ERZURUM'DA MUHALEFET'İN VE İKTİDAR'A TEPKİLİLERİN OYLARI KİMİN HANESİNE YARAR!

ENDER YÜNCÜ'NÜN KALEMİNDEN...

ERZURUM

 

31 Mart 2014 Pazar günü gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde Erzurum'dan Cumhur ittifakı ve AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Sekmen'in Türkiye ortalamasının çok üstünde bir oy alacağı beklenirken, muhalefetin oyları bu sefer Cumhuriyet Halk Partisine gidecek gibi görülüyor.

Cumhur ittifakı ve AK Parti Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Sekmen'in yapılan tüm anket ve kamuoyu yoklamalarında yüzde 75'in üzerinde oy alacağını gösterirken, diğer partilerin Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayları arasında en fazla oyu Cumhuriyet Halk Partisi Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Atlıhan Atilla'nın alacağı öngörüldü.

2019 Yerel seçimlerine çok iddialı giren İYİ Parti'nin en iddialı olduğu 2019 yerel seçimlerinde bile Erzurum'da 1 Belediye bile alamadığını hatırlatan vatandaşlar, 31 Mart 2024 seçimleri İYİ Parti için büyük hüsran olacak dediler.

Seçimlere aylar kala Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için isim arayışı içerisine giren ve gittiği en az on beş kapıdan geri çevrilen İYİ Parti sonunda gittiği her kapıdan geri çevrilince girdiği üç seçimden de yenilgiyle ayrılan fakat yenilgiye doymayacağına inandığı Canan Uçar'ı mecburiyetten dolayı Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığına istemeye istemeye Aday göstermek zorunda kaldı.

Canan Uçar'ın Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığına, Parti içerisinde ve Ankara Genel Merkez'de her ne kadar da karşı çıkanların sayısı bir hayli fazla olsa da, Hiç Aday çıkarmamaktan iyidir düşüncesiyle zorunlu Aday gösterilmesine, görülüyor ki İlçelerde ve merkez de kendi partilileri tarafından hala kabullenilmiş gibi değil.

Merkez de Aziziye, Palandöken ve Yakutiye başta olmak üzere diğer 17 ilçede de iddialı Belediye Başkan Adayı olmayan İYİ Parti'de ilçelerde iddialı adayları olmadığı için Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Canan Uçar'a oy taşıyacak ilçelerin de olmadığı görülüyor.

Bazı İYİ Parti'ye geçmişte oy vermiş seçmenin görüşü ise; Büyükşehir de Canan Uçar yerine keşke İYİ Parti Aziziye Belediye Başkan Adayı Genç, dinamik ve yüzü siyasette eskimemiş bir isim olan Fatih Çelik Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığına Aday olsaydı diyor. 

Fatih Çelik isminin Canan Uçar'dan daha çok oy alacağı yönündeki düşünceye hakim muhalefet seçmeninin sayısı ise Canan Uçar'a oy verecek seçmenden daha fazla gibi... (Ama Tabi ki Geçti Bor'un Pazarı)

Vatandaşlar, muhalefet açısından ise bu durumun Cumhuriyet Halk Partisi'nin işine geleceğini söylüyor.

Özellikle Şenkaya, Oltu, Hınıs, Çat ve Karaçoban'da iddialı Adaylarla seçime giden Cumhuriyet Halk Partisi'nin bu ilçelerden Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Atlıhan Atilla'nın da oy hanesine yansıyacağı yönündeki düşünceler CHP'nin Erzurum'daki muhalefetin oylarını alacağına inanılıyor.

Yine bir çok ilçe de İddialı adaylarla seçime giden Yeniden Refah Partisi'nin de Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Aday gösterememesinin muhalefet kanadında Cumhuriyet Halk Partisi Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Atlıhan Atilla'nın işine geleceğini söyleyen Yeniden Refah Partili seçmenin çoğunluğu AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Sekmen'in birinci tercihleri olduğunu, bazı Yeniden Refah Partili keskin muhalefet taraftarlarının ise İYİ Partili Canan Uçar yerine CHP'li Atlıhan Atilla'dan yana oy kullanacaklarını söylüyorlar.

Yani seçimlere 6 gün kala saha gösteriyor ki, Cumhur ittifakı ve AK Parti Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Sekmen, 31 Mart mahalli idareler seçimlerine rakipsiz gidiyor.

Muhalefetin "Tepki oylarına talibiz" söylemleri Mehmet Sekmen'i hiç de etkileyecek gibi görülmüyor…

Çünkü muhalefetin en keskin kılıcı olarak görülen Ülkemizin içerisinde bulunduğu Ekonomik anlamdaki gidişat yerel de Mehmet Sekmen'i etkilemeyecek gibi…

Muhalefetin 2019 yılında gerçekleşen yerel seçimlerdeki İYİ Parti'ye giden 99 Bin oyu bu seçimde muhalefete gitmeyecek…

Bu 99 Bin oydan bir kısmı halen iktidara olan keskin muhalefetini devam ettiriyor olsa da, görünen o ki, bu keskin muhalefetin oyu bu sefer İYİ Parti'ye değil. Cumhuriyet Halk Partisinin hanesine yazılacak gibi…


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

27.04.2024

  • İMSAK 03:39
  • GÜNEŞ 05:13
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:12
  • YATSI 20:40
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.5 ° / 8.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı