Erzurumspor Turhan Özyazanlar`la İyi İlerliyor

Erzurumspor Turhan Özyazanlar`la İyi İlerliyor

Erzurumspor Turhan Özyazanlar`la İyi İlerliyor

 

 

 

Erzurumspor Turhan Özyazanlar Teknik direktörlüğünde çıktığı 12 maçta 7 beraberlik ve 5 de galibiyet aldı, mavi beyazlı ekip yenilgiye uğramadı. Özyazanlar döneminde 22 puan toplayan mavibeyazlı ekip bu dönemde beraberlikler takımı olarak anılmaya başlandı. Genellikle oyun anlayışında 4 4 1 1 şeklindeki oyun anlayışını benimseyen Özyazanlar döneminde Erzurumspor Orhangazispor ve Etimesgut Belediyespor dışındaki 10 maçta tek forvetle oynadı.

10 YENİ TRANSFER

Göreve geldiği dönemde 10 yeni futbolcu transferi yaptıran Özyazanlar, 12 maçlık süreçte kadroda devamlı olarak rotasyona gitti. Kadroda yaşanan istikrarsızlık sonuçlara da olumsuz yansıdı. Özellikle orta saha kurgusunda Ekrem Sütçü ve Salih Taşgiden arasında kalıcı bir tercih yapamayan Özyazanlar, Aykut Çakay'ın takımdan ayrılmasından sonra da kanat oyuncu  sorununa kalıcı bir çözüm üretemedi.

ÖNCE BİR PUAN ANLAYIŞI

Ortasahada, Ersun Yenal stiliyle, rakip takım ataklarında taktik faul yapılması anlayışını sergileyen Özyazanlar'ın oyun anlayışı takımda sarı kart cezalısı futbolcu artışına da neden oldu. Orta sahada presli futbol anlayışını benimsemeyen Özyazanlar, gol arayışı kurgusunu da kanatlar üzerinden yaptı, Sefer Sever'in  bu taktik anlayışa uyum gösterememesi yüzünden mavi beyazlı ekip gol üretiminde de başarı gösteremedi. Derinliğine paslar atan ve forveti dikey biçimde yönlendiren Ekrem Sütçü'ye kadrosunda geniş fırsat vermeyen Özyazanlar, tüm maçlarında önce bir puan anlayışını benimseyen bir tutum sergiledi.

13 GOL ATILDI, 8 GOL YENİLDİ

Mavibeyazlı ekip Turhan Özyazanlar döneminde kalesinde 8 gol görürken, rakip takım filelerini ise 13 kez havalandırdı. Özyazanlar döneminde Erzurumspor maç başına 1.08 gol ortalaması gösterirken, kalesinde gördüğü gol oranı ise 0.66 olarak kaydedildi. Dönemde beraberlikle sonuçlanan 7 maçtan beşi 1-1, ikisi ise 0-0'lık neticelerle tamamlandı.

GÜNGÖR SONRASI

2-0  Erzurumspor'un yenilgisi ile biten Ankara Demirspor maçı sonrasında Taşkın Güngör'ün istifa etmesi üzerine göreve getirilen Turhan Özyazanlar Silivrispor maçı ile takımın başına geçti ve Erzurumspor bu maçı 1-0 kazandı. Taşkın Güngör'ün 8'inci sırada ve 21 puanda bıraktığı takımı, defans ağırlıklı olarak oynatan Özyazanlar göreve gelişinden 12 hafta sonra Erzurumspor'u 43 puanla 5'inci sıraya taşıdı.

İÇ SAHA MAÇLARI

Erzurumspor Özyazanlar döneminde evinde oynadığı 6 maçın üçünü kazandı, 3 maçta berabere kaldı. Silivrispor, Orhangazispor maçlarında 1-0 galip gelen takım, Bergama Belediyespor'u 3-2 mağlup etti.  Kayseri Şekerspor ve Sandoklıspor maçlarında 1-1'lik sonuç alan ekip, Etimesgut Belediyespor maçını ise 0-0'lık sonuçla tamamladı.

DIŞ SAHA MAÇLARI

Erzurumspor Turhan Özyazanlar döneminde 6 deplasman maçında 4 beraberlik ve 2 galibiyet elde etti. Dış sahada Ayvalıkgücü Belediyespor, Sakaryaspor, Van Büyükşehir Belediyespor karşılaşmalarını 1-1'lik sonuçla geçen Erzurumspor Anadolu Üsküdar 1908 Spor ile de 0-0 berabere kaldı. Deplasmanda Balçova Yaşamspor'u 2-1 yenen ekip, Beylerbeyispor maçında üç puanı 1-0'lık sonuçla aldı.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

24.04.2024

  • İMSAK 03:44
  • GÜNEŞ 05:17
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:09
  • YATSI 20:36
  • Çarşamba 18.1 ° / 5.2 ° Güneşli
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı