FETÖ´nün atası Nevbahar

Uluslararası terör şebekesi haline gelen FETÖ´nün atası sayılan örgüt Manisa´da ortaya çıkarıldı. 1975 yılında Manisa´daki Kurşunlu Han´da Gülen ile bir araya gelen 6 ismin Nevbahar Örgütü´nü kurduğu belirlendi. Örgütün ilk icraatı da Gülen´in İsa Mesih o

FETÖ´nün atası Nevbahar

 

 

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması´nın (FETÖ/PDY) ilk çekirdek örgütü ve kadrosunu Manisa polisi ortaya çıkardı. Teröristbaşı Fetullah Gülen´in 1970´lerde temelini kurduğu ihanet şebekesinin ilk organizasyonunu Manisa´da oluşturduğu belirlendi. ´Nevbahar´ adı verilen yapıyı oluşturan 6 ismin bugün FETÖ´nün İhtiyar Heyeti olarak aktif olduğu bildirildi. Bu çekirdek kadronun faaliyetlerine "Fetullah Gülen´in İsa Mesih" olduğu yalanını yayarak başladığı belirtildi.

KURŞUNLU HAN...

Manisa Cumhuriyet Savcısı Kazım Özsoy´un talimatı ile Manisa Emniyet Müdürlüğü İstihbarat, Terör ve KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında dün başlatılan operasyonda, aralarında kamu görevlisi, doktor, işadamı ve dernek başkanlarının da olduğu 27 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Ağustos ayında görevden alınan İş-Kur Manisa Müdürü S.E., Merkez Efendi Devlet Hastanesi´nin eski başhekimi S.E., aynı hastanede görevli doktor F.H., eski Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ş.Y., daha önce mal varlıklarına el konulan iş adamları ve esnafların da olduğu öğrenildi. Yapılan operasyonda, teröristbaşı Gülen´in İzmir´de vaizliğe başlamasının ardından nasıl yapılanmaya gittiği ve nasıl uluslararası terör organizasyonu FETÖ´ye dönüştüğünün ayrıntıları da ortaya çıktı. FETÖ başı Gülen, İzmir´de vaiz olarak çalışmaya başlamasının ardından Ege bölgesinde örgütlenme faaliyeti yürüttüğü ve ilk yasadışı yapılanmasını Manisa´da Kurşunlu Han´da bir araya geldiği 6 kişiyle birlikte ´NEVBAHAR´ adıyla kurduğu belirlendi.

GÖZALTI KARARI ALINDI

Operasyonlarda ele geçirilen bilgiler ışığında FETÖ´nün anası sayılan Nevbahar´ın örgüt şemasına da oluşturuldu. Nevbahar yapılanmasının tepesinde Fetullah Gülen yer alırken, örgütün yapılanmasında İlhan İşbilen, Halil Karakoç, Rahmi Yenice, Nusret Muğla, Mustafa Yerkazanoğlu ve Metin Nalkaçan´dan oluşan 6 kişilik yönetici kadorsu şekillendi. Halil Karakoç´un eski imam olduğu, İlhan İşbilen´in 7 Haziran seçimlerinde aday gösterilmeyen eski bir milletvekili olduğu ve diğer isimler hakkında da gözaltı/yakalama kararının işleme sokulduğu öğrenildi.

KENDİNİ MESİH İLAN ETTİ

Ele geçen örgütsel döküman ve alınan ifadelere göre, "Nevbahar ismi verilen bu grubun Fetullah Gülen´in faaliyetlerine başladığı ilk zamanlarda, insanların dini duygularını istismar ederek para toplamaya ve etrafında bulunan bazı kişilerin kendisine uhrevi meziyetler verip ruhanileştirmeye çalışarak kendisinin İsa Mesih olduğunu lanse edilmesini sağladığı" belirtildi.

İŞTE ÖRGÜTÜN İHTİYAR HEYETİ

BAĞDAT HAİNİN OKULLARINA EL KOYUYOR

Irak´ta, FETÖ´ye ait okulları Eğitim Bakanlığı bünyesine devretmenin planlandığı bildirildi. Irak Eğitim Bakanı Muhammed İkbal´in basın ofisinden yapılan açıklamada, ülkedeki FETÖ okullarının kapatılması için Türkiye´den resmi talep alındığı belirtildi. İkbal´in, "Işık (FETÖ okulları) okullarında eğitim gören öğrencilerin geleceğini korumak için söz konusu okulların bakanlık bünyesine devredilmesini planlanıyoruz" ifadelerine yer verildi. İkbal, Türkiye´nin bu konudaki talebini kapsamlı şekilde değerlendirmeye alacaklarını da ifade ederek, konuyla ilgili Türkiye ile temas halinde olacaklarını aktardı.

KAYNAK: SABAH


Anahtar Kelimeler: FETÖ atası Nevbahar

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli