GÜLEN YÜZLER DERNEĞİNDEN ŞEHRİN GİZLİ KAHRAMANLARINA TEŞEKKÜR

Gülen Yüzler Derneği, "Bağışçıyla bağışlananı, yani yardım edenle yardım edileni karşı karşıya getirmemeye çalışıyoruz"

GÜLEN YÜZLER DERNEĞİNDEN ŞEHRİN GİZLİ KAHRAMANLARINA TEŞEKKÜR

 

Erzurum'da 2018 yılında kurulan Gülen Yüzler Derneği, Erzurum'daki hayırseverlerden topladıkları bağışlarla ihtiyaç sahiplerine yılın 12 ayı yardım ulaştırıyor.

Şehrin Gizli kahramanları olarak adlandırdıkları Erzurumlu hayırseverlerin yardımlarını ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdıklarını söyleyen Dernek yetkilileri, Biz sadece Ramazan'da ya da önemli gün ve gecelerde değil yılın 12 ayı çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Derneğimizin Cumhuriyet Caddesinde bulunan Akmerkez İşmerkezindeki ofisine her gün şehrimizde yaşayan hayırsever onlarca insan ulaşarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırmamız için ziyarette bulunuyor. Bizler bu hayırseverlerimize "Gizli Kahramanlar" diyoruz. Çünkü biz Gülen Yüzler Derneği olarak yardımlarda iki konuya çok dikkat ediyoruz. Bunlardan birincisi Bağışçıyla bağışlananı, yani yardım edenle yardım edileni karşı karşıya getirmemeye çalışıyoruz ki bu çok önemli çünkü yardım edenin, yardım edilene karşı bir farklı tavrın gelişmesine engel oluyoruz. Bir diğer dikkat ettiğimiz husus da yardım edileni ifşa etmiyoruz. Biz sadece bir köprüyüz. Yani bağışı yapanla bağış yapılacak kişi arasında bağlantıyı kuran bir köprüyüz. diye konuştular.

Özellikle şehrimizde yaşayan Afganlı mülteci ailelerin çocuklarının sorun ve sıkıntılarını yakinen takip eden bir ekibimiz var. Şehrimizde yaşayan vatandaşlarımız mahallelerimizde ve sokaklarımızda ihtiyaç sahibi olan komşularını biliyor ve tanıyorlar. Haliyle yapacakları yardımları bildikleri tanıdıkları ata dede komşu olarak adlandırdıkları ailelere ulaştırırken, Şehrimize sığınmacı olarak gelmiş ve hiç kimse tarafından tanınmayan bilinmeyen bu Afganlı sığınmacılar arasında gerçek ihtiyaç sahiplerini tespit edip hayırsever Gizli kahramanlarımızın yardımlarını bu insanlara ulaştırarak onların da yüzlerini güldürmeye çalışıyoruz Sadece gıda, nakti yardım, eşya, giyim malzemesi olarak o ihtiyaç sahiplerine ulaşmıyoruz. Bu ailelerin çocuklarına, oyuncak, kitap vb. sosyal yaşama ayak uydurmaları için de yapılan yardımları ulaştırıyoruz.

Bu bağlam da Sadece Ramazan ayında ya da belirli gün ve haftalarda değil 12 ay boyunca bağış yapmak isteyen Gizli Kahramanlarımız ile ihtiyaç sahibi aileler arasında oluşturduğumuz köprüyü hiç bozmadan aralıksız devam ettirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Geçtiğimiz Ramazan ayı boyunca elimize ulaşan yardımları sadece şehir merkezinde değil civar köylere de ulaştırdık. Bizleri geçtiğimiz Ramazan ayında ve 12 ay boyunca yalnız bırakmayan Şehrimizin Gizli Kahramanlarına Tüm Şehrimiz adına sonsuz teşekkür ediyoruz diye konuştular. 

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli