FETÖ´nün ikinci ?VIP kulak´ listesine ulaşıldı

FETÖ´nün gazeteci, işadamı ve siyasileri dinlettiği ikinci ?VIP Kulak´ listesine ulaşışdı. 2007-2010 arasında usulsüz dinleme yapılan isimler arasında kumpas davalarla intihara sürüklenen Deniz Yarbay Ali Tatar da bulunuyor.

FETÖ´nün ikinci ?VIP kulak´ listesine ulaşıldı

 

 

FETÖ´nün usulsüz dinleme ve şantaj ağının köklerinin 2007´ye dayandığı ortaya çıktı. Usulsüz dinlemelerle ilgili arama yapan kozmik birim yeni bir usulsüz dinleme listesine ulaştı.

2007-2010 ARASI 600 KİŞİYİ DİNLEMİŞLER

İstihbarat Daire ve Şubelerini usulsüz dinleme üssüne çeviren FETÖ´nün, 2007- 2010 arasında sektörlerinde ileri gelen 600 ünlü ismi, "istihbarı dinleme" adı altında dinlendiği belirlendi.

Emniyet İstihbaratın arşiv kayıtlarında yapılan incelemelerde, dinlemeye alınmış pek çok telefon numarası tespit edildi. Bunun üzerine bu telefonların kimlere ait olduğu teker teker araştırıldı.

2007-2010 arasında Paralel Yapı´nın istihbaratı dinleme adı altında yaptığı dinlemelerde adı geçenlerden bazıları şunlar:

Paralel müdür Yurt Atayün tarafından 2009´da fişlenen, Paralel Yapı operasyonları, amirallere suikast davasında yargılanırken "Hukuksuzluk sürecine hukuk adına saygı gösterilemez" diyerek 2010 yılında intihar eden Deniz Yarbay Ali Tatar da usulsüz dinleme listesinde yer aldı.

ESKİ DÜŞMAN DOST OLMUŞ!

Türkmenlere yardım götüren MİT TIR´larına FETÖ tarafından kurulan kumpası savunan ve Genel Yayın Yönetmeni olduğu Cumhuriyet Gazetesi´nde provokatif içerikte yayınlar yaptıran Can Dündar da usulsüz dinleme listesinde yer aldı.

Paralel Yapı tarafından TSK´ya kurulan kumpasın önemli ismi, Balyoz mağduru Dursun Çiçek de 2007´den itibaren dinlemeye takılan isimler arasında.

MHP BAŞKAN ADAYI DA VAR

2007-2010 arasında telefonları dinlenenler arasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, MHP Genel Başkan Adayı ve Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan gibi siyasilerin yanı sıra Aydın Doğan, Namık Tanık gibi iş adamları da yer alıyor.

Eski Genelkurmay Başkanları Hüseyin Kıvrıkoğlu, İsmail Hakkı Karadayı ve emekli Orgeneral Çevik Bir de FETÖ tarafından dinlenen isimlerden.

İl Emniyet müdürlerinden Şamaz Demirtaş, Coşkun Hayal, eski MİT müsteşarı Şenkal Atasagun ile ASELSAN ve HAVELSAN´da görevli bazı üst düzey yöneticiler ve çalışanlar da dinlenmiş.

Gazetecilerden ise Abdurrahman Dilipak, Cüneyt Özdemir, Hıncal Uluç, Emin Çölaşan, Ruşen Çakır, Şirin Payzın, Toygun Atilla ve Zafer Mutlu paralel kulağın kurbanlarından. Paralel Yapı´nın usulsüz dinleme skandalı ile ilgili müfettiş görevlendirileceği ve ardından soruşturma başlatılacağı belirtildi.

SABAH


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.03.2024

  • İMSAK 04:33
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:42
  • YATSI 20:01
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false