İŞTE MHP`NİN SEÇİM BEYANNAMESİ

MHP`nin Seçim Vaadi Terörle Mücadele

İŞTE MHP`NİN SEÇİM  BEYANNAMESİ

MHP iktidar olursa müzakerelere son verecek. Yine MHP'nin seçim beyannamesinde Yüce Divan`ın Anayasa Mahkemesi'nden alınarak Yargıtay'a verilmesi önerilirken, yeni anayasa da MHP'nin önerileri arasında yer alacak.

MHP'nin 7 Haziran seçimlerinde milletin beğenisine sunacağı seçim beyannamesinde son aşamaya gelindi. Ana hatları belli olan ve son düzenlemeler yapıldıktan sonra açıklanacak beyannamede, hükümetin yürüttüğü çözüm süreci ve İmralı müzakerelerine son verileceği açıklanacak. 

GENEL AF ASLA OLMAYACAK

Terör suçları için genel ya da siyasi affın asla gündeme gelmeyeceği de belirtilecek. Öcalan'ın örgütü yönetmesinin engellenerek müzakerelere derhal son verileceği ifade edilecek. Terörle köklü şekilde mücadeleye devam edileceği vurgulanan beyannamede, çıkabilecek asayiş olaylarının öncesinde engellenerek kamu düzeninin ve güvenliğin sağlanacağını bildirilecek.

YOLSUZLUKLA MÜCADELE

MHP'nin seçim beyannamesinde birlik ve beraberlik, tek başına iktidar kavramlarına vurgu yapılırken, adalet, yolsuzlukla mücadele, terörle mücadele ve güvenlik politikaları, yoksullukla mücadele, siyasi yozlaşma, ekonomi politikaları, sağlık, dış politika, eğitim, enerji, bilgi ve iletişim teknolojileri gibi başlıklar bulunacak.

YÜCE DİVAN YARGITAY OLSUN

Yolsuzluk yoluyla elde edildiği hukuki olarak tespit edilen her türlü varlığa el konulacağı, yolsuzluktan suçlu görülen kişilerin servetlerinin kimin adına kayıtlı olursa olsun zaman aşımı gözetmeksizin müsadere edilmesine yönelik hukuki düzenlemelerin yapılacağı belirtilen beyannamede, bu amaçla özerk bir  "Yolsuzlukla Mücadele Kurulu" oluşturulması öngörülüyor. Yine beyannamede, yolsuzluk yapanların kamuoyuna açıklanarak ifşa edileceği, yozlaşmanın önlenmesi için kamu yönetimini, sivil toplum, medya ve özel teşebbüsü kapsayacak temel ahlaki düzenlemelerin hayata geçirileceği kaydediliyor. Siyasi Ahlak Yasası`nın çıkarılması yer aldığı beyannamede, Yüce Divan görevinin Yargıtay Ceza Daireleri Başkanları`ndan oluşacak bir kurul tarafından yerine getirilmesi öngörülüyor. 

YENİ ANAYASA VAADİ

Temel eğitimin 9 yıla çıkarılacağı eğitim dilinin Türkçe olacağı vurgulanan beyannamede, temel hak ve hürriyetlerin güvence altına alındığı" bir anayasa vaat ediliyor.

iTTiFAK YAPMAYACAĞIZ

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, seçim ittifakı tartışmalarına yönelik açıklama yaptı. Yalçın,  "Mevcut konjonktürde MHP`nin bir ittifaka açık olmadığını tekraren ifade ediyoruz. MHP, 7 Haziran genel seçimlerine ittifak yaparak girmeyecektir. Partimiz tek başına ve bütün seçim çevrelerinde genel seçimlere katılacak ve iktidar alternatifi olacaktır" dedi.

HABERVAKTİM


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

20.04.2024

  • İMSAK 03:51
  • GÜNEŞ 05:23
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:05
  • YATSI 20:30
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.3 ° / 4 ° Güneşli