İstanbul-Erzurum 8 dakika!

İngiliz milyarder Richard Branson´ın sahibi olduğu Virgin Galactic, yörüngealtı uçuşlar yapması için tasarlanan uzay araçlarını ulaşım için de kullanmayı planlıyor. Londra-Sidney arası uçuş sadece 2.5 saat sürecek. Projenin hayata geçmesiyle birlikte kaba

İstanbul-Erzurum 8 dakika!

 

 

İngiliz milyarder Richard Branson´ın sahibi olduğu Virgin Galactic, yörüngealtı uçuşlar yapması için tasarlanan uzay araçlarını ulaşım için de kullanmayı planlıyor. Londra-Sidney arası uçuş sadece 2.5 saat sürecek. Projenin hayata geçmesiyle birlikte kaba bir hesapla, İstanbul-Erzurum arası uçuş da 8 dakikada tamamlanacak. 

On dakikanın altındaki yörüngealtı uçuşlarla yerçekimsiz ortamın tecrübesini herkese sunmak isteyen Virgin Galactic, yolcu taşımacılığı alanında da rol oynamak istiyor. 

SpaceShipTwo uzay aracı ve WhiteKnightTwo ana gemisiyle deneme uçuşlarına devam eden Virgin Galactic, en son 2013´ün Eylül ayında 21 metre irtifada başarılı bir uçuş gerçekleştirmişti.

Şirketin ticari direktörü Stephen Attenborough, ?Eğer ilk adımı başarıyla tamamlarsak, yolcu taşımacılığı için de güvenli bir uçuş sunabileceğimizi göstereceğiz? demişti.

2018 SONRASI HAYATA GEÇİRİLECEK

Proje Amerikalı ve Avusturalyalı askeri mühendisler tarafından 2018 yılı sonrası hayata geçirilecek.

SESTEN 7 KAT DAHA HIZLI

Son teknolojik gelişmelerde 9195 km/sa yani sesin hızından yedi kat daha hızlı.

İSTANBUL-ERZURUM ARASI SEKİZ DAKİKA

Teknolojinin ulaşımda kullanılmaya başlanmasıyla birlikte, İstanbul-Erzurum arasındaki uçuşlar 8 dakikaya inecek.

Öte yandan Attenborough, karbondioksit salınım oranının ciddi oranda azalacağını belirtti. Virgin Galactic´in süper hızlı uçakları, roketinden yayılacak gazları atmosfer dışına atacağı için küresel ısınmaya etki etmeyecek. 

Koltuk fiyatı 250 bin dolardan başlayan ve 500 bin dolara kadar çıkan SpaceShipTwo uzay aracının, 2018 sonunda ulaşıma dönük seferlere başlaması hedefleniyor. 


Anahtar Kelimeler: İstanbul Erzurum dakika

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

27.04.2024

  • İMSAK 03:39
  • GÜNEŞ 05:13
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:12
  • YATSI 20:40
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.5 ° / 8.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı