Görüş Ayrılıkları var

CHP ile 5 kez biraraya gelen AK Parti heyeti Davutoğlu´na raporu sundu. İşte CHP ile uzlaşılamayan o maddeler.

Görüş Ayrılıkları var
CHP ile istikşafi görüşmeleri yürüten AK Parti heyeti hazırladığı raporu tamamlayarak Başbakan Ahmet Davutoğlu´na sundu. Başbakan Davutoğlu dün Başbakanlık Resmi Konutu´nda CHP ile 5 kez biraraya gelen AK Parti heyetini kabul etti. İki saat süren görüşmede, hangi konularda uzlaşma olduğu, hangilerinde uzlaşmazlık çıktığı ve hangi konuların genel başkanlara bırakıldığı tek tek Davutoğlu´na anlatıldı.
 
GÖRÜŞ AYRILIKLARI RAPORDA
 
AK Parti ile CHP heyetleri arasında yapılan istikşafi görüşmelerde uzlaşılan maddeler kadar, uzlaşılamayan maddeler de yer alıyor. İç Güvenlik Paketi başta olmak üzere, içişleriyle ilgili detaylarda iki parti arasında görüş ayrılığı olduğu rapora yansıdı. İç Güvenlik Paketi´ndeki başta makul şüpheli olmak üzere bazı uygulamaların kaldırılması önerisi konusunda uzlaşma çıkmadı.
 
EĞİTİMDE DERİN AYRILIK
 
Eğitim politikaları konusunda da iki parti farklı görüşleri ortaya koydu. 4+4+4´ten vazgeçilmesini, 1+8+4 şeklinde 13 yıllık temel eğitim düzenlemesi, CHP´nin olmazsa olmazları arasındaki maddelerden birisi. İmam hatiplerin kapanmasının önünü açacak bu maddeye AK Parti sıcak bakmıyor.
 
ORTADOĞU VE DIŞ POLİKA
 
Ortadoğu politikalarında farklı görüşleri savunan iki partinin dış politika konusunda derin görüş ayrılıkları uzlaşılamayan maddeler arasında yer alıyor. CHP´nin dış politika hedefleri arasında, Suriye, İsrail gibi bölge ülkeleriyle ilişkilerin yeniden kurulması bulunuyor.
 
EKONOMİK VAATLER
 
İki partinin ekonomi meselelerine bakışında da ayrışmalar dikkati çekiyor. CHP´nin ekonomi konusundaki vaatlerinin Türkiye gerçekleriyle ve ekonomik verilerle örtüşmediği rapora yansıdı. Öte yandan, Cumhurbaşkanı´nın görev ve yetkileri ile yönetim şekli konuları da uzlaşılamayan maddeler arasında yer alıyor.
 
SEÇİM BARAJI DÜŞSÜN AMA...
 
Yeni Anayasa konusunda hem fikir olan iki parti, Seçim Kanunu´nun değiştirilmesi konusuna da sıcak bakıyor. Ancak AK Parti, mevcut sistemde seçim barajının yüzde 7´nin altına inilmesine sıcak bakmıyor. CHP ise yüzde 3 veya 5 istiyor.
 
ÖNCE MYK´DA ARDINDAN KABİNE´DE
 
Davutoğlu, bugün raporu MYK üyeleriyle istişare edecek. Davutoğlu, Pazartesi günü de Bakanlar Kurulu´nu toplayacak. Bu toplantıda ise ?hükümet politikaları" konusunda AK Parti ile CHP´nin bulunduğu yer değerlendirilecek.
 
Yenişafak

Anahtar Kelimeler: Görüş Ayrılıkları

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

19.04.2024

  • İMSAK 03:53
  • GÜNEŞ 05:24
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:04
  • YATSI 20:29
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı