FATİH CENGİZ´İN AVUKATI SERKAN İNCE´DEN AÇIKLAMA

Fatih Cengiz´in Avukatı Serkan İnce, Fatih Cengiz Hakkında Yapılan Açıklamalar İle Yerel Basında Çıkan Haberlerin Gerçeği Yansıtmadığını İfade Etti

FATİH CENGİZ´İN AVUKATI SERKAN İNCE´DEN AÇIKLAMA

 

 

Erzurum´da bir süre önce yürütülen bir soruşturma kapsamında tutuklanan Aziziye eski Belediye Başkanı Fatih Cengiz´in avukatı Serkan İnce yazılı bir açıklama yaptı.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında müvekkili Fatih Cengiz hakkında yapılan açıklamalar ile yerel basında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade eden Serkan İnce, ?Söz konusu haberler, kamuoyu nezdinde müvekkilimin imajını olumsuz etkileme amacına yönelik olduğu görülmüş olup, bu konuda bir basın açıklaması yapılması gereği doğmuştur.? dedi.

Avukat Serkan İnce, açıklamasında şunları kaydetti: ?Müvekkilim Fatih Cengiz, 2009-2014 yılları arası ilimiz Aziziye İlçe Belediye Başkanlığı görevini yürütmüş ve bu görevini başarı ve özveri ile yerine getirmiştir. Özgün belediyecilik anlayışı ile, son derece aktif ve tüm halkı kucaklayıcı bir şekilde hizmetlerini yürütmüştür. İlçenin gelişimi ve dönüşüm için sarfettiği çaba ve vermiş olduğu emek bölge halkının malumudur. Müvekkilim hakkında yapılan isnatlar tamamen gerçekdışı olup, gerek soruşturmanın gizliliği ilkesine, gerek masumiyet karinesine tamamen aykırılık teşkil etmekte ve bir kısmı suç unsuru taşıyacak niteliktedir. Dosyada gizlilik kararı olduğu halde, dosyaya ilişkin verilen ifadeler, daha ifade verme işlemi bitmeden basına yansıtılmış, üstelik tamamen gerçekdışı ve spekülatif eklemelerle mecrasından saptırılmaya çalışılmıştır. Henüz yargılaması yapılmamış ve suç sabit olmamış iken, yapılan açıklamalar ve yayınlar müvekkilimi adeta suçlu imiş gibi göstermektedir. Tüm bu hukuksuz açıklama ve yayınlarla ilgili olarak her türlü yasal haklarımız kullanılacak, hukuki ve cezai yönden gerekli tüm müracaatlar tarafımızca yapılacaktır. Müvekkilim, usul ve yasaya aykırı bir işlem gerçekleştirmemiş, iddiaların aksine söz konusu olayda usulsüz bir ihale ve satış yapılmamıştır. Tüm belediyecilik faaliyetleri yasal zeminde ve kanunlar çerçevesinde yapılmış olup, kayıt altındadır. Müvekkilim hiçbir illegal yapı ile, hiçbir ilişki içerisinde bulunmamıştır. Oluşturulmaya çalışılan algı, müvekkilimi tanıyan Erzurum kamuoyu nezdinde karşılık bulmayacaktır. Müvekkilimin, kamuoyundaki itibarını zedelemeye ve siyasi geleceğini bitirmeye yönelik olarak yapılan tüm bu suçlamalardan, yüce Türk adaleti tarafından yapılacak adil yargılama sonucunda aklanacağı ve beraat edeceği yönündeki inancı tamdır. Kamuoyuna saygılarımızla arz olunur.?    


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.03.2024

  • İMSAK 04:33
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:42
  • YATSI 20:01
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false