ERZURUMLU İŞADAMI CAVİT KILIÇ'TAN ÖRNEK DAVRANIŞ

Erzurumlu Hayırsever İşadamı Cavit Kılıç, Hz. İmam Hüseyin Cemevi'nin duvarlarını Hz. Ali'nin sözleriyle süsletti.

ERZURUMLU İŞADAMI CAVİT KILIÇ

 

Önceki gün yakın akrabası Abdulaziz Sönmez'in cenaze törenine katılmak üzere Erzurum'a gelen hayırsever işadamımız Cavit Kılıç, "Kendisinden bugüne kadar hayata ve yaşama dair çok şey öğrendiğimiz Baba dostumuzu kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Bizlere yol gösterici olarak gördüğümüz Abdulaziz ağabeyimizin vefatı dolayısıyla kendisine olan son görevimizi yerine getirmek için bugün Erzurum'a geldik. Abdulaziz Sönmez'in vefatı sadece aile efradı tarafından değil. Tanıyanları tarafından da büyük üzüntüyle karşılanmıştır. Kendisine Allah'tan Rahmet Kederli Ailesine de Başsağlığı dilerim dedi.

Öte yandan yakın akrabası Abdulaziz Sönmez'in Cenazesi dolayısıyla Erzurum'da bulunan Hayırsever İşadamımız Cavit Kılıç, Palandöken İlçesinde Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde açılışı gerçekleştirilen Hz. İmam Hüseyin Cemevi'ni ziyaret etti. Daha önce de açılışından sonra bir kaç kez ziyaret ettiği Hz. İmam Hüseyin Cemevi'nin şehrimize kazandırılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Cavit Kılıç, uzun yıllardan beri şehrimizdeki Cemevi eksikliğinin giderilmesi hususunda ön ayak olan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'e sonsuz teşekkür ediyorum dedi. Cavit Kılıç, Türkiye'nin Metropol şehirleri başta olmak üzere bir çok Vilayetinde ve İlçesinde Cemevi ziyaretlerinde bulundum. Ama şehrimizde inşa edilen ve geçtiğimiz günlerde hizmete açılan Hz. İmam Hüseyin Cemevi'nin mimarisi gibisine rastlamadım. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum dedi.

Dergahlarımızda ilim ve ahlak birlikte yol yürür. Medeniyetimize hayırlı insanlar burada yetiştirilir. Hacı Bektaş-ı Veli ve evlatları ocaklarımızı bu gaye ile kurmuşlar, yaşatmışlardır. Hak dostlarının irfanları ile kurulan bu büyük medeniyete sahip çıkmak, gelişmesi için gayret göstermek, her birimizin vazifesidir diye konuşan Erzurumlu hayırsever işadamımız Cavit Kılıç, Geçtiğimiz aylarda Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen ve hizmete açılan Hz. İmam Hüseyin Cemevi'nin mimarisine daha güzel bir estetik katmak ve Hz. Peygamberin damadı ve İslam’ın dördüncü halifesi Hz. Ali’nin sözlerinin yüz yıllar öncesinde söylenmiş olsa bile hala bugünün insanınlarına ışık tutuyor düşüncesiyle Hz. İmam Hüseyin Cemevi'nin duvarlarındaki Hz. Ali'ye ait sözlerin olduğu tabloların yapımını üstlendi. 

Cavit Kılıç'ın Hz. İmam Hüseyin Cemevi'ne göstermiş olduğu bu yakın ilgi ve alakadan ötürü memnuniyetini dile getiren vatandaşlar, Hayırsever işadamımız Cavit Kılıç'a teşekkür ettiler. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

27.04.2024

  • İMSAK 03:39
  • GÜNEŞ 05:13
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:12
  • YATSI 20:40
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.5 ° / 8.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı