Filmin sonu pis bir hapishane hücresi olacak

FETÖ davasında hakkında yakalama kararı çıkarılan Fethullah Gülen için çember daralıyor.

Filmin sonu pis bir hapishane hücresi olacak

 

Haber 10`da yer alan habere göre; Gülen için ABD`ye yapılan iade başvurusunun olumlu yönde ilerlediği öğrenildi. Öte yandan kırmızı bültenin de çıkması an meselesi.

MACERA HÜCREDE SON BULACAK

Erzurum`un Korucuk ilçesinde başlayan, Türkiye`nin bazı bölgelerinde kürsü vaizliğiyle devam edip kendisine yakınlığıyla bilinen insanların haksız yollarla devlet içerisinde çeteleştiği Pensilvanya`da yaşayan Fethullah Gülen`in hikayesi yakında cezaevinde son bulacak. Gülen`in iadesinin gerçekleşmesinin ardından tutuklu olarak yargılanacağı öne sürüldü.

İADESİ YAKIN

Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede 17-25 Aralık darbe girişimi ve devlet içerisindeki paralel yapılanma davasında Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) lideri olarak hakkında tutuklama kararı çıkarılan Fethullah Gülen`in ABD`den iadesiyle ilgili yasal sürecin olumlu yönde ilerlediği öğrenildi.

SÜREÇ YAKINDAN TAKİP EDİLİYOR

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş bir TV kanalında yaptığı açıklamada Türkiye ile ABD arasında suçluların iadesi anlaşmasının bulunduğunu anımsatarak, "Bu kişi, birçok davada hakkında tutuklama teskeresi çıkarılmış biri. Bu çerçevede yasal süreç yürüyor. Türkiye de şeffaf bir süreç yürütülerek bu konuda taleplerinin karşılanmasını istiyor. Biz de mahkeme kararları çıkarıldıktan sonra Kırmızı Bültenle ilgili yazışmaları, Dışişleri ve İnterpol üzerinden yürüyecek süreçleri takip edeceğiz" dedi.

KIRMIZI BÜLTENDE SONA DOĞRU

Öte yandan Fethullah Gülen`le ilgili Kırmızı Bülten`in çıkarılması için çalışmaların son aşamaya geldiği öğrenildi.

ABD BÜYÜKELÇİSİ: SÜREÇ ŞEFFAF İŞLİYOR

Konuyla ilgili olarak geçtiğimiz günlerde konuşan ABD Büyükelçisi John Bass, FETÖ lideri Fethullah Gülen`in iadesine ilişkin "Herkesin adli sürecin şeffaf ve tarafsız işlediğinden emin olması gerektiğine inanıyorum" dedi.

Haber 10


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

30.04.2024

  • İMSAK 03:33
  • GÜNEŞ 05:09
  • ÖĞLE 12:17
  • İKİNDİ 16:06
  • AKŞAM 19:15
  • YATSI 20:44
  • Salı 21 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 17.2 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 16.3 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu