ILICALI, DESTANSI MÜCADELEYİ TBMM´YE TAŞIDI

Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı 93 Harbi olarak bilinen 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı´nın yıldönümünde işgalcilere karşı ecdadın gösterdği kahramanlığı Türkiye Büyük Millet Meclisi´nde gündeme getirdi.

ILICALI, DESTANSI MÜCADELEYİ TBMM´YE TAŞIDI

 

 

1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı´nın 140. yıl dönümünde düzenlenen organizasyonla binlerce Erzurumlu geçtiğimiz cumartesi günü Aziziye Tabyalarına yürüdü.

Hemşehrileriyle birlikte sabah namazına müteakip başlayan yürüyüşe katılan Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, 140 yıl önce ecdadın verdiği destansı mücadeleyi Türkiye Büyük Millet Meclisi´nde gündemine taşıdı. Ilıcalı, kutlu mücadelenin hafızalarda silinmemesi için bir öneride bulunarak " Erzurum Valiliğince 5 yıldır başarıyla organize edilen "Kahraman ecdadımızın anısına tabyalara yürüyoruz." çağrısı Erzurum halkımızca büyük bir destek bulmuş, bu destansı mücadelenin 140´ıncı yılında, bizler, cumartesi günü Erzurum halkı olarak o insanların coşkularıyla, torunlarıyla, yaşlısı genciyle, kadınıyla erkeğiyle, hep beraber sabah namazından sonra tabyalara yürüdük, o günü tekrar yad ettik. 

O gün kocası cephede çarpışan, ağabeyi kollarında can veren bir yiğit kadın vardı. Üç aylık bebeğini emzirdikten sonra "Seni bana Allah verdi, ben de ona emanet ediyorum." diyerek ağabeyinin silahıyla sokağa fırlayan o kadın, tarihe kahramanlığıyla damga vuran Nene Hatun idi.

Bizler, yüz kırk yıl sonra, binlerce dadaşın, Nene Hatun´un ruhunu canlı tutmak, bugün yaşadığımız benzer olaylar için millî iradeyi güçlü kılmak için bu yürüyüşü gerçekleştirdik. Aradan geçen bu kadar zamana rağmen, belki mücadelenin vasfı değişiyor ama amaçlar değişmiyor. Ülkemizi bölmek, parçalamak isteyen o günkü zihniyet, bugün farklı yollarla amacına ulaşmak için her türlü hainliği sergiliyor. Nene Hatun´un dediği gibi, "Evlatlarımız anasız babasız büyüyebilir ama vatansız büyüyemez." Bütün bu hainler bilmelidir ki bizler de aynı kararlılıkla, imanla direnişimizi sürdürmeye devam edeceğiz.

Bu kutlu mücadelenin çocuklarımızın, gençlerimizin, gelecek kuşaklarımızın hafızalarından silinmemesi için ilgili bakanlığınızca ulusal, uluslararası olarak kutlanmasını öneriyor, saygılar sunuyorum." dedi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli