FERHAT MERGAN VE KENAN BİLİZ HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILMALI

Engin Yılmaz´ın kaleme aldığı yeri yerinden oynatacak o yazıyı mutlaka okuyun!

FERHAT MERGAN VE KENAN BİLİZ HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILMALI

 

 

Ankara´da yayın yapan haberyirmibeş isimli internet sitesi yazarı Engin Yılmaz´ın kaleme aldığı zehir zemberek yazı Erzurum gündeminden sonra Ankara´da da kulisleri hareketlendirdi. Geçtiğimiz gün Yakutiye Belediyesi önünde Pankart açarak Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Başkan Yardımcısı Asım Ferhat Mergan, Yakutiye Belediyesi Basın Müdürü Kenan Biliz ve Gazeteci Mehmet Şener ve Recep Kapucu tarafından Dolandırıldım. Ankara´ya Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza sesimi duyurmak için Yürüyorum diye haykıran İşletmeci Selahattin Dumanay´ın İddialarının bir an önce ayyuka çıkması gerekli diyerek bir yazı kaleme alan Engin Yılmaz, Ankara´daki bazı yetkilileri harekete geçiren bir yazıya yüreklilikle imzasını attı. 

İŞTE ENGİN YILMAZ´IN O YAZISI:

 Eyvah eyvahh... Erzurum´dan, pis kokular gelmeye başladı.
Eşi ve çocuklarıyla birlikte " Belediye Başkanı ve Dört Gazeteci Tarafından Dolandırıldım Mağdurum"  pankartıyla Ankara´ya yürümeye çalışan Erzurumlu iş Adamı Selahattin Dumanay´ın iddaları yenilir yutulur gibi değil. Hırsızlık ve Yolsuzlukla suçladığı isimlere baktığım da nutkum tutuldu resmen. 
Bir an kendimi kaptırmış olmama rağmen, hemen destur diyerek sakin olmaya  çalıştım.

İş adamının "Beni Dolandırdılar, Mağdurum" iddasıyla pankart açtığı isimler Erzurum da gazetecilik yapan Memleket Sevdalısı, Bürokrat ve Siyasetle iç içe olan önemli şahsiyetlerdi. Bu işte bir yanlışlık olmalıydı... Yanlış yapmama adına iddaları biraz daha araştırıp ve işadamı Selahattin Dumanay´ın yaptığı basın toplantısındaki video görüntülerini izledikten sonra dondum kaldım. 

Bir işadamının birilerine iftira atması için bu kadar bilgi ve belgesi olamazdı. Eğer bu kadar bilgi ve belge varsa bunda bir bit yeniğinin de olması lazımdı.

Bu itham ve iddaların doğru olup olmadığına bakmak için çok değil, şundan onbeş-yirmi sene öncesine bakmam yeterli olurdu..Geçmişten çok iyi tanıdığım bu insanların sahip oldukları serveti nasıl yaptıklarını anlamam için mübeccil olmaya gerek yoktu. Doyasan Yağ Fabrikası´dan ( tanığımız)  Yakutiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Fehat Mergan, Yakutiye Belediye Basın Müdürü Kenan Biliz, Güncel Haber´in Sahibi Recep Kapucu ve önemli bir isim, Sayın Mehmet Şener.  Hani daha dün Büyükşehir Belediyesi Erzurum Kent Konseyi tarafından yerinde ziyaret edilerek "Marifet iltifata tabidir" düsturuyla, kendilerine plaket taktim edilen saygın Gazeteci, "Daha düne kadar muhattap olduğu icralar yüzünden taksitlendirme peşinde koşan servet sahibi işadamı Mehmet Şener" söz konusu isimler bunlardı.

Galiba bizim işadamı Selahattin Dumanay haklımıydı ne...

Evettt...Şimdi pişti oldunuz bak...Ne olacak şimdi... Bombanız patladı...

Daha düne kadar hakkın da yazılar yazıp, frekansa aldıktan sonra övmeye başladığınız siyaset ve bürokratlar gibi çıkmadı bu işadamı. sert kayaya çarptınız vallahi. Adamın geri vitesi yok..Benden söylemesi.
İş Adamı Selahattin Dumanay´ın iddaları yenilir yutur gibi değil.  İddalar kan donduracak cinsten... 
Siz değerli Sarı Basın Kartı Sahibi Erzurumun Saygın İşadamları, ortada dönen belge ve iddalar hakkında ne diyeceksiniz.  Adamın konuştukları insanın kanını donduracak nitelikte. 

Adamın canı yanmış resmen...

Erzurum da sesini kimseye duyuramayan iş adamı Selahattin Dumanay, çareyi pankart açarak Ankara ya yürümekte buluyor. Yetmezmiş gibi anlamsız bir müdahaleyle de eylemine son verilmesi isteniyor. Ve öyle oluyor. 

Erzurum da Gazeteci olmak...

Şimdi ki örneklere bakarak, Erzurum da Gazetecilik yaparak para mı kazanmak istiyorsun? İşte formül;
Sahibi olduğun Gazete de çalışan insanların maaşını ödemek için evini, arabanı satmana gerek yok. Yapacağın şey şu; Tüyü bitmemiş yetim hakkı üstünde oturan badem bıyıklı namussuzlar hakkında yazabildiğin kadar yaz. Vurabildiğin kadar vur. ( anlamlı-anlamsız) önemli değil. Onlar ve onların sahip olduğu iş ortağı yağdanlıklar gelir seni bulur. Orta noktada buluşmanın formülünü sana sunarlar...Bu kadar basit. Çok namuslu olmana, o mesleği çok sevmene de gerek yok. O samimi ve kutsal meslek içinde sessiz sedasız kendi hallerinde ölüp giden insanlara üzülmene de gerek yok...İşine bak sen kardeşim. Sen malı götürmenin hesabıyla uğraş. 

Havanın rengine göre elbise giymenin, çeketine rengarenk mendiller takıp, lüks otomobillere binmenin, hak ve hukuktan bahsederek, malı nasıl götürmenin hesabını yap kardeşim. Sana ne, memleketteki işsizlikten. Sana ne, - 40 derece soğukta ticaret yapmanın zorluklarından... Sana ne, memleketi soyup soğana çeviren namussuz insanların kurduğu tezgahtan. 

İşadamının düzenlediği  Basın Toplantısı ve görünmeyen yüzü

İşadamı Selahattin Dumanay elinde bulunan bilgi ve belgeleri kamuoyuyla paylaşmak ve uğradığı haksızlığa çare bulmak için Basın Toplantısı yapmaya karar veriyor. Eyvah ki eyvahh...
Basın Toplantısına giden gazeteci sayısına ve çıkan haberlere bakarsanız madalyonun ikinci yüzünde ki acı gerçeği görür, içine düştüğümüz gerçeğe kanaat getirirsiniz.
O Basın Toplantısına giden üç beş yürekli insan haricinde memleketin Sözün ona Duayen Gazetecilerinden hiç birini göremezsiniz. Onlar farklı işlerle meşguller. Onlar başka hesaplar içindeler.
Ya da birilerinin kulaklarını çekmekle meşguller. Eğer bu da değilse; iddalara muhattap olan kişilerle çok samimidirler.
Garibim işadamı basın toplantısını yaparken bir şeyi atlamış. ( Kahvaltılı Basın Toplantısına Davetlisiniz. Yada Birilerine diyet borcunuz yoksa sizde gelebilirsiniz ) demeyi unutmuş..
Yada hesaba katmamış. Selahattin Dumanay zamanla bunuda öğrenir...

Şimdi Bakalım ne olacak...

Aslına bakarsanız; Sahip oldukları Sarı Basın Kartıyla bir anda servet sahibi olan insanların tek tek deşifre olması memnuniyet verici.. Erzurum adına..Samimi Erzurumlu adına..

Söz konusu Yakutiye Belediyesi Basın Bürosun da görevli Kenan Biliz ve  Belediye Başkan Yardımcısı Ferhat Merganhakkında hemen soruruşturma başlatılmalı. Güncel Haber´in sahibi Recep Kapucu ile Saygın Gazeteci ve İşadamı Mehmet Şener hakkında da gerekli işlemler yapılmalı.

Ama bunlarda daha çok önem verdiğim  bir şey var. iş adamı Selahattin Dumanay´ın iddaları karşısında ne söyleyeceği merakla beklenen bu şahışlar Üye oldukları Doğu Anadolu Gazeteciler cemiyetinde ortak bir basın toplantısı yapacaklar mı? Geri vitesi olmayan iş adamı Selahattin Dumanay gibi korkmadan çekinmeden sorulan sorulara cevap verebileceklermi?

Bu iddalar karşısında verecekleri bir çok  yanıtın olduğuna inanıyorum. Olmasını da umuyorum. Yoksa bu iddalar Erzurum Gazetecilik tarihinde kara leke olarak kalır. Bu da vebaldir...

KAYNAK: http://www.haberyirmibes.com/sari-basin-kartli-ortaklar-makale,1056.html


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

19.04.2024

  • İMSAK 03:53
  • GÜNEŞ 05:24
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:04
  • YATSI 20:29
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı