İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYI ZEKAİ KAYA SORMAYA, SORGULAMAYA DEVAM EDİYOR:

İYİ Parti Erzurum Milletvekili Adayı Zekai KAYA, seçim çalışmaları kapsamında yaptığı gezilerde karşılaştığı kamu kayıplarını gündeme getirmeye devam ediyor.

İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYI ZEKAİ KAYA SORMAYA, SORGULAMAYA DEVAM EDİYOR:

 

Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalar ile ‘Tekstil Kent’ in içler acısı halini yeniden gündeme taşıyan İYİ Parti Erzurum Milletvekili Adayı Zekai KAYA, seçim çalışmaları kapsamında yaptığı gezilerde karşılaştığı kamu kayıplarını gündeme getirmeye devam ediyor.

Yapımına başlanırken ‘Erzurum’daki işsizliğe çare olacak’ sloganı ile gündeme getirilen ve kendilerinin de isabetli bulduğu ‘Tekstil Kent’ projesinin, şu günlerde içler acısı bir hale geldiğini dile getiren Zekai Kaya, ‘Milyonlarca lira harcanarak yaptırılan fabrika binalarının parçalandığı ve altyapının çöktüğü Tekstil Kent, deprem bölgesinden farksız bir hale geldi.

Hiçbir yetkilinin görmek, duymak, konuşmak istemediği, üstünü örttüğü Tekstil Kent skandalı ile ilgili bir soruşturma var mı? Bu skandalın, bu ayıbın sorumluları şimdiye kadar neden hâkim karşısına çıkartılmadı? İYİ Parti olarak bu konunun yakın takipçisiyiz. 14 Mayıs’tan sonra Erzurum insanının hayallerini yıkanlardan inşallah hesabı sormak bize nasip olacak.” demişti.


Tekstil Kent açıklamaları sıcaklığını korurken İYİ Parti Erzurum Milletvekili Adayı Kaya’dan bir açıklama da Kandilli Kayak tesislerine ilişkin olarak geldi.

2011 Üniversiteler Arası Kış Olimpiyatlarının gerçekleştirilmesi esnasında, milyonlarca lira harcanarak şehrimize kazandırılan Kandilli kayak tesislerinin içler acısı halini gündeme getiren Kaya,  ‘Kandilli'nin ocağını söndürenlerin yargı önünde hesap vermeleri gerekir. O hesabı sormak, bizim iktidarımıza nasip olacak.' dedi.

Dönemin Gençlik Spor İl Müdürü başta olmak üzere Oyunlar Koordinatörü ile tüm yerel yöneticilerin aldığı yanlı ve yanlış kararlarının ağır faturasını devletin ve milletin ödediğini bildiren Kaya, ’Konaklı Yaylası'ndan Dağ Mahallesine, şehir merkezinden Kandilli'ye yayılan alanda milyonlarca lira harcanarak spor tesisleri yapıldı. Bu tesislerin birçoğu bu gün maalesef atıl ve kullanılamaz hale geldi. Sürecin sonunda hem milletimizin hayalleri yıkıldı, hem de devletimizin milyonlarca lirası heba edildi.‘ dedi

Zekai Kaya söylemlerine şöyle devam etti;

"Geçtiğimiz gün büyük bir kalabalığa seslenen Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan, 21 yılda Erzurum'a 80 yılda yapılanlardan çok daha fazla yatırım yaptıklarını söyledi.

Doğrudur. Yatırım adı altında işe yaramayan çok sayıda tesise büyük paralar harcandığı herkesin malumu. Hatırlatmak gerekirse, o yatırımlardan birisi Kandilli'deki tarumar olan biatlon sahası ve diğeri ise kaderine terk edilen Konaklı Yaylası'ndaki kayak tesisleridir. Dağ Mahallesi'ne yaptırılan körling salonu ve diğer spor tesislerinin durumları da ortada. Bizden başka bir yerde yok deyip övündükleri atlama kuleleri zaten yok olan itibarımızı iyice yerle bir etmiş, çökmeleri ile dünyaya manşet olmuştur. Bu çökmeler neticesinde ise onarım görmüştü. Kulelerin onarımının son olarak 21 Milyon Lira muhammen bedelle ihale edildiği haberlere konu olmuştu.

Miting alanında esip gürleyen ama kayda değer bir şey söyleyemeyen, sadece 21 yılda çok şey yaptıklarını söylemekle yetinen Sayın Erdoğan, keşke her biri oyunlar mezarlığına dönen tesisleri gezip, görseydi. Belki sorumlularından hesap sorardı! O tesislerin hesabını sormak da bize kısmet olacak."


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

27.04.2024

  • İMSAK 03:39
  • GÜNEŞ 05:13
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:12
  • YATSI 20:40
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.5 ° / 8.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı