Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygıyla ve özlemle anıyoruz

Bugün 10 Kasım! Cumhuriyetimiz'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 10 Kasım 1938 yılında ebediyete intikalinin 85. yıldönümü.. Atatürk'ü hasret ve özlemle anıyoruz...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk

 

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni kurucusu, Türk Milleti’nin Gurur duyduğu, feyiz aldığı değerleri ile dünya tarihinde önemli bir yere sahip olan büyük devlet adamı, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 85. yılında özlemle, saygıyla ve rahmetle yâd ediyoruz.

Bağımsızlığa düşkün iradesi ile yüzyılın dehası Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Bir arada ve bağımsız olarak yaşama azim ve iradesi kırılmadıkça bir milletin asla yok edilemeyeceğini” herkese ispat ederek mazlum milletlerin istiklal mücadelelerine örnek olmuş "kuvvetli öngörüsü” ile Türkiye Cumhuriyeti’nin önlenemez yükselişini başlatmıştır.

Bugün 10 Kasım da Atatürk’ün ebediyete irtihali anarken hüzünlensek te onun geride bizlere miras bıraktığı güzide fikirleri, destansı mücadelesi ve hizmetleri Türk Milletinin zihninde ve kalbinde ebediyyen var olacaktır.

Lider Ülke Türkiye’nin şafağında, Türk ve İslam dünyasının umudu Türk devrinin başlangıcında “Benim hayatta yegâne fahrim, servetim Türklükten başka bir şey değildir” sözüyle Türk milletine hudut çizen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş savaşında verdiği mücadele tüm vatan evlatlarının özündeki cevheri açığa çıkaracak rehber niteliğindedir. Türk nesilleri bu şuurla Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü her daim saygıyla hatırlayacak ve hiçbir güce eğilmeyecektir.

Bu duygularla Millî Mücadele’nin Lideri, Türkiye Cumhuriyeti’nin banisi, ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 85’inci yıl dönümünde saygıyla, minnetle, rahmetle anıyor. 

Bu vesileyle Kurtuluş Savaşı’nın isimli isimsiz nice kahramanlarına, şehitlerimize, elleri öpülesi ceddimize de Allah’tan rahmetler diliyor, aziz hatıraları önünde tazimle eğiliyoruz.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

27.04.2024

  • İMSAK 03:39
  • GÜNEŞ 05:13
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:12
  • YATSI 20:40
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.5 ° / 8.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı