FETÖ fabrika ayarlarına dönebilir mi?.

Türkiye Gazetesi yazarı Fuat Uğur bugünkü köşesinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki´nin ´Cemaat fabrika ayarlarına dönerse mücadele biter´ açıklamalarıyla ilgili bir köşe yazısı kaleme aldı..

FETÖ fabrika ayarlarına dönebilir mi?.

 

 

Türkiye Gazetesi yazarı Fuat Uğur bugün ´Cemaat eski haline dönerse operasyon biter´ tartışmalarıyla alakalı bir köşe yazısı kaleme aldı. Fuat Uğur, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki´nin ´Cemaat fabrika ayarlarına dönerse mücadele bitebilir´ açıklamalarına ilişkin yazdığı köşe yazısında FETÖ´nün fabrika ayarlarına dönmek için yapması gerekenleri yapmayacağı ve bu yüzden mücadelenin devam etmesi gerektiğini belirtti.

İşte "Gülen Cemaati fabrika ayarlarına dönebilir mi?" başlıklı yazı

Bu öneri AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki´den geldi.

Bir konuşmasında "Paralel Yapı fabrika ayarlarına dönerse mücadele biter" dedi.

Ama bazı şartlar da koydu ve "Devlet içinde devlet gibi davranmaya, şantajcılığa, Türkiye aleyhine faaliyet göstermeye devam ettiği müddetçe Paralel Yapı ile mücadelenin süreceğini" hatırlattı.

Cemaat´in geçmişte önemli isimlerinden biri olan Ümit Akdemir´e sordum, "Bu işi en iyi sen bilirsin. Cemaat ya da Paralel Yapı, her neyse, fabrika ayarlarına dönebilir mi? Dönmek için ne yapmalı" diye.

Ümit, "Ağabey, sen beni biraz bekle, göndereyim sana madde madde" dedi ve aşağıdaki hatırlatma notunu eklemiş olarak ertesi gün yolladı.

"Öncelikle belirtmek gerekir ki Hizmet hareketi, Bediüzzaman´ın Hizmet Rehberi adlı eserinde ayrıntılı olarak anlatılmakta. Bediüzzaman orada hizmeti bir iman hareketi olarak tanımlar. Ve iman hareketinin sınırlarını çizerken kesin bir şekilde siyasetten uzak kalmayı ve hükümetin icraatlarına karışmamayı zorunlu kılar."

Bu da Ümit Akdemir´in yazdığı "Fabrika Ayarları"na dönüşün şartları:

1-Fethullah Gülen ABD´lilerin elinden kurtulup, Hazreti Muhammed´in yanı başına, Mekke´ye gidip yerleşebilir mi? O zaman "Rüyamda Peygamber efendimizi gördüm, tweetleri iki katına çıkarmamızı istedi" demek ya da çektirtip STV´de yayınlattığı dizi filmlerde Hazreti Peygamberi kamyonete bindirmek gibi hezeyanlardan kurtulup akla izana kavuşabilir mi?

2-Batı istihbaratlarıyla Türkiye aleyhine çalışan üst düzey elemanlarını bertaraf edebilir mi?

3-Devleti ele geçirmek için kamu kurumlarının içine yerleştirdiği elemanları ve imamları geri çekebilir veya alakasını kesebilir mi?

4-Siyasete sonuna kadar batmış üst düzey elemanlarını siyaset virüsünden arındırmak amacıyla tedavi ettirebilir mi?

5- Bediüzzaman Said Nursi risalelerinde açıkça yazdı ve "Hizmeti kurarken gazete-dergi çıkarmayacaksın. Siz sadece imânî hizmet yapacaksınız. Hizmet edeceksiniz ve hükümetin icraatlarına karışmayacaksınız" dedi. Peki, Cemaat tabanı politize eden medya yapılanmasındançıkabilirler mi?

6-Paralel Yapı itaat kültürünü öylesine güçlendirdi ki "Allah rızası"nın yerini "Abi rızası" aldı. Abi´nin rızalarından biri de Fethullah Gülen´e iman! Böylece İmanın 6 şartına 7. bir şart getirip koydular. Cemaatçiler ´İman´ın kendi ürettikleri bu "7. şartı"ndan vazgeçip Fethullah Gülen´in her sözünü doğru kabul etmekten vazgeçebilirler mi?

7-Toplanan himmet, zekât, kurban, burs gibi yardımları ilk başta olduğu üzere vakıf kurallarına göre yerinde fakire ve yoksula yönelik olarak kullanmayı başarabilirler mi?

8-Darbe planlarıyla ve girişimleriyle Türkiye´ye yıllar ve para kaybettirdiler. Türkiye´deki insanlardan himmet adıyla toplayıp yurt dışına kaçırdıkları haraçları, zekâtları, kurban ve burs paralarını geri getirebilirler mi?

9-Hızlı büyümeyle her yeri ve tüm kurumları ele geçirmek gibi amaçlarından geri dönüş yapacaklar mı? Menfaat gruplarını yönlendirmek, çoğalmak hizmet hareketlerinin temel prensibi olamayacağına göre kemiyetten (Nicelik), keyfiyete (nitelik) dönüşebilecekler mi?

10-Polis okullarında, KPSS sınavlarında, askerî okul girişlerinde, kamu kurumları atamalarında binlerce yolsuzluk, sahtekârlık ve hile yaptılar. Hak edenlerin yerine kendi adamlarını soktular. Kısacası kul hakkı yemekten vazgeçecekler mi?

11-Yabancı ülkelerde Türkiye aleyhine çalışmayı, dış istihbarat örgütleriyle iş birliği yapmayı, terör örgütlerine maddi destek sağlamayı bırakacaklar mı?

12-Fetullah Gülen Mehdilik ve Halifelik iddialarını reddedebilecek mi? Takiye yapmayı ve Risale-i Nur eserlerini tahrip ve tahrif etmeyi bırakacak mı?

13-Canlarını yaktıkları, telefonlarını dinleyip şantaj yaptıkları insanlardan, paralel hâkimleriyle ve savcılarıyla hayatlarını kararttıkları askerlerden, iş adamlarından, intihara sürükledikleri mahkûmlardan, subayların ailelerinden özür dileyip helallik isteyecekler mi?

14-CHP´nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal ile 11 MHP´li milletvekiline yaptıkları pornografik şantajları itiraf edip gerçekleri açıklayacaklar mı? Söyledikleri yalanların yerine doğruları söyleyecekler mi?

15-Tabii tüm bunların yapılabilmesi için Fethullah Gülen Erzurumluların deyimiyle "tumarhane"de tedavi görmeyi kabul edecek mi?

Asgarisi bu. Fabrika ayarlarına tabii dönebilirler. Ama bu şartlar olmadan inandırıcı olamayacakları ve kabul görmeyecekleri net.

Kısaca mücadele devam eder Sayın Özhaseki.

.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli