ERZURUMLULAR VEKİLLERDEN NE BEKLİYOR?

Seçimler yapıldı, milletvekilleri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, yemin ederek görevlerine başladılar.

ERZURUMLULAR VEKİLLERDEN NE BEKLİYOR?

 

Kabinenin de açıklanmasıyla artık tüm ilgi ve yoğunluk hizmetlere ve ülkenin başta enflasyon olmak üzere önemli sorunlarının çözümüne geldi.

Bugünden sonra özellikle milletvekillerimize ve il yöneticilerimize önemli görevler düşüyor.

Bu süreçte halkın milletvekillerinden beklentileri şunlar:

1-Milletvekilleri sahada çok görünür olma yerine çözüm odaklı adımlar atmalı.

2-Teşekkür ziyaretleri aynı zamanda gidilen ilçe, belde, STK ve esnafları dinleyip sorunlarını alarak çözüm konusunda gayret gösterilmeli.

3-Sosyal medya hesapları, Erzurum'la ilgisi olmayan bir siyasinin vefat eden bir yakınına başsağlığı dilekleri ya da polemik oluşturacak paylaşımlardan uzak tutulmalı.

4-Bir milletvekili eğer şehrine, hemşerilerine ve bir soruna yönelik adım ve müjdesi varsa sosyal medyasında yada şehrinde görev yapan İnternet Gazeteleri başta olmak üzere, gazete, Radyo ve Televizyonlardan bunu paylaşmalı.  Erzurum halkı bir milletvekilinin çalışmalarını ve bunun sonuçlarını  sosyal medyada görmeli. Bunun dışında halkı çok ilgilendirmeyen paylaşımlara itibar edilmemeli.

5-Seçimler tamamlandığına göre şehrin tüm katmanları kucaklanmalı, tüm siyasi parti başkanları ve mensuplarıyla görüşülmeli ve şehrin birlik ruhu pekiştirilmeli.

6-Milletvekilleri, meclis çalışmaları dışında Erzurum’a da zaman ayırmalı ama bu durum Ankara bürokrasisi ve bakanlıklardaki takip edeceği projeleri aksatmamalı. Milletvekillerin birinci ve öncelikli görevi, seçerek şehre hizmet etmeleri amacıyla Ankara’ya gönderdiğimiz seçkin isimlerin bu görevlerini bihakkın yapıp  Ankara’dan şehrimize hizmet getirmeleridir. Eğer hizmet gelmeyecekse, asıl görev ihmal edilecekse kendilerinin şehre gelip halkın içinde gözükmelerinin hiçbir anlamı ve değeri olmaz. Bu durum vekilliğin asıl amacına ve misyonuna da uygun düşmez.

7-Milletvekillerinin bakanlıklara giderken şifahi talepler yerine dosya halinde ve talep ettiği hizmetle ilgili hazırladığı proje ile gitmesi hem talebin ciddiyetini hem de takibini kolaylaştırır. Bakanlıklara sunulacak her bir dosya ya da yazışmaların bir sureti mutlaka arşivlenmeli ve muhafaza edilmelidir.

8-Bir milletvekili zamanını iyi programlamalı haftanın bir gününü mutlaka bakanlıklar ve üst düzey bürokratlar ile  görüşmelere ayırmalı, Cumhurbaşkanlığı çalışma ofis başkanlarıyla iyi ilişkiler kurmalıdır.

9-Milletvekillerimiz Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile yakın çalışmalı ve tıkanan noktalarda kendisinden destek isteme yönünde aktif olmaları gerekir.

10-Bakanlıkları her ne kadar bakanlar yönetse de her zaman son söz bürokratların olduğu gerçeği unutulmamalı. Bir bakanla görüşme yapmadan önce bürokratlar istenilen talepler konusunda bilgilendirilmeli ve onların da görüş ve önerileri alınarak bakana iletilmelidir. Bu açıdan bakanlık bürokratları ihmal edilmemeli ve zaman zaman ilimize davet edilerek dostluklar pekiştirilmelidir.


Anahtar Kelimeler: ERZURUMLULAR VEKİLLERDEN BEKLİYOR?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

27.04.2024

  • İMSAK 03:39
  • GÜNEŞ 05:13
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:12
  • YATSI 20:40
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.5 ° / 8.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı