HAYATİ BİLGE, SİYASET DEĞİL İŞ YAPMAYA ADAYIZ

İnşaat Mühendisleri Odası´nın 23 Şubat´ta yapılacak olan seçimleri için geri sayım sürerken, adaylardan Hayati Bilge ise çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

HAYATİ BİLGE, SİYASET DEĞİL İŞ YAPMAYA ADAYIZ

 

 

İnşaat Mühendisleri Odası´nın 23 Şubat´ta yapılacak olan seçimleri için geri sayım sürerken, adaylardan Hayati Bilge ise çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Erzurum´un en saygın ve mesleki kariyeri başarılarla dolu mühendislerinden olan Hayati Bilge için inşaat mühendisleri adeta seferberlik ilan ederken, diğer adaylar Ünal Kıraç ve Abdulkadir Orhan´ın ise ne tür çalışmalar yürüttükleri bilinmiyor. Erzurum´daki inşaat mühendisleri, mesleki kuruluşlara siyasetin bulaşmasını istemediklerini dile getirerek, ?Hayati Bilge dışındaki adaylar arkalarına siyaseti almış durumdalar. İnşaat Mühendisleri Odası, hiçbir zaman siyasi partilerin arka bahçesi ya da destekçisi olmadı. Bundan sonra da olmayacak. Hiç kimse bu kapının içerisine siyaseti sokamayacak, buna izin vermeyiz? diye konuştular. 

MÜHENDİSLER ODASI NEREDEN NEREYE?

Erzurum´da üye sayısı en fazla olan meslek odalarının başında gelen İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Erzurum Şubesi´nde geçmişte Kemal Öztürk, Remzi Ertek ve bugün yeniden başkan olmak isteyen Ünal Kıraç gibi birbirinden farklı isimler görev yaptı. Sonraki süreçte aynı zamanda üniversitede öğretim üyesi olan isimler tarafından yönetilen İnşaat Mühendisleri Odası Erzurum Şubesi, en silik dönemini de işte bu periyotta yaşadı. Bir zamanlar Erzurum´un en etkin meslek odası durumundayken, zamanla yokları oynamaya başlayayan İMO Erzurum Şubesi´nde; akademisyen başkanıyla mevcut yönetimin adaylardan Ünal Kıraç´ı desteklediği biliniyor. 

ERZURUM İMO FAKÜLTE DEĞİL!

Erzurum´daki inşaat mühendisleri, İMO´nun bir üniversite ya da fakülte olmadığının altını çizerek, odaya üye inşaat mühendislerinin de öğrenci olmadığını hatırlattı. Mühendisler, ?Bu odada bir zamanlar yöneticilik yapmış olanların mesleğe ne kattıkları bile bilinmezken, şimdilerde yeniden yöneticiliğin peşine düşmüş olmaları çok garip. Siyaseti arkalarına alıp, İMO Erzurum Şubesi´ni arka bahçeye çevirmek istemeleri ise, çok daha garip. Ama inşaat mühendisleri olarak bizler buna izin vermeyeceğiz. Odamızın siyasallaşmasına müsaade etmeyeceğiz? hatırlatmasında bulundular. 

KAYNAK: YENİGÜN


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

20.04.2024

  • İMSAK 03:51
  • GÜNEŞ 05:23
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:05
  • YATSI 20:30
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.3 ° / 4 ° Güneşli