İYİ PARTİ´DEN HABER 25 GAZETESİNE ZİYARET

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü olması dolayısıyla İyi Parti Palandöken İlçe Başkanı Alparslan Yapağı ve yönetim kurulu üyelerini gazetemizde ağırladık.

İYİ PARTİ´DEN HABER 25 GAZETESİNE ZİYARET

 

Basında çalışanların haklarına ilişkin 212 sayılı yasanın 10  Ocak 1961´den itibaren uygulanmaya başlandığı gün dolayısıyla 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlanmakta. Bu yasa, basın emekçilerinin sosyal haklarını kazanmalarını ve gazetecilik faaliyetlerini özgürce yapmalarını teminat altına almak için çıkarılmıştı. Halka  haber sunup bilgilendirme görevini yerine getiren basın emekçileri yılda bir gün 10 Ocak´ta sorunlarını dile getirir, tüm zorluklara rağmen mesleğin mensubu olmanın gururunu kutlamalarla yaşarlar.

Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla İyi Parti Palandöken İlçe Başkanlığı gazete merkezimizi ziyarette  bulundular.  İlçe Başkanı Alparslan Yapağı, Yönetim Kurulu üyeleri Selahattin Tosunoğlu, Zeynel Abidin Ağ, Esmiralda Ağ ve Sonnur Mehmetalioğlu´ndan oluşan İyi Parti heyetini Gazetemiz İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Ender Yüncü konuk etti.

Yerel demokrasinin gelişmesinin, halkın kente karşı duyarlığının ve aidiyetinin artması için en önemli unsurun yerel medya olduğunu söyleyen İYİ Parti Palandöken İlçe Başkanı Alparslan Yapağı; "Güç bazı odaklardan ve iktidardan alınırsa, basın özgürlüğünden söz edilemez. Medya düzelecekse bu yerel basının güçlendirilmesiyle olur. Yerel medyanın ekonomik zorlukları yasal düzenlemelerle gidermek gerekir. Yaygın basının bölge ekleri çıkarmaları da engellenmelidir.  İyi Parti olarak yerel basın ile ilişkilerimizi samimi biçimde yürütmek istemekteyiz" Açıklamasına Mustafa Kemal Atatürk´ün, ?Cumhuriyet devrinin kendi zihniyet ve ahlakıyla donanmış basınını yine ancak Cumhuriyetin kendisi yetiştirir? sözüyle devam eden İYİ Parti Palandöken İlçe Başkanı Alparslan Yapağı, ?Basın hürriyeti kalkarsa, vicdan, eğitim, konuşma hürriyetleri de kalkar? ifadesinden hareketle basının demokrasi ve özgürlükler çerçevesinde ifa ettiği bu hizmetin, zorlukları nedeniyle her türlü takdiri hak ettiğini kaydetti.

İYİ Parti Palandöken Belediyesi Meclis üyesi Aday Adayı Zeynel Abidin Ağ´da ziyareti esnasında ?Basın yayın organları içerisinde çalışan muhabirinden, sayfa editörüne, yazarlarından, matbaasında çalışan tüm gazetecilerimizin çalışmaları dikkate alındığında basın mensuplarımızın son derece önemli bir görevi ifa ettikleri açıkça ortaya çıkmaktadır. Görevlerini layıkıyla yerine getirebilmeleri için basın mensuplarımızın çalışma şartlarını iyileştirmeye yönelik düzenlemelerin kutlandığı 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü´nün tüm basın mensuplarımıza kutlu olmasını diliyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum.? dedi. 

10 Ocak Dünya Çalışan Gazetecilier Günü münasebetiyle Gazetemize yaptıkları ziyaretten büyük mutluluk duyduğunu belirten İYİ Parti Palandöken Belediyesi Meclis Üyesi Aday Adayı Sonnur Mehmetalioğlu´ise, Atatürk´ün basına bakış açısını ifade eden şu sözlerini hatırlattı. " Basın, milletin müşterek sesidir. Basın hürriyetinden doğan mahzurların giderilme vasıtası, yine basın hürriyetidir. Cumhuriyet devrinin kendi anlayış ve ahlâkını taşıyan basınını yine ancak Cumhuriyet´in kendisi yetiştirir. Gazeteciler gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır. Matbuat hiçbir sebeple tahakküm ve nüfuza tabi tutulamaz. Önem ve yüceliği cihan medeniyetinde açıkça kendisi gösteren basına, hükümetimizin birinci derecede önem vermesi; bu hususta sarf edeceği mesaiyi, millete ifa ile mükellef olduğu hayırlı hizmetlerin baş tarafına koyması yüksek Meclis´in kesinlikle isteyeceği hususlardandır. Özel maksatla neşriyat yapan bazı gazetelerin halkın ekseriyeti üzerinde yaptığı tesir, her memlekette olduğu gibi o gazetelerin lehinde değildir. Türkiye basını, milletin gerçek ses ve iradesinin doğduğu yer olan Cumhuriyet´in etrafında, çelikten bir kale oluşturacaktır. Basın görevlilerinden bunu istemek Cumhuriyet´in hakkıdır..." dedi. 

/resimler/2019-1/11/1002256077227.jpg


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

19.03.2024

  • İMSAK 04:49
  • GÜNEŞ 06:13
  • ÖĞLE 12:28
  • İKİNDİ 15:52
  • AKŞAM 18:33
  • YATSI 19:51
  • Salı 2.2 ° / 0.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 2.4 ° / -1.4 ° Düzensiz orta kuvvetli karlı
  • Perşembe 1.2 ° / -4.6 ° Yoğun kar yağışlı