Hükümet´ten İş kurana müjde

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ekonomide tarihi adımların atılacağı mesajını verdi. Yatırımcılar 20 yıl vergiden muaf olacak, elektriğe 10 yıl zam yok, kredi faizini devlet ödeyecek, ürüne alım-satım garantisi.

Hükümet´ten İş kurana müjde

Hükümet 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından ekonomide başlattığı dev tanıtım atağını sürdürürken, yatırımcıların gözü yeni teşvik-ihracat paketine çevrildi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, yeni teşvik paketi ile stratejik öneme sahip, ülke ekonomisine ivme kazandıracak yatırımlar için 20 yıllık vergi muafiyeti, elektrikte 10 yıllık sabit fiyat, alım garantisi, kredi faizinin devlet tarafından karşılanması gibi tarihi adımların atılacağı mesajını verdi.

Zeybekci, "Teşvik anlayışı kökten değişiyor. Desteklerimiz yerli-yabancı ayırımı yapmadan, herkesi kapsayacak. Yatırım yapılacak yerin altyapısını devlet yapacak. Üretilen ürüne de alım-satım garantisi verilecek" dedi.

HER ŞEY DEVLETTEN

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan´ın "Yatırımcıların önünü açmak için ne gerekiyorsa yapılmalı" çağrısının ardından yeni teşvik mekanizması devreye giriyor.

Yeni paketin içeriğine ilişkin bilgi veren Zeybekci, "Örneğin stratejik öneme sahip bir liman yapılacak. ´Gel sen bu fabrikayı yap. Kredinin faizini biz vereceğiz. Sana 20 yıl vergi muafiyeti´ diyeceğiz, 10 yıl elektrikte sabit fiyat uygulanacak.

Devlet oradan üretilen ürüne de alıcı olacak. Belli bir süre boyunca devlet alım yapmayı sürdürecek. Devletin tüketim ihtiyacını karşılayacak yatırımlar için alım-satım garantisi verilecek" dedi.

Bakan Zeybekci, Japonya ve Kore´nin de 1980 sonrası benzeri bir teşvik sistemi uyguladığını anımsattı. Bakan Zeybekci, "Yatırım yeri, arsayı da devlet verecek. Türkiye´nin ihtiyaçları belirlenecek.

Örneğin enerji, nükleer, demirçelik bunlardaki ihtiyaçlar biliniyor. Asıl teknolojisini, aktarma üretim organlarını yapmak gerekiyor. 3-5 firma seçilip ´gel sen bilgisayar, nükleer parçası üret´ diyerek teşvik edilecek"değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: Takvim


Anahtar Kelimeler: Hükümet kurana müjde

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

16.04.2024

  • İMSAK 03:58
  • GÜNEŞ 05:29
  • ÖĞLE 12:20
  • İKİNDİ 16:02
  • AKŞAM 19:01
  • YATSI 20:25
  • Salı 16.2 ° / 3.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 18.8 ° / 5.5 ° Güneşli
  • Perşembe 17.6 ° / 5.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı