ETB Başkanı Oral: “Pilot İlçe Çat”

Ticaret Borsası Başkanı Hakan Oral ve Çat Belediye Başkanı Melik Yaşar Yatırımları Yerinde İncelediler

ETB Başkanı Oral: “Pilot İlçe Çat”

 

Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral, saha ziyaretleri kapsamında Çat İlçesinde bir dizi temaslarda bulundu.  Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Kaymakamlık ve Belediyeyi ziyaret eden Başkan Oral, ilçenin potansiyeline göre hazırlanan projeleri anlattı. Vatandaşların Ticaret Borsası’nın makam aracı Togg’a ilgisi ise yoğun oldu.

Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral, beraberinde Meclis Başkanı Yavuz Güney, Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Laç ile Meclis Başkan Yardımcısı Yavuz Sarı, Proje Koordinatörü Ahmet Topaloğlu ve İlçe Tarım Müdürü Musa Şimşek ile birlikte Çat ilçesinde temaslarda bulundu.  

Çat Kaymakamı Muhammet Serdar Erdoğan’ı makamında ziyaret eden Başkan Hakan Oral, Ticaret Borsası’nın çalışmaları ve projeleri hakkında bilgilendirme yaptı.

 

 

Üyeler Sorunlarını Paylaştı

Üyelerle yönetimin bir araya geldiği ilçe ziyaretinde tüm üye ve üreticilerin sorunlarını dinleyen Başkan Oral, “Çat ilçemizdeki süt toplayıcılarımızı projemize entegre ederek ilçemizi pilot ilçe olarak belirledik. Üyelerimizin ve üreticimizin sıkıntılarına çözüm yolları aramak, sorunların çözümü için gereken desteği vermek bizim görevimiz. Biz ilçelerimizi, üreticilerimizi, üyelerimizi tek tek ziyaret ederek, sorunlarını ve taleplerini dinleyip, gerekli projeleri ve çalışmaları hayata geçirerek her zaman üyelerimizin yanında olacağız” dedi.

Görüşmelerde üyelerin ve üreticilerin sorunları ve talepleri dinlendi, sıkıntıların çözümü için üyelerle istişarelerde bulunuldu. Üyelerin problemlerinin çözüm yollarının konuşulduğu toplantı sonrasında üyelere katkıları için Teşekkür Belgesi takdim edildi.

Proje Ekibine Teşekkür Etti

Başkan Hakan Oral çalışmalarda büyük katkısı olan, mesai kavramını gözetmeden üretici ve üyelerin sorunlarına çözüm bulmak adına projeler üreten proje ekibindeki arkadaşlara ayrıca teşekkür ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Ardından Çat Belediyesine geçen Başkan Oral ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Başkanı Melik Yaşar’ın konuğu oldular.  İlçede süt faaliyetlerini geliştirmek için hazırlanan projeleri anlatan Başkan Oral, Çat ilçesindeki süt toplayıcılarını da projelerine entegre ederek pilot ilçe olarak belirlediklerini belirtti.

Programların ardından Erzurum Ticaret Borsası tarafından kullanılan yerli ve milli TOGG Marka aracı Kaymakam Sn. Muhammet Serdar Erdoğan ile Belediye Başkanı Sn. Melik Yaşar inceleme ve kullanma fırsatı yakaladılar.

 

 

Yatırımları yerinde incelediler

Ticaret Borsası Başkanı Hakan Oral, Belediye Başkanı Sn. Melik Yaşar, ETB Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme A.Ş. tarafından kurulan Süt Toplama Merkezi ile Çat Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen Ticaret ve Sanayi Merkezi ile Konut Projelerini yerinde incelediler. Ticaret ve Sanayi Merkezinin arkasında bulunan araziye lavanta ekimi yaptıklarını ifade eden Belediye Başkanı Yaşar “İlçemizi Batı ilçeleri ile rekabet edebilir seviyeye getirmek adına çeşitli yatırımlar gerçekleştirdik. Bunlardan biri de lavanta tarlalarımız. Üretilen lavantalardan elde edilen lavanta yağı, çok yüksek fiyatlara dış pazarda alıcı buluyor. Hedefimiz ilerleyen zamanlarda lavanta üretimi yaptığımız arazilerimizi genişletip bu işten ilçemize kazanç sağlamak” dedi.


Anahtar Kelimeler: Başkanı : “Pilot

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

27.04.2024

  • İMSAK 03:39
  • GÜNEŞ 05:13
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:12
  • YATSI 20:40
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.5 ° / 8.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı