İşte FETÖ karargahına dönen koğuş gerçekleri

15 Temmuz ihanetinin eli kanlı katilleri, mahkemede tek tip savunma yaparak neredeyse kendilerini kahraman ilan ediyorlar.

İşte FETÖ karargahına dönen koğuş gerçekleri

 

 

15 Temmuz darbe girişimi davası sanıklarının neredeyse tamamı, onları suç üstü yapan ses ve görüntü kayıtlarına rağmen, terör örgütü FETÖ ve darbeyle bir ilgileri olmadığını savunmaya çalıştı. 

Hatta ´mağdur edebiyatı´ yapmaya kalkıştılar. Gözaltı ve tutuklama sürecinde emniyet ve savcılıkta verdikleri ilk ifadelerde suçunu itiraf eden sanıklar, mahkemedeki savunmalarında ´O ifadeleri ´baskı-işkence altında verdiklerini´ öne sürdü. 

Haber10 internet sitesinde yer alan habere göre; Duruşmaları takip eden mağdurlar ve avukatlarının izlenimleri ve FETÖ soruşturmalarına bakan emniyet istihbarat yetkililerine göre, 15 Temmuz darbe girişiminin sanıkları hala FETÖ talimatıyla hareket ediyor, mahkemeleri tartışmalı hale getirmeye çalışıyor. 

Organizasyonun temelinde, cezaevlerinde ´imzayla´ bir araya gelen 10´ar kişilik gruplar yer alıyor. Terör örgütü FETÖ, 15 temmuz öncesindeki örgüt üyesi-örgüt sorumlusu ilişkisini cezaevlerinde de kurarak koğuşları adeta örgüt karargahına çevirmiş durumda.

İşte davalarda yaşanan inanılmaz olaylar ve dudak uçuklatan yalanlar;

TİYATRO SERGİLENİYOR

İstanbul, Ankara, Marmaris ve İzmir´deki darbe girişiminin öne çıkan sembol davalarının sanıklarının, birbirinden habersiz gibi görünse de neredeyse birbirinin kopya savunma vermeleri dikkat çekti. 

Sanıkların tamamı terör örgütü FETÖ ile bir ilgileri olmadığını hatta hayatlarının bu örgütle mücadeleyle geçtiğini, 15 Temmuz gecesi herhangi bir darbe girişimi içinde olmadıklarını hatta darbecileri engellemeye çalıştıklarını savundu. 

15 Temmuz gecesi suç üstü yakalandıklarında tüm suçlarını itiraf eden sanık emniyet müdürü ve generaller, yargılama sürecinde o ifadelerin baskı ve işkence altında alındığı için gerçeği yansıtmadığını iddia edecek kadar ´tiyatro´ sergiledi.

AKLA ZiYAN YALANLAR

Emniyet Müdürü Mithat Aynacı ve Albay Ahmet Özçetin´in mahkemedeki sözleri, FETÖ´cü sanıkların geliştirdiği ortak savunma taktiklerinin özeti gibi. 

FETÖ´den aranırken 15 Temmuz gecesi İstanbul Emniyet Müdürlüğü´nü işgal etmeye çalışan tankın içinden çıkan eski emniyet Müdürü Mithat Aynacı, aynı zamanda örgütün haberleşme programı ByLock kullanıcısı. Halkın linç girişiminden son anda kurtarıldı ancak mahkemedeki ifadesinde

Emniyet önündeki askerleri kışlalarına göndermeye çalıştığını ve bu nedenle halk tarafından alkışlandığını savundu. 

F-16´lara ´vur´ emrini veren ve daha önceki ifadesinde bunu kabul eden eski Hava Kuvvetleri Genel Sekreteri Albay Ahmet Özçetin FETÖ´nün TSK´daki hücre yapılanmasını da iddianameden öğrendiğini savundu. 

Telsiz konuşmalarında F16 pilotlarına ´vur emri´ verdiği hatırlatılınca ´Bana bu emir dikte ettirildi" yanıtını verdi.

5 MADDEDE ORTAK SAVUNMA

?FETÖ davasının sanığı general ve emniyet müdürleri, nasıl ortak savunma geliştiriyor? Uzmanlara göre;

TALİMAT ALIYORLAR

Örgüt Türkiye´de tasfiye olma sürecinde ancak halen hakkında bir yasal işlem başlatılmamış örgüt üyeleri Pensilvanya´daki teröristbaşı Fetullah Gülen´in talimatlarını uyguluyor.

OYUN SİTELERİNE DİKKAT

Talimatlara ilişkin iletişim hem kuryelerle hem de internetteki oyun siteleri ve bazen de medya üzerinden yapılıyor. Türkiye´de mahkemelerdeki sanık ifadeleriyle Avrupa basınında eş zamanlı çıkan benzer savunmalar da bunun bir göstergesi.

MİLİTAN AVUKATLAR

Örgüt üyesi bazı avukatlar kutsal olan savunma hakkının ötesinde örgüt içi talimatları ileten kurye gibi faaliyet gösteriyor. FETÖ sanıklarının onlarca avukatın, ByLock kullanıcılığı ve örgüt üyeliği nedeniyle tutuklanması da bunun başka bir göstergesi.

KOŞULLAR YETERSİZ

Koşulların yetersizliği nedeniyle cezaevlerinin FETÖ karargahlarına dönüşmesi. "Duruşumuz net. Suçlamaları kabul etmeyeceğiz. Sadakat testinden geçiyoruz" yazılı notlar, neredeyse tüm cezaevlerinde bulundu. 

´Örgütsel taktik´ geliştirmemesi için aynı koğuşlarda kalmaması teamülüne rağmen koğuşlar ´FETÖ´nün etüt merkezlerine´ dönüştü.

MEVZUAT ÇARESİZ

Mevzuatın çaresizliği. Ayrı koğuşlara konulan FETÖ sanıkları, yasanın kendilerine tanıdığı haktan yararlanarak imzayla 10 kişilik gruplar halinde haftada bir gün bir saatliğine bir araya gelebiliyor. 

Özellikle örgütün lideri konumundaki bu 10 kişilik gruplar, dışarıdan aldıkları talimatları hem birbirleriyle hem de koğuşlarındaki diğer FETÖ sanıklarıyla paylaşıyor.

HABER10


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli