Erzurum`da Konuta Talep Arttı

Erzurum`da Konuta Talep Arttı

Erzurum`da Konuta Talep Arttı
0 Erzurum Haber 25: Kentsel dönüşüm ile birlikte Erzuru`da artan konut sayısı emlak sektörünü hareketlendirdi. Geçen yılın Ocak ayına göre bu ay konut satışlarında yüzde 14`lük bir artış gerçekleşti.
Erzurum`da emlak sektörü hareketlendi. Geçen yıla göre konut satış ve kiralama bu sene hızlı başladı. Geçen yılın Ocak ayına göre bu ay konut satışlarında yüzde 14`lük bir artışın olduğu öğrenildi. Bunda Erzurum`daki öğrenci ve Memur sayısındaki artış etkili oluyor. Erzurum`da  baş döndürücü bir hızda devam eden kentsel dönüşümle birlikte lüks konutların çoğalması emlak sektörünü hareketlendirdi. Konutlarda cazip ödeme koşulları ve gelir durumuna göre ödemelerin değişmesi vatandaşı konut almaya yöneltti.  Uzmanlar, seçimden sonra konut satışlarının çok daha fazla artacağını belirterek, "Konutlara son yıllarda yatırım arttı. Özellikle İşadamları yatırım amacıyla kiraya verme maksatlı ya da üçe alıp beşe satma gayretindeler. Bunda en büyük etken müşterisinin hazır olması. Geçmiş yıllarda ev alan bir insan kiracı bulamazdı. Şimdi ise  kiracısını seçebiliyor. Erzurum`da 120 bin öğrenci ve 60 binin üzerinde yabancı memur var. Yatırım için en ideal sektör son yıllarda Konut olmuştur" diye konuştular.
EV ALMAK KOLAYLAŞACAK
Başbakan Ahmet Davutoğlu`nun konut kredilerinde yüzde 25 peşin yatırılan paraya yüzde 15 ila 20 destek verileceği açıklamasını da değerlendiren Uzmanlar, "Örneğin, kredi ile 200 bin TL`lik bir konut almak isteyen ve bunun 50 bin TL`sini peşin ödemek zorunda olan bir vatandaşa, hesabında 43 bin 500 TL biriktiği anda devlet bu miktarın yüzde 15`i oranında, yani yaklaşık 6 bin 500 TL katkı sunacak. Böylece vatandaş, bankadaki parası 43 bin 500 TL`ye ulaştığı anda devletin de katkısıyla 50 bin TL`lik peşinatı ödemiş olacak. Bilindiği üzere Erzurun konut bakımından tam bir yatırım şehri konumuna geldi. Dar gelirlilere konut alması için önemli bir teşvik oldu. Bankaların açacağı konut hesabıyla vatandaş rahat bir şekilde çok fazla zorlanmadan ev sahibi olabilecek" ifadelerini kullandılar.

Anahtar Kelimeler: 0

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

26.04.2024

  • İMSAK 03:40
  • GÜNEŞ 05:14
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:39
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı