İşte virüsün en tehlikeli özelliği

Çinli virolog Prof. Zhong Nanshan, virüsün en tehlikeli özelliğinin yüksek bulaşıcılık olduğuna dikkat çekerek, insanların virüsten nasıl korunacağına dair bilgiler paylaştı.

İşte virüsün en tehlikeli özelliği

 

Huanqiu.com sitesinin aktardığına göre Çinli virolog Prof. Zhong Nanshan, yeni tip korona virüsün en tehlikeli özelliğinin yüksek bulaşıcılık olduğuna dikkat çekerek virüsten korunma yöntemleri konusunda bilgi verdi.Zhong, SARS-CoV-2’nin mevsim gribi, akut solunum yolu viral enfeksiyonları ve hatta daha önce görülen MERS korona virüsünden daha hızlı ve kolay bulaşabildiğine ve bu nedenle çok tehlikeli olduğuna dikkat çekti.

DÖRT BİLEŞENLİ MÜCADELE

Çinli profesör, yeni tip korona virüs enfeksiyonundan korunmak için erken koruma, erken saptama, erken teşhis ve erken izolasyon olmak üzere 4 bileşenli mücadele sisteminin organize edilmesi gerektiğini vurguladı.Dr. Zhong’a göre erken korunma maske ve eldiven kullanma, elleri yıkama ve sosyal mesafeyi koruma gibi bireysel önlemlerden oluşuyor. Söz konusu önlemler, korona virüsün genelde doğrudan temasla ve yüzeylerden bulaşabildiği için etkili kabul ediliyor.

SORUMLULUKLA YAKLAŞMASI ÖNEMLİ

Erken tespit için koronayla benzerlik gösteren semptomları taşıyan kişilerin toplu yerlerde ateş ölçümü gibi yöntemlerle hızlı bir şekilde ortaya çıkarılması gerektiğine dikkat çeken Çinli uzman, insanların da bu konuya sorumlulukla yaklaşmasının da önemli olduğunu, şüpheli semptomlar hisseden kişilerin beklemeksizin doktora başvurması gerektiğini vurguladı.

Çinli profesör hastalığın en tipik belirtilerini halsizlik, yüksek ateş, kuru öksürük ve atipik yorgunluk olarak sıraladı.

KLİNİK KOŞULLARA KLİNİK İNCELEME

Erken teşhisin önemine dikkat çeken Zhong, hastanelerde korona virüs hastalarının diğer sıradan hastalarla karışmaması için klinik koşullarda özel inceleme gerektiğinin, evde kaliteli bir incelemenin mümkün olmadığının altını çizdi.Çinli virolog, erken izolasyonun da hastaların sağlıklı kişilerle temaslarının hızlı bir şekilde asgariye düşürülmesi için gerekli olduğunu vurguladı.


Anahtar Kelimeler: virüsün tehlikeli özelliği

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.03.2024

  • İMSAK 04:33
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:42
  • YATSI 20:01
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false