Fevzi Çakmak İçin Herkes “İstanbul'u Erzurum'a Taşıyan Adam” diyor

Erzurum'a bir çok kalıcı Eser bırakan Fevzi Çakmak'ın Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ne Başkan Adayı olması halinde, Şehrin Silüetine dokunacak işler yapacağı bekleniyor.

Fevzi Çakmak İçin Herkes “İstanbul

 

 

Şehrimize İnşaat alanında yenilikleri kazandıran, kendisini Erzurum'a kalıcı eserler bırakarak ispatlamış sayılı isimlerden biri olan İnşaat Mühendisi Fevzi Çakmak önümüzdeki Mart ayında yapılacak olan Yerel Seçimlerde Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu günler önce duyurmuştu.

Fevzi Çakmak'ın Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olduğu kısa sürede şehirde duyuldu.

Erzurum'a bir çok kalıcı Eser bırakan Fevzi Çakmak'ın Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ne Başkan Adayı olması halinde, Şehrin Silüetine dokunacak işler yapacağı bekleniyor. 

Özellikle son yıllarda şehrimizdeki Bina ve Site anlayışına farklı bir bakış açısı getiren İnşaat Mühendisi Fevzi Çakmak, yaptığı işlerle adından sıkça söz ettiriyor. “İstanbul'u Erzurum'a Taşıyan Adam” diye adlandırılan Fevzi Çakmak'ın şehrimize konut sektöründe kazandırdığı İstanbul'un semtlerinin isimlerini taşıyan Sarıyer, Tarabya, Beykoz, İstinye, Kilyos, Florya ve halen yapımına devam edilen Üsküdar isimli siteleri ile  vatandaşlar tarafından da beğeniyle tercih edilen konutlar arasında yer alıyor.

Önceki gün Gazetemizi ziyaret eden Fevzi Çakmakla yaptığımız söyleşide projelerinden bir kaç tanesini dinleme fırsatı bulduk. Özellikle son On yılda Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Mehmet Sekmen'in Erzurum İçin Büyük Bir Şans olduğunu defalarca belirten Fevzi Çakmak, Başkan Sekmen'in şehrimize kazandırdığı sayısız Eser'in gelecek nesillere miras değerinde olduğunun altını çizdi. Nasip olurda Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilirsem, Mehmet Sekmen'den devraldığımız bayrağı daha ileriye taşımak ve Çıtayı daha yükseğe taşımayı hedeflediğini söyledi.

Her fırsatta Erzurum'u çok iyi bildiğini belirten Fevzi Çakmak, İller Bankası'nda uzun yıllar görev yaptıktan sonra geçtiğimiz yıllarda emekli oldum. bu sebepten belediyeciliği çok iyi biliyorum.

İller Bankası görevindeki tecrübelerini Erzurum'a aktarmak istediğini söyleyen Fevzi Çakmak, İller Bankasında İnşaat Mühendisi olarak görev yaptığım süre içerisinde Erzurum'un tüm ilçelerinde içme suyu, arıtma, kanal, alt yapı, üst yapı, terminal binaları, hizmet binaları gibi belediyelerin yaptığı bütün hizmetlerde emeğim var. Bunun yanında ciddi bir tecrübem var. Uzun yıllar Büyükşehir başta olmak üzere, bütün belediyelerimizle müşterek yaptığımız hizmetlerde görev aldım. İller Bankası bünyesinde belediyelerimize sadece finansmanın yanında teknik destek ve proje desteği veriyorduk. Dolayısıyla belediyeyi, belediyeciliği iyi biliyorum. Bundan dolayı bu kutsal göreve aday oldum. Bu işi lakıyla yapacağıma inanıyorum. Benimle birlikte birkaç arkadaşımız daha Erzurum Büyükşehir Belediyesi için adaylığını açıkladı. Hepsi birbirinden değerli kişiler. Onlarda yapacakları şeyleri anlatıyor. Erzurum'u marka şehir haline getirmek için onların da muhakkak projeleri vardır. Hedefimiz gerçekten Erzurum'u marka şehir yapmaktır. Tecrübelerimi, deneyimlerimi memleketim Erzurum'a aktarmak istiyorum. ifadelerini kullandı.

Fevzi Çakmak Projelerinden bir kaçını da şöyle sıraladı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde yer alan 20 ilçeye ait hâlihazır haritalar, İmar planları ve çevre düzeni planını yapmak ve güncellemek, modern, yaşanabilir, çevre dostu, yeşil alanları bol, iklim koşullarına uyumlu, afet risklerine dayanıklı bir kent meydana getirmek.

Coğrafi Bilgi sistemi teknolojileri ile Akıllı Şehircilik hizmetlerini geliştirerek, akıllı ulaşım sistemlerini ve ulaşım altyapı uygulamalarını artırarak, ihtiyaca cevap verecek yeterlilikte geniş bulvarlar açarak trafik sorununu çözmek.

Tarihi ve kültürel dokusuna uygun, sosyal ve ekonomik gelişimine yön veren, modern, estetik ve yaşanabilir bir kent planlaması gerçekleştirmek. Kentin kadim kültürel mirasını koruyarak turizmin gelişmesini sağlamak, Turistik destinasyonları yeniden canlandırmak. 

Şehrin büyük kısmının kurulu olduğu afet riski yüksek yerleşimlerin, daha sağlam zemin yapısına sahip bölgelere taşıyarak kentsel dönüşümü sağlamak. Kent merkezi başta olmak üzere şehrin bir çok noktasında kentsel dönüşüm yaparak ihtiyaç duyulan konut ve iş yerleri inşa etmek.

Söz Veriyorum; Şehrimizde Sobalı Ev kalmayacak. Yerinde Dönüşüm yaparak vatandaşlarımızı komşularından ayırmadan ve uzaklaştırmadan bir an evvel hayata geçecek Kentsel Dönüşüm projelerini hayata geçireceğiz. Her vatandaşımız günümüz mimarisinde ve modern evlerde yaşayacaklar. Soba yerine Doğalgazlı, Kaloriferli evlerinde oturarak hem daha refah içinde yaşayacak hem de şehrimizdeki kış aylarında yaşanan Hava Kirliliğine neşter vurmuş olacağız. 

Yaşam kalitesi yüksek ve yaşanılabilir bir şehir meydana getirerek ihtiyaç duyulan sosyal, kültürel, eğitimsel, sanatsal, sportif ve inançsal tesisler kurmak ve işletmek. Burada mutlaka sportif, eğitimsel, kültürel ve sosyal alanlarda oluşturacağız. Bu konuda Büyükşehir Belediyemizin güzel çalışmaları var. Biz bunları biraz daha zenginleştireceğiz. 

Toplu taşıma odaklı, güvenli, hızlı, konforlu, teknolojik yeniliklere açık, engelsiz ve sürdürülebilir modern raylı ağ sistemi ile kentin yoğun trafik yükünü hafifleterek ulaşımı rahatlatmak. Önemli projelerimizden biri olacak olan raylı sisteme 20 yıl önce geçmiş olmamız gerekirken geç kaldık.

Ekolojik dengeyi koruyarak, Yeşil alanların korunması, yeni yeşil alanların açılması, karbon salınımının azaltılması, etkili bir atık yönetimini ortaya konması ve yenilenebilir enerji politikasını esas alarak, sürdürülebilir çevre yönetimini benimsemiş, iklim değişikliklerinin olumsuz etkilerini dayanıklı bir kent meydana getirmek, sıfır atık projelerini uygulayarak kentin bir bütün temizliğini sağlamak. 

Kırsal kalkınmayı hedef alan ve bir bütün olarak kent ekonomisine katkı sağlamak amacı ile üreticilere ve çiftçilere uygun eğitim, üretim ve pazarlama desteği ile kırsal ekonomiyi çeşitlendirerek iyileştirmek, tarımsal alanları korumak, yeni istihdam alanlarının açılmasını sağlamak.

Halka hizmet sunumunda muhtarlar ile birlikte çalışarak halkın uygun taleplerine yönelik politikalar geliştirerek hizmet ağını yaygınlaştırmak.

“İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın” düsturuna göre; Milli ve Manevi Değerleri Önceliği olan İnsan Merkezli Çalışacağız.

Bu saymış olduklarımız söyleşi sırasında aklımıza gelenler diye konuşan Fevzi Çakmak, Alanında uzman arkadaşlarımızla geniş kapsamlı projeler üretmeye devam ediyoruz. Şunu da belirtmeden geçemeyeceğim. Nasip olmadı Adaylık şahsıma tevdi edilmediği takdirde de Göreve gelecek olan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımıza bir Erzurum sevdalısı ve AK Partili bir nefer olarak seçimlerin son gününe kadar değil. Görevinin son gününe kadar destek olmaya hazırım. 2002 yılında Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından kurulan AK Parti'nin 2004 yılında ilk aday olduğum günden beri nasıl Partimi terk etmeden ilk günkü dava aşkımla halen Cumhurbaşkanımızın ve Partimizin izinde yürümekten büyük gurur duyuyorsam bundan sonraki siyasi hayatım da hep AK Parti çatısı altında olacağımdan kimsenin şüphesi olmasın diye konuştu.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

27.04.2024

  • İMSAK 03:39
  • GÜNEŞ 05:13
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:12
  • YATSI 20:40
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.5 ° / 8.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı