Erzurumlu Nasıl Milletvekili istiyor

İşte Erzurumlu Esnafın Milletvekili Olmasını İstediği Aday

Erzurumlu Nasıl Milletvekili istiyor

7 Haziran 2015 genel seçimleri öncesi esnaf, aday olacak milletvekillerinden beklentilerini sıraladı.

Partinin herhangi bir öneminin olmadığını belirten esnaf kim seçilirse seçilsin önemli olanın Erzurum'un gelişimi için çalışmaları olduğunu dile getirdi. Esnaf ayrıca seçilecek milletvekillerinin halkın ve esnafın yanında olmaları gerektiğini de söyledi.

7 Haziran'da yapılacak genel seçimler öncesi siyasi partilerin milletvekili listelerini açıklanmasının ardından Erzurum'da esnaf, seçilecek milletvekillerinden Erzurum için beklentilerini sıraladı. Bazı esnaflar, adayları yakından tanımadıklarını ileri sürerken bazı esnaflar ise mecliste yeni yüzler görmek istediklerini belirttiler. Seçimlerde siyasi partilerin öneminin olmadığını belirten esnaf, hangi aday seçilirse seçilsin Erzurum'un gelişmesi için çalışmaları gerektiğini dile getirdi.

ERZURUM'A YATIRIM BEKLİYORUZ”
Kongre Caddesi Esnafı; Erzurum'a yeni yatırımlar kazandıracak vekilleri yeni dönemde görmek istediklerini belirterek şu ifadelere yer verdiler: Seçilecek vekillerden Erzurum için yatırım yapmalarını bekliyoruz. İş sahası yok,  gençlerin hepsi işsiz. Genç nüfus sürekli göçüyor, yaşlı üretemeyen nüfusumuz artıyor. Caddemiz şehrin turizm açısından en önemli noktası olmasına rağmen Esnaf olarak çok zorluk çekiyoruz. Vekiller sadece seçim zamanı oy için esnafı ziyaret ediyorlar, onun haricinde bir vekilin Erzurum'da esnafı ne ziyaret ettiğini ne gördüm ne de durumları nasıl diye sorduğunu gördüm. Bu seçimlerde Erzurum'un gelişimi için çalışacak yeni vekilleri görmek istiyoruz, Erzurum'a bir şeyler kazandıracak vekillerle yola devam etmek istiyoruz.” ifadelerinde bulundular.

MECLİSTE YENİ YÜZLER GÖRMEK İSTİYORUZ”


Sanayi Esnafı ise seçilecek vekillerden Erzurum'un birçok şey beklediğini söyleyerek öncelikle yeni iş alanları oluşturmaları gerektiğini belirttiler: Siyasi partililerin listelerinde genelde bir sürpriz olmadı herkesin az çok tahmin etiği isimler partililerin listesine girdi. Seçilecek vekiller öncelikle Erzurum'a hayırlı hizmetlerde bulunmalılar, seçilecek vekillerden Erzurum için beklentilerimiz çok fazla. Erzurum için öncelikle yeni iş alanları oluşturmaları gerekiyor ve göçün durması gerekiyor. Özellikle esnaflar Erzurum'da çok sıkıntıda ona bir çözüm bulmaları gerekiyor. Piyasa fiyatları oldukça pahalı onun için esnaf şuan çok sıkıntı çekiyor. Seçimin ardından Erzurum'u temsil edecek proje üretecek yeni vekiller görmek istiyoruz, sanırım bu da herkesin genel bir kanaatidir.” diye konuştular.

VERİLEN VAATLER YERİNE GETİRİLMELİ”


Taşmağazalar esnafı ise; Seçilecek adayların Erzurum'un ihtiyaçlarına cevap vermeleri ve Erzurum'a hizmet getirmeleri gerektiğini söylediler: Siyasi partililerin liste adayları genelde Erzurumluların yakinen tanıdığı adaylar. İnanıyoruz ki, bizlerin eksikliklerini ve sıkıntılarını çok iyi bilen isimler. Yani anlayacağınız soru işaretleriyle dolu bir seçime gitmiyoruz. O'nun için Erzurum'a yapılan yatırımlar bizi fazlasıyla ilgilendiriyor çünkü diğer illere yapılan yatırımların bir kısmı bize yapılsa Erzurum ihya olur. İşyerlerimize gelen milletvekili aday adaylarıyla görüştüğümüzde Erzurum sanayileşme yönünde gidemiyorsa Erzurum'a alternatif yatırımlar yapılmasının lazım geldiğini söylüyoruz. Bizim için partinin bir önemi yok Erzurum'a hizmet edecek, Erzurum'un ihtiyaçlarını bilecek adayların milletvekili olmasını istiyoruz.” dediler.

GENÇLERİN GELECEK KAYGISI VAR”


Gençlerin gelecek kaygısı içerisinde olduğunu dile getiren Çaykara Caddesi esnafı ise; Artık sorunlarla uğraşmak yerine ileriye dönük Erzurum'un gelişimi için çalışmaların başlaması gerektiğini dile getirdiler: Erzurum'da en önemli sorun göç sorunu, yıllardır süre gelen bir sorun ama bir türlü de çözülemeyen bir durum. Erzurum'un insanı hak ettiği yer de değil, insanımız kendi doğduğu topraklarda çalışsa inanın ki daha azimle çalışır. Gençlerimizin umudu sönük, gelecek kaygısı içerisindeler. Neden Erzurum'da bir iş sahası yok gençlerimiz hep büyük şehirlere geçiyor. Vekillerden öncelikle yeni iş sahaları kurmalarını istiyoruz. Bizler bu cadde üzerinde geçim sıkıntısı yüzünden hüngür hüngür ağlayan evli insanlar gördük. Bunların hepsi birer vebal. Seçilecek vekiller umarım Erzurum'un sorunlarına çare olurlar, umarım gelecek senelerde Erzurum için daha iyi şeyler konuşuruz. Öyle bir vekil seçilsin ki Erzurum'un kalkınması için çalışsın ve seneye yatırımlarımızı nereye kuralım dedirtsin bize. Artık sıkıntılardan kurtulalım ve daha ileriyi düşünelim.” sözlerine yer verdiler.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

20.04.2024

  • İMSAK 03:51
  • GÜNEŞ 05:23
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:05
  • YATSI 20:30
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.3 ° / 4 ° Güneşli