İYİ'NİN AĞZI İYİ BOZULMUŞ

Bingöl'de şehit ağabeyine küfür eden İYİ Parti milletvekili Lütfü Türkkan'ın bu çirkin sözleri Türkiye'nin gündemine oturmuş ve oldukça tepki almışken, Genel Başkan Meral Akşener'in yorumunun ne olacağı merak ediliyordu.

İYİ

 

TBMM'de partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ihraç beklentisini yok sayarak beklenenin aksine Türkkan’a sahip çıktı ve Ak Parti’yi suçladı.

Akşener, Türkkan'ın küfrünü "Hislerine yenik düştü" olarak değerlendirirken, şehit ağabeyi için "Ahlaksız" kelimesini kullandı.

Akşener, "Karşıdaki, genel başkanına küfürler etmiş ahlaksız bir adam da olsa hislerine yenik düştü. Elbette bu hatayı mazur görecek değiliz." dedi.

Akşener, yaşanan bu olayın AK Parti'nin düzenlediği bir provokasyon olduğunu, nedeninin ise il il gezerek vatandaşların dertlerini dinlemesi olduğunu söyledi.

Akşener, "Her dükkan önünde yavşak yavşak konuşanlara, yazanlara provokasyon yaptırabilirsiniz. Yaptırın kardeşim. Sizden korkan sizin gibi olsun. Biz gezmeye milletimizi dinlemeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Türkkan olayından sonra kendisi de bir kadın olan Meral Akşener’in bu yaklaşımı ve şehit yakınına  yapılan küfrü eleştirmeyen  tavrı da gösterdi ki İYİ Parti, HDP’yi küstürmeyi göze alamadı ve şehit ağabeyi yerine ona küfreden zatın yanında saf tuttu.

Saf tutmakla kalmayarak şehit ağabeyini “ahlaksız”, politikalarını eleştiren insanlara da “Yavşak” diyerek seviyeyi daha da düşürmüş ve resmen küfürbazlığın  dibine vurmuş.

Görünen o ki İyi Partililerin ağzı ve tarzı iyice bozulmuş. Siyaset yaparken halka giden ancak her siyasetçiye olan tepki kendilerini bulunca hırçınlaşan, öfkelenen ve şehit yakını olup olmaması önemli değil,  insanlara rahatlıkla küfreden bir milletvekili ve bu duruma sahip çıkan bir Genel Başkan, ülkede iktidar olsa ve yönetimi  elinde bulundursa neler yapar düşünemiyoruz bile.

Yaşananlar en çok da İYİ Partiyi bir umut olarak gören  kesimi üzdü. Türkkan’ı savunamayan bu duyarlı kesim, şimdi Akşener’i nasıl savunacak, dahası güvenecek  belli değil.  

Bu olaylar sonrasında İYİ Parti’den ciddi kopuş ve istifaların yaşanması bekleniyor. İYİ Parti, bu durumdan Türkkan’ı partiden ihraç ederek kurtulabilirdi belki ama partinin gizli kasası olmanın da böylesine bir koruyuculuk tarafı var ve Allah var iyi işe yaradı.

ELAZIĞ HAKİMİYET


Anahtar Kelimeler: ' BOZULMUŞ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli