İSPİR'DE OSMAN ÇAKIR HEYECAN YARATMADI!

İspirli Vatandaşlar; İspir'in Yönetimine Bu Adamları Reva Gören Partilere Gereken Dersi Sandıkta Verecek

İSPİR

Cumhur ittifakı kapsamında Erzurum'da Milliyetçi Hareket Partisi'ne bırakılan İspir'de tüm partiler adaylarını açıkladı.

Milliyetçi Hareket Partisi'nde mevcut başkan Ahmet Coşkun aday gösterilirken, Büyük Birlik Partisi'nde Eski Belediye başkanı Osman Çakır, İyi Parti'de Nizamettin Aras ve Yeniden Refah Partisi'nden Mustafa Dağ yarışacak.

Aylar öncesinden Osman Çakır'ın AK Parti Adayı olarak sahaya inmesi beklenen İspir'de Cumhur ittifakı kapsamında İlçenin Milliyetçi Hareket Partisine bırakılması sonucu Ahmet Coşkun yeniden aday gösterildi. 

Üç dönem İspir Belediye Başkanlığı yapmış Osman Çakır ise, Büyük Birlik Partisi'nden İspir Belediye Başkan Adaylığını geçtiğimiz günlerde açıkladı.

Üç dönem üst üste Belediye Başkanlık görevi yapmış Osman Çakır'ın Başkan Adaylığını açıklaması gerek İlçe de ve gerekse şehirde büyük yankı uyandırır diye beklenirken, beklenen olmadı.

Osman Çakır nedense İspir'de beklenen heyecanı yakalayamadı.

İspir'de yapmış olduğumuz saha çalışmamız neticesinde elde ettiğimiz verilere göre;

AK Parti'den Cumhur İttifakının İspir'deki ortak adayı olarak Osman Çakır'ın gösterilmesi halinde kazanmasına garanti gözüyle bakan İspir halkı, bu günlerde aynı görüş ve düşüncede değiller.

Osman Çakır'ın Büyük Birlik Partisi'nden isminin İspir Belediye Başkan Adayı olarak açıklanmasının ardından, İspir halkı tarafından yapılan analiz sonucu, Osman Çakır'ın Eski heyecanının kalmadığı yönünde görüşler hakim.

Yaşının ilerlemesi, siyasetten uzak kalışı, her gün gelişen teknolojiden uzak oluşu, hatta günümüzde en fazla kullanılan haberleşme ve yazışma programı olarak bilinen WatsApp'ı bile kullanamadığı söylenilen ve seçimlerden sonra İspir'den kopan Osman Çakır'ın İspir için yapacağı çok bir şeyin olmadığını savunan İspirli vatandaşlar, aylardır kamuoyunda Osman Çakır ismi üzerinden bir algı operasyonu yürütüldüğünü söylediler. 

Bu algı operasyonları da genellikle İspir dışında gelişen dedikodulardan ibarettir diyen vatandaşlar, Erzurum merkezdeki Çatlı, Aşkaleli, Hasankaleli, Hınıslı ve Horasanlı vatandaşlarımızın oturdukları kahvehanelerde yaptıkları siyasi sohbetler ışığında İspir'e Belediye Başkanı seçemezler. Osman Çakır'ın görev yaptığı sürece ilçemize kazandırdıkları ve kaybettirdiklerini ancak biz İspirliler biliriz. Hele gelip Osman Çakır'ın İlçemize kazandırdığı bir yatırımı gösterin desek kimse bilmez. Zaten ilçemizin Osman Çakır döneminde yatırım noktasında kazandırılan elle tutulur, gözle görülür bir eseri de yoktur. Eğer Osman Çakır'ın Belediye Başkanlık döneminde İlçemize kazandırdıkları mı yoksa kendisine kazandırdıkları mı daha fazladır diye soracak olursanız Osman Çakır'ın kendisine ve etrafındakilere kazandırdıkları İlçemize kazandırdıklarının kat be kat üstündedir diyebiliriz dediler.

Evet Osman Çakır İlçemizin yetiştirmiş olduğu iyi bir siyasetçidir. Ama Osman Çakır artık yaşlanmıştır. İspir'e verimli olamaz diye konuşmalarına devam eden vatandaşlar, Osman Çakır'ın siyasete girerek ilk meclis üyesi olduğu tarih 1994 yılında yaşı 36'ydı o yıllarda genç, dinamik ve çalışkan bir hemşerimizdi. Ardından 1999 yılında Fazilet Partisinden İspir Belediye Başkan Adayı olan Osman Çakır yaşının 41 olduğunda seçimlerden yenilgiyle ayrıldı. Ardından 2004 seçimlerinde bağımsız belediye başkan adayı olarak girdiği seçimlerde Belediye başkanı olduğundaki yaşı 46 idi. Yine 2009 yılında AK Parti adayı olarak girdiği seçimlerde 51 yaşında olan Osman Çakır, 2014 yılında kazandığı ve 3. döneminde 56 yaşında idi. Bugün ise Büyük Birlik Partisi İspir Belediye Başkan Adayı olarak karşımıza çıkan Osman Çakır'ın yaşı 66. Ülkemizde 65 yaş üstü vatandaşlarımızın artık Emeklilik yaşının üstünde olduğunu var sayacak olursak, Osman Çakır'ı biz İspirliler İlçemizin ileri gelenlerinden, yaşlılarından kabul ediyoruz. 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Osman Çakır'ın ilçemiz halkından beklenen ve ümit edilen oyu alamayacağı kanaatindeyiz dediler.

Diğer Partilerin adaylarını da değerlendiren İspirli vatandaşlar, 

İYİ Parti İlçemize İspir'in harita'daki yerini bile bilmeyen bir adayı reva görmüş diye konuşan vatandaşlar, İsminin Nizamettin Aras olduğu İYİ Parti İspir Belediye Başkan Adayının İspir'den bihaber konuşmaları ilçemizde son günlerde dikkatlerden kaçmıyor. vatandaşlara üst perdeden hitap eden Nizamettin Aras'ı ilçe de ne tanıyan ne de kendisi hakkında bilgi sahibi kimse yok. İYİ Parti kağıt üzerinde sırf bizim de İspir'de Belediye Başkan Adayımız var demek için İspir'e gönderdiği Nizamettin Aras'ın kendi aile eş ve çocuklarının bile İstanbul'da ikamet ettikleri için İspir'de oy kullanma haklarının olmadığını söylediler. İspir'in sokaklarını bilmeyen, kaç mahallemiz olduğundan haberi olmayan, İspir Belediye Binasının yerini bile İspir'deki esnafa sorarak öğrenen İYİ Parti İspir Belediye Başkan Adayı Nizamettin Aras'ın 31 Mart seçimlerinde alacağı oy sayısının bir elin parmak sayısını geçmeyeceğini savundular.

Birde Yeniden Refah Partisi'nin İspir Belediye Başkan Adayı var ki, Al Birini Vur Ötekisine dedirten cinsten, Mustafa Dağ isimli Yeniden Refah Partisi İspir Belediye Başkan Adayı hakkında İspirli vatandaşların yorumu hayli ilginç, İlçe genelinde ve mahallelerde yaptığı seçim çalışmaları kapsamında Mustafa Dağ'ın hiç bir konuşma yapmadığını, yanındakilerin Mustafa Dağ'ı anlatmaya çalıştığını söyleyen vatandaşlar, İlçe başkanı ve yanındakilerin seçim çalışmaları kapsamında gittikleri köy ve mahalle ziyaretlerinde konuşma yaptığını, Mustafa Dağ'ın ise sadece Konu Mankeni gibi sanki Belediye Başkan Adayı kendisi değilmiş de oraya sırf kalabalık olmak için zorla götürülmüş gibi etraftakileri izlediğini söylediler. 

İspir için tek bir projesi olmayan, kendisini ifade edemeyen, Nereye ve Niçin Aday olduğundan bile haberi olmayan Mustafa Dağ'ın da kağıt üzerinde sırf Belediye Başkan Adayımız var demek için Yeniden Refah Partisi'nden Aday gösterildiğini ifade eden İspirli vatandaşlar, özellikle yaz aylarında nüfusu Kırk, Elli Bini bulan İspir, tabiri caizse Mustafa Dağ gibi "Ağzı var dili yok" türden Adamlarla yönetilemez. İspir'in yönetimine bu ve buna benzer adamları reva gören partilere gereken dersi 31 Mart 2024 tarihinde İspir halkı sandıkta verecektir dediler.


Anahtar Kelimeler: İSPİR' OSMAN ÇAKIR HEYECAN YARATMADI!

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

27.04.2024

  • İMSAK 03:39
  • GÜNEŞ 05:13
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:12
  • YATSI 20:40
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.5 ° / 8.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı