ESADAŞ MÜDÜRÜ SELAMİ TAN: Bayramda bilet sıkıntısı olmayacak

Kurban Bayramı tatilinde seyahate çıkacak olanlar şimdiden otobüs, tren ve uçak biletini alıyor. Okulların 28 Ağustos´ta açılacak olması nedeniyle Ramazan Bayramı´na göre yoğunluk biraz daha az. Firmalar ek sefer de koymuyor

ESADAŞ MÜDÜRÜ SELAMİ TAN: Bayramda bilet sıkıntısı olmayacak

 

ERZURUM HABER 25: Kurban Bayramı´na sayılı günler kala tatili memleketlerinde geçirmek isteyen vatandaşlar tren, uçak ve otobüs biletini haftalar öncesinden alıyor. Ancak okulların bu yıl bayramdan sonra açılacak olması nedeniyle geçen bayramlara göre yoğunluk biraz daha az. Otobüs firmaları ek sefer koymayı da şimdilik düşünmüyor. Ulaşımda bayram mesaisi bayramdan önceki son haftasonunda, yani 19 Eylül´den itibaren başlıyor. Bayramda seyahate çıkacaklar sıkıntı yaşamamak için biletini erkenden alıyor. Bu bayram pek bilet sıkıntısı yaşanmıyor. Turizmcilerin talebi üzerine okulların açılış tarihi 14 Eylül yerine, 28 Eylül tarihine ertelendi. Bu durum turizmcileri ve diğer pek çok kesimi sevindirirken bazı kesimleri de üzdü. Ramazan Bayramı´nda yüzde yüz doluluk oranlarını yakalayan ve ek sefer koyan otobüs firmaları Kurban Bayramı´nda ek sefer koymayacak. 

FİRMALARA EK SEFER KOYMAYACAK 

Kurban Bayramı´nın yaklaşmasıyla birlikte birçok sektörde hareketlilik yaşanıyor. Bugünlerde bayram hareketliliğinin en çok hissedildiği noktalardan biri de şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan firmalar. Yolcu taşıyanlar mesai yapacak. Otogar´da, bayrama sayılı günler kala birçok otobüs firmasında biletler hala tükenmedi. Otobüs firmaları yoğunluk nedeniyle ek seferler düzenleme kararı da almadı. Çünkü, okullar bayramdan sonra açılacak. Erzurum´da yüzbinden fazla üniversite öğrencisi bulunuyor. Öğrenciler, şehirlerarası ulaşımda önemli bir yer tutuyor. Otobüs firma yetkilileri bayrama sayılı günler kala otobüs biletlerine büyük talep olduğunu, vatandaşların otobüs biletlerini son güne bırakmamasını istedi. 

RAMAZAN BAYRAMI´NA GÖRE TALEP AZ 

Konuyla ilgili bilgisine başvurduğumuz Esadaş Turizm ve Otelcilik Müdürü Selami Tan, şunları söyledi: "Bayram haftası için bilet talepleri arttı. Bilet işini son güne bırakmak istemeyenler firmaların bürolarına geliyor. Günler öncesinden biletini alanların sayısı fazla. Normal dönemlere göre bayramlarda yoğunluk artar. Fazla mesai yaparız. Ancak Ramazan Bayramı ve geçen yıl ki Kurban Bayramı´na göre bu bayram için talep biraz az. Gidişlerde yoğunluk fazla olmasa da dönüşlerde yoğunluk biraz daha fazla. Bazı seferler şimdiden doldu ama yine de fazla bir yoğunluk yok. Dönüşler ise biraz daha yoğun. Ek seferlere ise şu an ihtiyaç duyulmuyor. Bayram tatilini şehir dışında geçirmek isteyenler için tedbirli olmalarını öneriyorum. "Biletlerini mümkün olduğunca gidiş-dönüş alsınlar." Ayrıca Şehrimizde Eğitim-Öğretim gören öğrencilerimizinde bayram sonrası için şimdiden biletlerini almalarını öneriyorum. Bilet fiyatlarında ise bir zam söz konusu değil." dedi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

16.04.2024

  • İMSAK 03:58
  • GÜNEŞ 05:29
  • ÖĞLE 12:20
  • İKİNDİ 16:02
  • AKŞAM 19:01
  • YATSI 20:25
  • Salı 16.2 ° / 3.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 18.8 ° / 5.5 ° Güneşli
  • Perşembe 17.6 ° / 5.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı