Kandil´deki teröristlerin 3´te 2´si öldürüldü´

Güvenlik uzmanı Mete Yarar, Dağlıca´yı, PKK´nın Suriye´de öğrendiği yöntemleri ve hava operasyonlarını anlattı.

Kandil´deki teröristlerin 3´te 2´si öldürüldü´
Eski bir Bordo Bereli, güvenlik ve strateji uzmanı Mete Yarar, Hürriyet´ten İzzet Çapa´ya PKK´nın Suriye´de öğrendiği ve Türkiye´de devreye soktuğu yeni savaş yöntemlerini anlattı.
 
Buna göre, terör örgütü PKK´nın dağlardaki savaşı şehirlere taşımasının sebepleri var. Ayrıca mafya hesaplaşmalarında bile kadın ve çocukların çatışmalardan uzak tutulmasına rağmen, PKK´nın asker ve polisi kadın ve çocukların yanında şehit etmesinin de bir amacı var..
 
HAVA OPERASYONLARINDA DAĞ TAŞ MI VURULUYOR
 
- "Hava operasyonlarında sadece dağı, taşı vuruyorlar" kanısı var toplumun bazı kesimlerinde...
- Ben de bu sorunun cevabını bulabilmek için yerinde çekim yapmaya İncirlik´e gittim ve hava operasyonunun pir parçası olan bir tanker uçağına binerek havada beş saat kaldım. Operasyona katılan pilotlarla yüz yüze konuştum. Gizlilik sınırlarını aşmamak kaydıyla bazı görüntüleri izleme fırsatı buldum.
 
SON 25 YILIN EN BÜYÜK HAVA HAREKATI
 
Hava Kuvvetleri´nin teknolojik anlamda gelmiş olduğu nokta, dağın taşın vurulmasına müsade etmiyor. Geçen gün yapılan 100 uçaklık hava harekatı, son 25 yılın en büyük hava operasyonuydu. Ve Kandil´de bulunan 1500 kişilik aktif gücün üçte ikisi etkisiz hale getirildi.
 
- Peki bu kadar başarılıysak Dağlıca baskını nasıl gerçekleştirildi.
- Gelinen noktada teröristler, artık dağdan şehre inerek eylem yapmıyor. Şehirden dağa çıkarak yapıyor.
 
PKK BUNU SURİYE´DE ÖĞRENDİ, DUYGUSAL KOPUŞ İSTİYORLAR
 
- PKK, güvenlik görevlilerini eşi ve çocuklarının yanında öldürerek ya da uykudayken kafalarına kurşun sıkarak neyi hedefliyor.
- PKK terör örgütü, Suriye´de yalnızca bomba yapmayı öğrenmedi. Başka bir şeyi daha fark etti. O da; bir yerin hakimiyetini sağlamak için askeri gücün yetmediği ve asıl bölünmenin duygusal kopuşlarla olduğu gerçeği.. Bu yüzden de insanların canını acıtan, travma gerçekleştirecek ve duygusal kopuşlara yol açacak kahpece saldırılara başladı. Son zamanlardaki eylemlerin temel amacı, toplumun sinir uçlarını harekete geçirmektir.
 
PKK MAFYANIN ÖTESİNE GEÇTİ
 
Mafyanın kendi arasındaki savaşlarda bile kadınlar ve çocukların dışarıda tutulduğu bir gerçekken, PKK mayfanın da ötesine geçti.
 
HÜKÜMETTEN DE AÇIKLAMA
 
Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, "Bölücü terör örgütü, arkasında kim olursa, hangi desteği olursa olsun, tekne kazınır gibi kazınacak. Şu anda dağ kadrosunun kuvvetli bir kısmı imha edildi. Şehirlerdeki yapılanmaları sökülüp atılıyor" açıklamasını yaptı.kaynak:haber53

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.03.2024

  • İMSAK 04:33
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:42
  • YATSI 20:01
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false