KARAKOÇ'UN ÜRÜNLERİ ERZURUM'DAKİ MARKETLERİN REYONLARINDAKİ YERİNİ KORUYOR

KARAKOÇ ÜRÜNLERİNİ MARKETLERİNDE VATANDAŞLARA SATAN MARKET SAHİPLERİ DE EN AZ ONLAR KADAR SUÇLU

KARAKOÇ

 

Gıdada taklit ve tağşiş yapan firmaların kamuoyuna ifşa edilmesinin tek başına yeterli olmadığını, kötü niyetli firmaların farklı yollarla sağlıksız üretime devam ettiğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ülke genelindeki tüm gıda ürünlerine yönelik denetimlerinin artması sevindirici dedi.

Palandöken, Ancak taklit ve tağşiş gıda ürünleri satan firmalar ile ürünlerin kamuoyuna ifşa edilmesi tek başına yeterli bir uygulama değil. Bu firmalara uygulanan mevcut yaptırımlar caydırıcı olmadığı takdirde sağlıksız üretim kötü niyetli firmalar tarafından isimler değiştirilerek farklı yollarla sürdürülebiliyor. Bunun önüne geçmek yaptırımı daha ağır olan cezalar uygulanmalı” dedi.

Taklit ve tağşiş ürünlere yönelik yetkililerin yaptığı denetimlere ek olarak vatandaşlara da görev düştüğünü dile getiren Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Gıdada taklit ve tağşiş ürünlere yönelik Bakanlık tarafından yapılan denetimlere ek olarak vatandaşlarımız da kendi denetimlerini yaparak piyasa değerinin altında satılan ürünlere karşı şüpheyle yaklaşmalı. Tüketiciler şüphe duydukları gıda ürünlerini Alo 174 Gıda Hattı aracılığıyla yetkililere ihbar ve şikayet etmekten çekinmemeli. diye konuştu.

Hiçkimse Halkın Sağlığıyla Oynayarak Kazanç Elde Etmemeli

"Şehrimizin markası, yerel semayemiz, kendi imalatımız gibi düşüncelerle market reyonlarında aradığımız ürünlere de artık güvenimiz kalmadı. Buna son örnek olarak Karakoçlar Firmasınıu gösterebiliriz. geçtiğimiz gün Tarım ve Orman Bakanlığı taklit ve tağşiş yapan 69 firma ve 136 ürünü vatandaşların erişimine sundu. Bu firmaların arasında Erzurum'un öz malı, yerli srmayemiz kendi imalatımız olan Karakoçlar Et ve Et Ürünleri Gıda İml. İth. İhr. Ltd. Şti. de vardı.

Karakoç Firması, Erzuum'daki yerel marketlerimizin reyonlarında satışa sunduğu ve halen satışına devam ettiği aşağıda da market reyonlarındaki fotoğraflarını paylaşacağımız Hünet Et Mamüllerinde Isıl İşlem Görmüş Piliç Sucuklarda Mekanik Ayrılmış Kanatlı Eti Tespiti ile O Liste de yer aldı.

Peki Sadece KARAKOÇ Firması mı suçlu?

Hayır Tabiki O ürünü vatandaşlara satan Yerel Marketlerimiz de en az onlar kadar suçlu. Reyonlarında Ucuz ürün bulundurmak için satışa sundukları Karakoç firmasına ait olan ürünlerin geçtiğimiz gün Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından taklit ve tağşiş yapan 69 firma ve 136 üründen birisi olduklarını onlar da bal gibi biliyorlar.

Başta Karakoç Et ve Et Ürünleri firması olmak üzere Karakoç firmasının Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tespit edilen ürünlerini marketlerinde vatandaşlara satmak için reyonlarında bulunduran tüm yerel perakendeci esnafımnıza sesleniyoruz. Vatandaşımızın sağlığıyla oynayarak kazanç elde edemezsiniz.  

VATANDAŞLARIMIZI DA BİRKEZ DAHA UYARIYORUZ!

KARAKOÇ Firmasına ait olan ürünlerde taklit ve tağşiş yani halk diliyle hile olduğu tespit edilmiştir. Bu firma Erzurum'un öz malı, yerel sermayemiz, kendi malımız gibi sloganlarla Bakanlığımızın kamuoyuna yapmış olduğu duyurudan yola çıkarak bizlere hileli ürün satmıştır. Bu ürünleri ucuz diye alırken iki kere düşünün.

Öte yandan yerel marketlerimiz de bizim öz malımızdır. Yerel sermayemizdir diyerek onları tercih etmeye devam edelim. Ama bizlerin sağlığıyla oynayan ürün ve markaları reyonlarında bizlere satmak için sunan marketlerimizi de tercih ederken iki kez düşünün diyoruz.  


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

20.04.2024

  • İMSAK 03:51
  • GÜNEŞ 05:23
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:05
  • YATSI 20:30
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.3 ° / 4 ° Güneşli