İP KADIN KOLLARI BAŞKANI ESRA AKPINAR O TOPLANTI DA NEDEN BULUNDU?

Ender Yüncü Yazdı... HAYIRDIR ESRA AKPINAR HANIMEFENDİ GİRİŞİMCİ KADINLARIMIZIN ARASINDA SİZİN NE İŞİNİZ VAR? YOKSA MUHTAR YETİŞTİRİCİLİĞİNE Mİ BAŞLADINIZ?

İP KADIN KOLLARI BAŞKANI ESRA AKPINAR O TOPLANTI DA NEDEN BULUNDU?

 

Önceki gün TOBB Erzurum Kadın Girişimciler Kurulu tarafından 17 Aralık Cuma günü Erzurum Ticaret Borsası Meclis Salonunda gerçekleştirillen “Genişletilmiş Yıl Sonu Toplantısı"nda yaşanan ve amacının dışına çıkıldığı iddia edilen bu toplantı hakkında bir habere yer vermiştik. 

Haberimizin içeriğinde ise TOBB Erzurum İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Feride Eda Çalıkuşu'nun şehrimizdeki kadın dayanışmasını önemseyen ve üreten kadın girişimcilerimizin yanı sıra özellikle İP'li Kadınları davet ederek burada katılım sağlayan siyasetten uzak tek dertleri ürettikleri ürünlere pazar arayan, kadın dayanışmasını güçlendirmek için çaba sarfeden girişimci kadınlarımıza "Ne Zaman İP'ye katılıyorsunuz? Sizi de aramızda görmek istiyoruz. İP'ye üye olun." gibi yaklaşımlarından katılımcıların duyduğu rahatsızlığı dile getirmiştik.

Hatırlayacak olursanız geçtiğimiz Mart ayında "ERZURUM'DAKİ KADIN KOOPERATİFLERİ SİYASİ PARTİLERİN ARKA BAHÇESİ GİBİ" Başlıklı yazımın bugün ne kadar isbetli bir yazı olduğunu birkez daha tescillemiş oldum.

(Siz değerli okurlarımı ve takipçilerimi O Yazımı bir kez daha okumanızı ve önceki gün TOBB Erzurum Kadın Girişimciler Kurulu tarafından Erzurum Ticaret Borsası Meclis Salonunda gerçekleştirillen “Genişletilmiş Yıl Sonu Toplantısı"nda yaşananları sanki o günlerde görmüşcesine kaleme aldığımı hatırlatarak yazımın linkini buraya bırakıyorum. dilerseniz bir kez daha okuyabilirsiniz. http://erzurumhaber25.com/haber/ender_yuncu_erzurumdaki_kadin_kooperatiflerini_yazdi-12135.html )

Elbette Kadınların ekonomik ve sosyal açıdan güçlenmesi konusunda önemli bir yere sahip olan ve kadın sinerjisini yansıtan kadın kooperatiflerini ve birlikteliklerini önemsiyoruz.

Ama TOBB Erzurum İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Feride Eda Çalıkuşu hanımefendi'nin bu birlikteliği İP'lilerin siyasi ranta dönüştürmesine izin vermesi katılımcıları olduğu gibi beni de ziyadesiyle üzmüştür.

Neyse Gelelim Konumuza...

Bu haber üzerinden şark kurnazlığına soyunanların düştüğü durum ise Erzurum'daki siyasetin ve siyasetçilerin düştüğü üzücü ve vahim durumu gözler önüne sermektedir. 

Gazetemize ulaşarak geçtiğimiz Cuma günü TOBB Erzurum Kadın Girişimciler Kurulu tarafından Erzurum Ticaret Borsası Meclis Salonunda gerçekleştirillen “Genişletilmiş Yıl Sonu Toplantısı"nda yaşanan girişimci olmamasına rağmen o toplantıya katılan İP'lilerin yapmış oldukları nahoş hareketlerden rahatsızlık duyan kadın girişimcilerimizin bizlere aktardığı iddialar ışığında kaleme aldığımız haberimizden sonra uzun yıllar dostluk ve arkadaşlık yaptığım ve kendisine değer verdiğim değerli dostum Serhat Şenol tarafından telefonla arandım.

Serhat Şenol isimli arkadaşımla caddede, sokakta, kahvehanede, bir toplulukta, düğünde, cenazede vb. kalabalıklarda karşılaştığımızda iki değerli dost ve arkadaş olarak selamlaşır ve ayak üstü de olsa iki lafın belini kırarız. Kendisini en son Muhtarlık İçin Aday olduğunda aramış üzerimize düşen bir görev olursa seve seve yanında olacağımı söylemiştim. Aradan geçen zaman zarfında Serhat Şenol kardeşimin İP'de İl Başkan yardımcısı olarak siyasete girdiğini duyduğumda da ahlaklı ve dürüst kişiliğinden dolayı şehrimiz siyasetinde böylesi kişilerin olması gerektiği düşüncesiyle kendisini aramış ve çıkmış olduğu yolda başarılı olması dileklerimi söylemiştim.

Ama beni dün araması şaşırtmıştı doğrusu...

Serhat Şenol, İşyerindeki ve siyasetteki harketliliğinden dolayı uzun süredir müsait olmadığını şu an itibariyle Cumhuriyet Caddesindeki bir Cafe de yalnız başına kahvaltı yaptığını müsaitsem beni de kahvaltıya eşlik etmemi istedi. Ben de kahvaltı yaptığımı söyleyince bir fincan kahve içmeye beklerim dedi.

Ben de yılların dostluğu, samimiyeti ve arkadaşlığı hatırına kendisini kıramadım ve bulunduğu Cafeye kendisiyle bir fincan kahve içmek için gittim.

Gittiğimde kendisinin yalnız olmadığını gördüm.

Masasında bugüne kadar hiç karşılaşmadığım ve tanımadığımı iki kişi vardı.

Beni kendileriyle tanıştırdı.

Masa da bulunanlardan birisinin İP Kadın Kolları Başkanı olduğunu diğer kişinin ise İP İl Sekreteri olduğunu söyledi.

Gerçekten ne hanımefendiyi ne de beyefendiyi tanımıyordum. İlk kez karşılaşmıştım...

Neyse o kadar da önemli değil di benim için...

İlk kez tanımadığım kişilerle aynı masa da oturmuyordum...

Onlar kahvaltılarını yaparken ben de kahvemi yudumlaya başladım...

Masadaki kendisini Kadın Kolları Başkanı olarak tanıtan hanımefendiyi ve İl Sekreteri olan beyefendiyi tanımadığım ve daha önce sohbetim ve muhabbetim olmadığı için onları kahvaltılarını rahat yapmaları için görmezden gelip Serhat Şenol ile geçmişe dair sohbet etmeye koyuldum.

Bir yandan biz Serhat beyle sohbet ederken kahvaltılarını yapan hanımefendi ve beyefendinin bugün kaleme aldığım haber hakkında ne zaman patlayacaklarını içten içe bekliyordum...

Derken, Serhat bey konuyu evirdi çevirdi habere getirdi...

Daha Serhat bey bugünkü haber demeden, Kadın Kolları Başkanı olduğunu söyleyen ve benim ismini ilk kez duyduğum ve kendisini ilk kez gördüğüm Esra Akpınar isimli hanımefendi çayının yudumunu tamamlamadan "Ne Haberi" diye sordu...

Sanki haberden hiç haberi yokmuş gibi davrandı...

Oysa ben Esra Akpınar isimli hanımefendinin Haberi noktasından virgülüne kadar ezber ettiğini adımın Ender Yüncü olduğu kadar iyi biliyorum...

Yüzüme baka baka beni aptal yerine koyuşunu yüzünün kızarmamasına veriyorum...

Neyse O beni Aptal sansın dedim.

Haberden haberinin olmadığını hiç de umursamadım.

Tıpkı Kendisinin şehrimizde bir Partinin Kadın Kolları Başkanı oluşunu bugüne kadar hiç umursamadığım gibi...

Ama Esra Hanım "BENDE O TOPLANTIDAYDIM" diyor ve ekliyordu...

Hatta haber de yer verilen fotoğrafın kendi cep telefonundan kendisi tarafından 8 farklı açıdan çekildiğini de söylüyor...

Yani o toplantıya İP'lilerin ve kendisinin gittiğini saklayamıyordu...

Saklamıyordu da zaten...

Ama Neden orada olduğunu açıklayamıyordu da...

Toplantının ismine ve amacına baktığımızda "TOBB ERZURUM KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU GENİŞLETİLMİŞ YIL SONU TOPLANTISI"

Şimdi Sormazlar mı Adama;

Hayırdır Esra Hanım Sizin Girişimciliğiniz Ne Üzerine?

Ne Sıfatla O toplantı da bulundunuz?

Hemen şöyle geçmişinizde ne işler yaptığınıza, şehrimizde hangi girişimcilikte adınızın olduğuna baktım da; Özel Bir Şirketten Emekli olmuşsunuz. Sonrasında çeşitli yardım derneklerinde görev almışsınız. En son Aziziye İlçesine bağlı Saltuklu Mahallesine Muhtar Adayı olmuşsunuz.

Bakıyorum da Girişimciliğe dayalı bugüne kadar hiç bir faaliyetiniz yok.

Üretim noktasında da ürettiğiniz hiç bir şeye rastlamadım...

Tek Giriştiğiniz sosyal aktivite Muhtar Adayı Oluşunuz...

Yoksa Muhtar Yetiştiriciliği diye bir proje ürettiniz de Muhtar mı Yetiştiriyorsunuz?

Şimdi Muhtar Nasıl Yetiştirilir ve geliştirilir diye soracağım...

Bakıyorum Siz girdiğiniz Muhtarlık Seçimlerini bile kazanamamışsınız...

Yetiştireceğiniz Muhtar Adaylarını nasıl Geliştireceksiniz Nasıl Yetiştireceksiniz?

Ha bir de İP'de başarılı bir Kadın Kolları Başkanlığı grafiği çizdiğinizden söz ediyorsunuz...

Yoksa Siyasetçi mi yetiştiriyorsunuz?

Bakın şimdi iyice merak ettim...

Siyasetçi Nasıl Yetiştirilir?

Siyasetçi Nasıl Geliştirilir?

Son beş yılda İki Parti değiştiren, Bir Muhtarlık seçimi kaybeden birisi Nasıl Siyasetçi Yetiştirir? Nasıl Siyasetçi Geliştirir...

Yani Velhasıl kelam...

Hele Çıkın şu halkın karşısına da, O Toplantıya İP Kadın Kolları Başkanı Kimliğinizle gidip Üye çalışması yapmadığınızı bir söyleyin...

O Toplantı da İP Kadın Kolları Başkanı Kimliğinizle değil. Girişimci Kadın Kimliğinizle gittiğinizi bir açıklayın da yüreğimiz soğusun...

Ha... Katıldığınız Girişimci Kadınlar Toplantısına Hangi Girişimciliğinizden dolayı katılmaya hak kazandığınızı da söylemeyi unutmayın...


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

19.04.2024

  • İMSAK 03:53
  • GÜNEŞ 05:24
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:04
  • YATSI 20:29
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı