ILICA´DAKİ AFETZEDELERE MÜJDE

Ilıca´da 2004 yılında meydana gelen sel felaketinde mağdur olan afetzedeler için TOKİ nezdinde girişimlerde bulunan Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı ile Başkan Muhammed Cevdet Orhan´ın çabaları sonuç verdi. Afet bölgesindeki arsaların bedelleri, hak

ILICA´DAKİ AFETZEDELERE MÜJDE

 

Ilıca´da 2004 yılında meydana gelen sel felaketinde mağdur olan afetzedeler için TOKİ nezdinde girişimlerde bulunan Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı ile Başkan Muhammed Cevdet Orhan´ın çabaları sonuç verdi. Afet bölgesindeki arsaların bedelleri, hak sahiplerinin TOKİ´ye olan borçlarından düşürülecek. 

Erzurum´un Aziziye ilçesine bağlı Ilıca Mahallesi´nde 2004 yılında meydana gelen sel felaketinde mağdur olan ve ardından Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan konutlara taşındıktan sonra arsa paralarını alamayan hak sahiplerinin mağduriyeti gideriliyor. AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı ile Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, önce TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan ile bir araya gelerek sorunun çözümünü sağladı, ardından hak sahipleriyle buluştular. Ilıca´da 2004 yılında Pulur Çayı´nın taşmasıyla meydana gelen sel afetinde mağdur olan vatandaşlar için Yavuz Selim Bölgesi´nde afet evleri yapılarak mağdur vatandaşlar buralara yerleştirilmişti. O dönemde TOKİ ile imzalanan sözleşme gereği afet konutlarının ücretleri hak sahiplerinden talep edilmeye başlanırken, afet bölgesindeki arsa bedelleriyle ilgili herhangi bir ödeme yapılmadı. Milletvekili Ilıcalı ile Başkan Orhan, afetten zarar gören mağdurların arsa bedellerinin ödenmesi ya da mevcut konutlara olan borçlardan düşürülmesi için TOKİ nezdinde girişimlerde bulundular. TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan´dan çözüm için söz alan Ilıcalı ve Orhan, mahalle muhtarlarının da katıldığı toplantıda afetzedelerle biraraya geldiler. Ilıca TOKİ Şehit Jandarma Er İbrahim Aşıkoğlu İlkokulu sosyal tesisinde düzenlenen toplantıda konuşan Başkan Orhan, seçim dönemi ilçe sakinlerinin en fazla ilettiği sorunların başında afetzedelerin mağduriyetinin geldiğini belirterek, seçildikten sonra söz konusu sorunun çözümü için büyük gayret sarfettiklerini ifade etti. Başkan Orhan, Milletvekili Ilıcalı´nın desteğiyle sorunun çözümü noktasında ciddi mesafe alındığına vurgu yaparak, ilçe halkı adına kendisine teşekkür etti.

ILICALI: SÖZ SENETTİR

AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, verdiği sözleri birer birer yerine getirdiğini ifade ederek, ?Seçim dönemi yaptığımız halk toplantılarında sizlere sorunun çözüleceğine dair söz vermiştim. Rahmetli babam her zaman bizlere ?Söz senettir´ telkininde bulunurdu. Bizim hemşehrilerimize verdiğimiz ne söz varsa, hepsini birer birer yerine getireceğiz.? dedi.

Konuşmasında Başkan Orhan´ın çalışmalarını da takdirle karşıladığını kaydeden Milletvekili Ilıcalı, ?Sorunlara vakıf olan ve çözümü noktasında çaba sarfeden bir belediye başkanımız var. Ben kendisini tebrik ediyorum. Kendisini kardeşim gibi görüyorum. İnşallah birlikte güzel çalışmalara imza atacağız.? diye konuştu. Bundan sonraki süreçte afet bölgesindeki ev ve arsalara bedel koyulacağını kaydeden Ilıcalı, bu bedellerin de mevcut konutların borç taksitinden düşürüleceğini belirtti.

Toplantıda afetzedelerin taleplerini de dinleyen Milletvekili Ilıcalı ve Başkan Orhan, sorunun çözümü için bir komisyon oluşturulacağını ve belirlenen tutarlar üzerinden mağduriyetlerin giderileceğini sözlerine eklediler. Öte yandan afetzedeler de, sorunlarının çözümü noktasında gayret sarf eden Milletvekili Ilıcalı ile Başkan Orhan´a teşekkür ettiler.  


Anahtar Kelimeler: ILICA DAKİ AFETZEDELERE MÜJDE

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli