ERZURUM'DAKİ DEVASA YATIRIM ARAS EDAŞ YÜZÜNDEN BOŞ YATIYOR!

CUMHUR İTTİFAKI SAYESİNDE GELİŞEN VE BÜYÜYEN BİR ERZURUM İÇİN ARAS EDAŞ'IN BU ZULMÜNE DUR DEYİN!

ERZURUM

 

Erzurum'a yatırımcı Neden Gelmiyor? diye sürekli feryat figan ediyorken, Gazetemize gelen bir ihbar bizleri şoke etti.

Erzurum'a yatırım yapmak için kolları sıvayan Erzurumlu Diş Hekimi Timur Eminoğlu'nun başına gelenleri duyanlar hayrete düşüyor.

Diş Hekimi Timur Eminoğlu geçtiğimiz yıl doğup büyüdüğü memleketi olan Erzurum'a yatırım yapmak için kollarını sıvadı. Aziziye ilçesi Ilıca mevkiinde aldığı bir arazi üzerine kurduğu tavuk çiftliğinde onlarca hatta ilerleyen zamanlarda yüzlerce çalışma arkadaşı ile birlikte şehrimize istihdam sağlamayı planlıyordu. Tesis için gerekli tüm harcamaları yaptı. Hatta Tesisin yapım aşamasında ziyaret gelen Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan ve beraberindekiler böylesi bir tesisin eşi ve benzerinin Erzurum sınırlarında olmadığını bu tesisin de Aziziye sınırları içerisinde hayata geçirildiği için memnuniyetini dile getiren bir çok söylem de bulundular. Tesisin faaliyete geçmesinin ardından Yatırımcı Diş Hekimi Timur Eminoğlu öyle bir sorunla karşı karşıya kaldı ki, Erzurum adına gerçekten utanç verici.

Tesis de tüm donanım sağlandı. sıra geldi bu tesisin Elektrik işine, işte o anda Aras Edaş karşılarına "BU ŞEHİR'DE YATIRIM YAPAMAZSINIZ" dercesine tesisin Elektriğini vermedi. Halen daha tesise Elektrik vermeyen Aras Edaş yetkilileri bu tesisin Erzurum'dan gitmesi için adeta mücadele veriyor. 

Peki! Timur Eminoğlu kendi memleketi olan Erzurum'da bir yatırım yapmak için varını yoğunu ortaya koyarken Aras Edaş'ın bu yatırımcıy olmadık sorunlar ve sıkıntılar çıkararak tesise Elektrik vermemesine bir isim bula biliyor musunuz?

Buradan şehrimizin gelişmesi ve kalkınması için gecesini gündüzüne katan başta Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen'e sesleniyoruz. Sayın başkan, biliyoruz ki, Erzurum'a dışarıdan yatırımcı getirebilmek için büyük çaba ve gayret içerisindesiniz, bugüne kadar yaptıklarınız ise aşikardır. Aras Edaş'ın şehrimizdeki yatırımcının önünü kesmek için yapmış olduğu bu uygulama şehrimize gelecek yatırımcılar ın gözünü korkutmaktadır. Aras Edaş'ın bu haksız ve hukuksuz uygulamadan geri dönmesi için atacağınız adımlar bu şehre gelecek diğer yatırımcılara da gövde gösterisi olacaktır.

Öte yandan, Erzurum Cumhur ittifakı kapsamında AK Partili Milletvekillerimiz Prof. Dr. Recep Akdağ, Zehra Taşkesenlioğlu Ban, Selami Altınok ve İbrahim Aydemir'in İttifak ortağı oldukları Milliyetçi Hareket Partisi Genel başkan yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Sayın Prof. Dr. Kamil Aydın beyefendi ile birlikte çok isabetli ortak çalışmalara imza atmaktadırlar. Bu birliktelik şehrimizde yaşayan vatandaşlar tarafından takdirle karşılanmaktadır. Cumhur ittifakı Milletvekilleri olarak Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mehmet Sekmen beyfendi ile de koordineli çalışmalar ortaya koyarak şehrimizin gelişmesinde ve kalkınmasında büyük rol oynamaktadırlar. Türkiye genelinde 81 Vilayet arasında belki de Cumhur ittifakı ortakları en iyi koordineyi Erzurum'da sağlıyor da diyebiliriz. Bu koordineyi sağlayan AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz ve MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş'ı da takdir etmek gerekir. Şehri bir bütün olarak gören Cumhur ittifakı inanıyoruz ki, önümüzdeki günlerde şehrimiz için çok önemli işlere birlikte imza atacaklardır. 

Bu başarılı ve koordineli çalışma neticesinde şehrimize yatırım yapmak isteyen yatırımcıların önlerini açmak, yatırımcılara engel teşkil eden Aras Edaş gibi kurumlara karşı da top yekün mücadele etmek her vatandaşımızın olduğu gibi şehrimizi yönetiminde söz hakkına sahip Milletvekillerimiz, Belediye Başkanlarımız ve siyasi parti yetkililerinin de asli görevidir.

Bu bağlamda Erzurum'a yatırım yapmaktan çekinmeyen Diş Hekimi Timur Eminoğlu'nun Elektrik probleminin de şehrimizin bir problemi olarak görüp Aras Edaş yetkilileriyle yapılacak bir görüşme sonucu bu tesisi bir an önce faaliyetlerine kavuşturmalıyız. İleri de büyüyeceğine ve şehrimizin istihdamına katkı sağlayacağına inandığımız bu işletmemiz şehrimizin öz malıdır. Yerli sermayesidir.

Cumhur ittifakına ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a güvenen Erzurumlu vatandaşlar, bu ve benzeri problemlerle karşılaşan iş adamlarımızın sorunlarına merhem olarak gördükleri, Cumhur ittifakının şehrimizdeki Milletvekillerine, Belediye Başkanlarına ve Parti yetkililerine gazetemiz aracılığıyla seslenerek, Aras Edaş yetkililerinin bu yanlıuştan bir an evvel dönmesi için gerekli uyarıların yapılmasını talep ettiler.    


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

18.04.2024

  • İMSAK 03:55
  • GÜNEŞ 05:26
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:03
  • YATSI 20:28
  • Perşembe 17.6 ° / 5.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli