Erzurum ihaneti affetmez

Paralel yapı ile mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü belirten İçişleri Eski Bakanı ve Erzurum AK Parti milletvekili adayı Efkan Ala, Erzurum hiçbir zaman ihaneti affetmemiştir. Devletin sırları satılıyor, devletin varlığına, milletin geleceğine kastediliy

Erzurum ihaneti affetmez

ERZURUM HABER 25: İçişleri Eski Bakanı ve Erzurum AK Parti milletvekili adayı Efkan Ala, Erzurum`un paralel yapı ile mücadeledeki kararlığına dikkat çekerek, Erzurum, vatan ve millet söz konusu olunca yek vücut karşısındadır ve savunur. Vatana, millete kim kastederse Erzurum`dan alacağı cevap çok net ve büyüktür. Erzurum hiçbir zaman ihaneti affetmemiştir. Hiçbir zaman devlete, millete kastetmeyi affetmemiştir. Çünkü biz milli ve manevi değerlerin, muhafazakarlığın kalesiyiz. Eğer milletin lehine iyi bir şeyler yapılıyorsa, Erzurum yanında ve arkasındadır. Aleyhine bir şeyler yapılıyorsa, devletin sırları satılıyor, devletin varlığına, milletin geleceğine kastediliyorsa topyekun karşısındadır.” dedi.

CEVABI MİLLET VERECEK
Seçmenin nabzını tutan Yeni Şafak ekibi dadaşların diyarı Erzurum`da Efkan Ala ile biraraya eldi. Ala, paralel yapı ile mücadeleye ilişkin, şu ifadeleri kullandı: Paralel yapı 17-25 Aralık`ta Türkiye`nin istikrarına kastetti. Türkiye`yi Libya`ya, Suriye`ye, Irak`a çevirmeye çalışanların kullandığı bir enstrüman haline geldi. Onda başarısız olunca daha sonraki seçimlerde de aynı şeyleri yaptılar. Evleri dolaşarak yalanlar, iftiralar bir sürü şeyi yapmaya çalıştılar. Millet cevabını verdi. Çünkü millet bir söze bir de söyleyene bakıyor ve kararını veriyor. Bu seçimlerde de aynı çaba içerisinde olduklarını görüyoruz. Milletimizden aynı cevabı alacaklar.”

SALDIRI MİLLET İRADESİNE
HDP`nin Adana ve Mersin seçim bürolarına yapılan saldırıyı kınayan Ala, sandığa yapılmış her saldırının demokrasiye ve millet iradesine yapılmış saldırı olduğunu belirterek, Bu millet iradesine kasıttır. Bunu yapanların cezalandırılması lazım” dedi. Bu provokasyonlarla aslında AK Parti`yi aşağıya çekmenin hedeflendiğine işaret eden Ala, Yani burada hedef açık. Biz başından beri söylüyoruz. Bunu yapanların cezalandırılması lazım. Bu millet iradesine kasıttır. Bu bir provakasyondur, bunun mutlaka ortaya çıkarılması lazım ve kısa zamanda mümkün olur. Nereden gelirse gelsin, kime yönelirse yönelsin şiddet, terör, saldırı demokrasinin dili değildir.” diye konuştu.
HDP`nin seçmene uyguladığı baskı iddialarına da cevap veren Ala, Onun tedbirlerini de devlet birimleri ta başından beri toplantılar yaparak alıyor. Ama burada aslında `demokrasi` diyenlerin AK Parti hükümetlerinin ortaya çıkardığı özgürlük ortamını dönüp terörize etmeye çalışanların kendilerine dur deneceğini bilmeleri lazım. Buna fırsat verilmeyeceğini de bilmeleri lazım.” dedi.

BATIDA DEMOKRAT, DOĞUDA TEHDİT OLMAZ
Ala sözlerini şöyle sürdürdü: Demokrasi, milletin hür iradesinin sandığa yansımasıdır. Daha önce hiç siyaset yapamayan bu bölgelerde, Türkiye`de... insanların siyaseti tehdit dili ile yapmaları kabul edilemez. Millete politikalar anlatılacak, millet de tercihini yapacak. Milleti tehdit etmek demokrasi değil, milleti tehdit etmek terörün başka bir yoludur. Buna fırsat verilemez. Yapanlar için de devlet gerekli tedbirleri alacaktır. Milletimiz tehdidin karşılığını sandıkta verecek. Batıda demokrat, doğuda tehdit böyle bir şey olmaz.”

AK PARTİ ÇÖZÜM SÜRECİNİ ÇOCUĞU GİBİ KORUYOR
Çözüm sürecinin sahibinin AK Parti ve halk olduğunu vurgulayan Ala, Onun için de AK Parti çözüm sürecini çocuğu gibi koruyor” dedi.

Biz halkımızla ittifak yaptık
Çözüm süreci için halkla ittifak yaptıklarına vurgu yapan Bakan Ala, Başkaları ile ittifak yapanlar bu meselenin altında kalır. Çözüm süreci, kimsenin beslenebileceği bir süreç olmamalı. Çünkü annelerin gözyaşı, vicdanları sızlatan hikayeler, hadiseler var. Türkiye`ye büyük bedeller ödeten terör var. Onların hepsinin çözülüp Türkiye`nin ileri demokrasi, gelişmiş bir demokrasi hedefine doğru ilerlemesini sağlayacak çözümün adıdır çözüm süreci. 78 milyonun memnun olacağı, kimsenin aleyhine olmayan lehine olan gelişmiş bir büyüyoruz, sorunu artırarak değil” şeklinde konuştu.

DAHA İYİYE GİDİYORUZ
2002`den beri demokratikleşme adımlarını atmasak, ekonomik gelişmeyi sağlamasak millet bizim politikalarımızın arkasında durur mu. Kimin hayatı 2002`den önceye göre daha kötüye gitmiştir” diyen Ala, herkesin hayatında iyiye giden birkaç şeyin olduğuna dikkat çekti.

2023 HEDEFİ KOYDUK
Bunu yeterli bulmadıklarını da kaydeden Ala, 2023 hedefini koymuşuz. Diyoruz ki `daha geliştireceğiz, sürekli geliştireceğiz`. Kişi başı geliri, 3 bin dolarlardan 11 bin dolarlara getirenler, 25 bin dolarlara da götürecek olanlardır. Biziz o. 30 milyar dolarlık ihracattan 160 milyar dolar ihracata getiren getiren biziz ve 500 milyar dolar ihracata götürecek olanda biziz” ifadesini kullandı.

Siyaset yolu mayınlı
Otobanları, bölünmüş yolları yapanların AK Parti hükümetleri olduğunu söyleyen Ala, siyasi otobanları da yapacak olanların yine AK parti hükümetlerinin olacağını belirtti. Milleti mayınlı araziden çıkarmak gerektiğine dikkat çeken Ala, Siyasetin yollarına mayın döşemişler. Birinden kurtuluyorsunuz öbürü hançerlemeye çalışıyor, öbürünü bertaraf ediyorsunuz diğeri bir kuyu kazmış. Kuyudan kurtarıyorsunuz birisi bir tuzak kurmuş” dedi. Ala sözlerini şöyle sürdürdü: Bir problem söz konusu olduğunda, bir problemden beslenen mekanizmalar, siyasi anlayış vardır bir de çözümden beslenen siyasi anlayış vardır. Problem olduğu için var olan siyasi anlayış onu büyütmeye çalışır. Ama çözümden beslenen siyasi anlayış ise o problemi çözmeye çalışır. Biz o problemi çözmeye çalışan bir siyasi anlayış, çözeceğiz de. Bunu halkın güvenine ve bu meseleye olan desteğine dayanarak söylüyorum.”

Oy petrol kuyusu gibi çok değerli
Vatandaşın her bir oyunun bir petrol kuyusu kadar değerli olduğuna da vurgu yapan Ala, Siyasi istikrarı ayakta biz tuttuğumuz sürece Türkiye`ye ne kadar saldırı olursa olsun baş edemeyecekler, engelleyemeyecekler. Ama bu siyasi istikrarın garantiye alınmasının, garantili bir demokrasi inşa etmenin yolu yeni bir Anayasa. Yeni Türkiye`nin de yolu yeni Anayasa. Bu sefer milletimiz bu çoğunluğu verirse bir daha öyle siyasi yollar, otobanlar yaparız ki kimse mayın döşeyemez, yola çıkamaz. Paralel, yan, dikey yoldan; aşağıdan üstten inemezler. Yola devam ederiz” şeklinde konuştu.

YENİ BİR ANAYASA
Siyasetin yollarındaki mayınlardan temizlenmenin yolunun yeni bir Anayasa yapmak olduğunu söyleyen Ala, Yeni Türkiye`yi yeni Aanayasa ile inşa edeceğiz” dedi. Bunun yolunun da siyasi otoban yapmaktan geçtiğine işaret eden Ala, Ben de milletime diyorum ki `Türkiye`nin siyasi istikrarından daha kıymetli bir şey yok. Çünkü etrafımızdaki petrol kuyusu olan ülkelere Libya`ya, Irak`a bakın. Her tarafından petrol çıkıyor ama siyasi istikrar olmadığı için huzur yok, ekonomik kalkınma, zenginleşme yok. Türkiye`de petrol kuyusu yok ama siyasi istikrarı var`” dedi.

yenişafak


Anahtar Kelimeler: Erzurum ihaneti affetmez

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.03.2024

  • İMSAK 04:33
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:42
  • YATSI 20:01
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false