İşte yeni Bakanlar Kurulu listesi

Yeni bakanlar kurulu listesi kulislere sızdı. Başbakan Davutoğlu´nun 64. hükümetinde yeni bakanlar kimler olacak?

İşte yeni Bakanlar Kurulu listesi

 

AK Parti´de gözler, 64. Hükümet´in Bakanlar Kurulu´na çevrildi. Milliyet gazetesinden Kıvanç El, AK Parti kulislerinden sızan son bilgileri aktardı.

Gözler hükümeti kurma görevini alan Başbakan Davutoğlu´nun bugün ya da cuma günü açıklaması beklenen yeni kabiye çevrildi.

 

YENİ KABİNEDE KİMLER VAR?

Kabinede en fazla merak edilen soru makam ekonominin patronunun kim olacağı... Dört olan başbakan yardımcılığı sayısının beş olacağı ifade edilirken Yalçın Akdoğan, Numan Kurtulmuş ve Tuğrul Türkeş´in görevlerine devam etmesi bekleniyor.

 

YENİ EKONOMİ BAKANI

Ekonomiden sorumlu başbakan yardımcılığı için Nihat Zeybekci ve Ali Babacan isimleri geçmesine karşın kulislerde sürpriz bir isim olacağı beklentisi hakim.

 

ALİ BABACAN DİŞİŞLERİ OLABİLİR

Babacan´ın Dışişleri Bakanlığı´na getirilmesinin gündemde olduğu da kulislerde konuşuluyor. Oluşturulacak, ´´reformlardan sorumlu´´ başbakan yardımcılığına ise Lütfi Elvan´ın getirilebileceği ifade ediliyor.

 

´ESKİ-YENİ´ DENGESİ

Davutoğlu´nun kabineyi yaparken il dengesinin yanı sıra ´´eski-yeni´´ dengesini de koruyacağı ifade ediliyor. Bekir Bozdağ´ı Adalet Bakanlığı´na getirmesi beklenen Davutoğlu´nun aynı ilden iki bakana yer vermeyeceği kaydediliyor.

 

MÜEZZİNOĞLU, RECEP AKDAĞ´A BIRAKABİLİR

Bursa´dan Efkan Ala´nın kabineye girmesi durumunda Mehmet Müüezzinoğlu´nun sağlık Bakanlığı´nı Recep Akdağ´a bırakabileceği de konuşuluyor.

Cevdet Yılmaz´ın Kalkınma Bakanlığı´na, Faruk Çelik´in Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı´na, Taner Yıldız´ın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı´na, Mehdi Eker´in Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı´na, Fikri Işık´ın Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı´na, Nabi Avcı´nın Milli eğitim Bakanlığı´na, Akif Çağatay Kılıç´ın Gençlik ve spor Bakanlığı´na, Veysel Eroğlu´nun Orman ve Su İçişleri Bakanlığı´na getirilmesi bekleniyor. Binali Yıldırım´ın yeniden Ulaştırma Bakanlığı´na getirilebileceği kaydediliyor. Erdoğan´ın damadı Berat Albayrak´ın da kabineye girebileceği ifade edilliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı için de Hayati Yazıcı, Erol Kaya gibi isimler konuşuluyor.

AK Parti´nin Meclis Başkan adayının İsmet Yılmaz yerine AK Parti hareketinin önde gelen isimlerinden İsmail Kahraman olabileceği konuşuluyor.

 

KABİNEYE İKİ KADIN

Uzun dönem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı dışında kadın bakanın kabinede yer almadığı AK Parti´nin kabinede ikinci bir kadın bakana yer verebileceği belirtiliyor. Kabineye girecek kadınlar arasında Öznur Çalık, Ayşe Keşir gibi isimler gösteriliyor.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli