bir skandalın altına imza attı. Türkiye Kayak Federasyonu´na bağlı olan Snowboard Milli Takımı´nın sporcularının şampiyonada, üzerleri Ay Yıldızlı Türk bayrağı motifleriyle süslenmiş snowboard tahtalarıyla yarıştıkları ortaya çıktı. Türkiye Kayak Federasyonu´nda görevli bir çalışanın sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla ortaya çıkan görüntüler, Türk Bayrağı´nı Koruma Kanuna´na açıkça muhalefet edildiğini ortaya koydu.

Bayrak Kanunu´nun 7. Maddesi´nde, ?Oturulan veya ayakla basılan yerlere konulamaz. Bu yerlere ve benzeri eşyaya bayrağın şekli yapılamaz? şeklinde açıkça belirtilmesine karşın, milli sporcuların ayaklarına taktıkları snowboard tahtasına Ay Yıldızlı Türk Bayrağı´nı işletip, bu şekilde yarışmaları tartışmalara neden oldu.

 

Sporcuların, Türk bayraklı snowboard tahtalarıyla yaklaşık 6 aydan bu yana yurt dışındaki müsabakalarda yarıştıkları ve Kayak Federasyonu başta olmak üzere birçok spor kuruluşunun da sporcuların bu fotoğraflarını sosyal medya hesaplarından paylaştıkları da ortaya çıktı. Buna karşın, Bayrak Kanunu´na göre açıkça suç teşkil eden bu olaya karşı Kayak Federasyonu´nun neden kayıtsız kaldığı ve neden bir yaptırım uygulamadığı anlaşılamadı.

Konuyla ilgili görüşlerine başvurmak istediğimiz Kayak Federasyonu Genel Sekreteri Necip Kishalı, sorularımızı cevapsız bırakırken, bazı federasyon yetkililerini de yakın çevrelerine, ?Sporcular yapmış, yarışırken ay yıldızı görmelerinin kendilerine güç verdiğini düşünerek, iyi niyetli yapılmış bir iş? diyerek kendilerini savunup, faturayı sporculara kesmeye çalıştıkları iddia edildi. 

 İŞTE BAYRAK KANUNU´NUN İLGİLİ MADDESİ 

M A D D E 7. ? Türk Bayrağı, yırtık, sökük, yamalı, delik, kirli, soluk, buruşuk veya layık olduğu manevî değeri zedeleyecek herhangi bir şekilde kullanılamaz. Resmî yemin törenleri dışında her ne maksatla olursa olsun, masalara, kürsülere, örtü olarak serilemez. Oturulan veya ayakla basılan yerlere konulamaz. Bu yerlere ve benzeri eşyaya Bayrağın şekli yapılamaz. Elbise veya üniforma şeklinde giyilemez.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.03.2024

  • İMSAK 04:33
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:42
  • YATSI 20:01
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false