İbrahim Erkal için iftar ve mevlit programı

İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı´nca İbrahim Erkal´ın vefatının 40. Günü olan 20 Haziran Salı günü iftar yemeği ve sonrasında Mevlid-i Şerif okutulacak

İbrahim Erkal için iftar ve mevlit programı

 

 

İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı´nca İbrahim Erkal´ın vefatının 40. Günü olan 20 Haziran Salı günü iftar yemeği ve sonrasında Mevlid-i Şerif okutulacak.

İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı A.Hadi Atalar, programla ilgili olarak yaptığı açıklamada, ?Erzurum´un iftihar kaynağı, Türkiye´nin müziğinde yıldız ismi İbrahim Erkal´ı, çok kısa bir süre önce, gözyaşları içinde ebedî hayata uğurladık. Yiğitliği ve sanatıyla Erzurumlulara birçok gururu birlikte yaşatan İbrahim Erkal Kardeşimizin ardından söyleyebileceğimiz, duygularımızı ifade edebilecek en güzel söz; ?Ölüm Allah´ın emri, ayrılık olmasa?dır.

O, yiğitler diyarı Erzurum´un son yiğidiydi. Gurbet ele sürüklenmiş Erzurumluların yüreğindeki sıla özlemini ve aşkını ?Hadi gel Erzurum´a gel? ile bir nebze olsun dindirendi. Erzurum´u türküleriyle bize getirendi. ?De get yalan dünya? ile gözümüzden yaş olup akandı. İnsanlığı, cömertliği, hamiyetperverliği ile ?Gönlünüze Talibim? deyip ?Sırılsıklam? bizi kendine bağlayandı. Erzurumluların kalbinde, türkülerle harmanlanmış, kardeşlikle örülmüş bir ?Tutku? olmayı başarandı.

Her fâni gibi o da bu dünyayı terk etti, bizi yalnız bıraktı. Onun ardından ne söylenebilir ki? Kelimelerin kifayetsiz kaldığı kişiydi O Sadece bir ses sanatçısı değildi; hayatıyla, ahlakıyla, yaşamıyla, memleket severliğiyle has adamdı, insan sözcüğünün gerçek manada hakkını veren nadir kişilerden biriydi, tüm bu özellikleri üzerinde toplayan kelimeyle ifade etmek gerekirse o has bir ?Dadaş?tı.

Sevenlerinin acısını hiçbir şey hafifletemeyecek elbette. Ama yüreğimize bir ferahlık taşıyacak, hasretimizi azaltacak, hatırasına sahip çıktığımızı gösterecek tek şey, onu ?hayırla? ve ?duayla? anmaktır. Bu amaçla İbrahim Erkal´ın aziz ruhu için vefatının 40. Günü olan 20 Haziran Salı günü iftar yemeği ve sonrasında Mevlid-i Şerif okunacaktır. Onu hayırla yâd edilip, Kur´an´la harmanlanacağı bu programımıza bütün hemşerilerimizi davet ediyoruz? dedi.

Atalar, 20 Haziran 2017 tarihindeki iftar ve mevlit programının Maltepe Sahil Çakılkeyf Restaurant´ta yapılacağını sözlerine ekledi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli