İNŞAAT MÜHENDİSİ FEVZİ ÇAKMAK YİNE HAK SAHİPLERİNE MÜLKİYET TAPUSU DAĞITTI

ÜLKEMİZ GENELİNDE VATANDAŞLAR EV ALIRKEN TAPUMUZU ALABİLİR MİYİZ KORKUSUYLA YAŞARKEN FEVZİ ÇAKMAK TABULARI YIKMAYA DEVAM EDİYOR!

İNŞAAT MÜHENDİSİ FEVZİ ÇAKMAK YİNE HAK SAHİPLERİNE MÜLKİYET TAPUSU DAĞITTI

 

Günümüzde ev sayısının artması, arz talep dengesi, devletin ev almak için vatandaşa uyguladığı uygun kredi imkanları birlikte değerlendirildiğinde ev almak ciddi manada kolaylaştı. Ancak son zamanlarda tüm dünyada etkisini sürdüren ekonomik buhran Türkiye de de etkilerini göstermiş ve bu durumdan en çok gayrimenkul sektörü etkilenmiştir. 

Son zamanlarda artan maliyetleri karşılayamayan müteahhitler inşaatları teslim edemez olmuş ve vatandaş mağdur edilmiştir…

Şehrimizde de son yıllarda artık Müteahhitlere karşı olan güven azalmış ve ev sahibi olmak isterken mağdur olan insan sayısı bir hayli artmış görülüyor.

Ama Bütün bu olumsuzluklara ve Ekonomik maliyetlerin artmasına rağmen, şehrimizde Kooperatifçilik mantığını devam ettirerek insanları ev sahibi yapan Fevzi Çakmak'a güven her geçen gün artıyor.

Uzun yıllar İller Bankasında İnşaat Mühendisi olarak görev yapan Fevzi Çakmak, Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı, Iğdır ve Ardahan İllerinde bir çok içme suyu, Kanalizasyon, Üst Yapı, ve Alt Yapı projelerinde ve yapım kontrollük işlerinde görev alan Fevzi Çakmak, İller Bankasındaki görevi süresince belediyelere teknik destek ve proje desteği de verdi.

İller Bankası'ndan Emekli oluncaya kadar ki süre içerisinde elde etmiş olduğu bilgi, birikim, donanım ve tecrübelerini şehrimize de aktaran Fevzi Çakmak, bir çok kalıcı Eser'e de imza attı.

Bunların en başında hiç şüphesiz, Darül Fünun Cami gelmektedir.

1350 m2 alan üzerine kurulu 3500 kişilik cemaat kapasitesine sahip Darül Fünun Cami gerek Mimarisiyle gerekse konumu itibariyle Erzurum'un en güzel mimari eserlerinin arasında yer alıyor.

Öte yandan adından “İstanbul'u Erzurum'a Getiren Adam” olarak bahsedilen Fevzi Çakmak, 2000 yılından beri şehrimizde inşa ettiği bina ve sitelerde ardı ardına İstanbul'un herkes tarafından bilinen semtlerinin isimlerini kullandı.

Bugüne kadar Yüzlerce aileyi ev sahibi yapan Fevzi Çakmak, Daha önceki gün Ekonomik maliyetlerin artmasına ve Ülkemiz genelindeki ekonomik çalkantının devam etmesine  rağmen Florya sitesinde ev sahibi olan hak sahiplerine mülkiyet tapusu dağıttı.

Hatırlayacak olursanız, Şehrimizin kangrene dönüşmüş arazisi olarak bilinen Yenişehir'deki Polis Okulu'nun karşısında bulunan New City'nin bulunduğu arazi üzerine kurulan Florya sitesi, bir çok vatandaşımızın Müteahiti tarafından mağdur edildiği bir alana sahipti. Bu alanda uzun zaman uğraş sarf ederek arazinin tüm sorun ve sıkıntılarını ortadan kaldırarak şehrimizin özellikle Kış Turizminde önemli rolü olan Palandöken Kayak Merkezi'nin tam da girişindeki o çirkin görüntüyü ortadan kaldırıp şehrimizin silüeti açısından önemli bir konuma sahip araziyi bugün itibariyle gerek görsel olarak gerekse bir kazanım olarak şehrimize kazandırdı.

2000 yılından beri yüzlerce aileyi mağdur etmeden, söz verdiği gününden önce evlerini teslim ederek sadece irtifak değil. Hazırlamış olduğu projeye uygun bir vaziyette kat Mülkiyet Tapularını da hak sahiplerine teslim eden İnşaat Mühendisi Fevzi Çakmak, her geçen gün Erzurum'da yaşayıp ev sahibi olmak isteyen vatandaşlarımızın güvenini tazeliyor.

İşte Fevzi Çakmak'ın Şehrimize Kazandırdığı Kalıcı Eserler;

1991 Yılında Hatuniye Kız Kuran Kursu,

2000 Yılında Ataşehir Sitesinde 64 Daire,

2002 Yılında Sarıyer Sitesinde 60 Daire,

2003 Yılında Gündoğdu Sitesinde 24 Daire,

2006 Yılında Metin Fevzi Sarıyer Sitesinde 86 Daire, 

2008 Yılında Abuşoğlu Cami,

2010 Yılında Al Furkan Sitesinde 72 Daire,

2011 Yılında Alkazan Cami'nin Danışmanlık görevi,

2014 Darül Fünun Cami,

2016 Yılında Tarabya Sitesinde 96 Daire,

2018 Yılında Beykoz Sitesinde 128 Daire, 

2020 Yılında İstinye Sitesinde 160 Daire,

2021 Yılında Samatya Sitesinde 75 Daire,

2022 Yılında Florya Sitesinde 100 Daire,

2022 Yılında Kilyos Sitesinde 130 Daire hak sahiplerine teslim etmiştir.

Yine bunlara ek olarak halen İnşaatları devam eden, Üsküdar Sitesinde 190 Daire ve Taksim Sitesinde 195 Daire yaparak hak sahiplerine teslim edecektir.

Yine Bunların haricinde şehrimizdeki bir çok Kuran Kursu ve Camilerimizin yapımında ve inşaat aşamasında bila bedel danışmanlık hizmeti vermiştir.  

Yıllardır şehrimize Kalıcı Eserler kazandıran ve her geçen gün vatandaşlarımızın gönlünde güven tazeleyen Fevzi Çakmak, Bugün itibariyle 31 Mart 2024 Mahalli İdare seçimlerinde Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığına Aday Adayı olan İnşaat Mühendisi Fevzi Çakmak, 2002 yılında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın kurucusu ve Genel Başkanı olduğu AK Parti'de kurulduğu günden beri siyaset yapmaktadır. Siyasette de şehrimize çok faydalı işlere imza atacağına inanılan Fevzi Çakmak'ın Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Adaylığının açıklanması halinde Özellikle Kentsel dönüşüm noktasında şehrimize büyük kazanım olacağına inanılıyor. 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

27.04.2024

  • İMSAK 03:39
  • GÜNEŞ 05:13
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:12
  • YATSI 20:40
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.5 ° / 8.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı