Erzurum'da Geçinmek, MUCİZE!

Erzurum'da pahalılık sorunu her geçen gün artıyor.

Erzurum

 

Kent genelinde başta konut fiyatları ve kiralara yapılan zamlar olmak üzere her şeyin fiyatı artıyor. Yaşanan pahalılık sorununa ilişkin kentin yöneticilerinin gerekli önlemleri almaması tepkilere neden oluyor.

Pahalılık sorunun arttığı Erzurum'da ev sahibi olmak, kiracı olmak ve geçinmek adeta mucize haline geldi. konut fiyatlarının 1 milyon TL'nin üzerine çıktığı Erzurum'da, kiracı olmak ise adeta zulüm.

Kent genelinde 2+1 olan Toki Konutlarının bile aylık kira bedeli 1500 TL'nin üzerine çıktı. Tüm bunların yanı sıra vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılamak için gittiği marketlerde ve restoranlarda karşılarına çıkan fiyatlarda, kentte yaşanan pahalılığı gözler önüne serdi.

KONUT FİYATLARI 400 BİN TL'DEN BAŞLIYOR

Erzurum'da yaşanan en büyük sıkıntıların başında konut sıkıntısı geliyor. Kent genelinde her gün yeni temeller atılıyor ve inşaatlar yükselirken, Erzurum'da konut fiyatları değişmiyor. Yeni bir 3+1 konut fiyatı 400 bin TL'den başlıyor. Özellikle Yıldızkent mevkiinde yükselen inşaatlardaki daire fiyatları 750 Bin ile 1 Milyon arası satışa sunuluyor. İkinci el konutlarda ise geçtiğimiz yıl düşük faizle sunulan kredilerin etkisi ile konut fiyatları yüzde 50'lere varan oranlarda arttı. İnşaat firmaları, kentte arazi fiyatlarının yükselmesi, inşaat maliyetlerindeki artışlar nedeniyle konut fiyatlarının yükseldiği ifade ediyorlar. Kentte yaşanan bu konut enflasyonunun ilerleyen aylarda daha büyük sorunlara neden olması bekleniyor.

KİRALARA GÜÇ YETMİYOR!

Konut fiyatları nedeniyle ev sahibi olmak isteyen vatandaşların tek çıkış yolu, kiralık evler oluyor. Türkiye’nin kira ve konut fiyatlarının en fazla yükseldiği illerin başında gelen Erzurum'da, kiralar dudak uçuklatıyor. Söz gelimi 3+1 dairenin aylık kirasının 1500 ile 2500 TL arasında değiştiği kentte, kira ücretlerine keyfi zam uygulanıyor. Bu fiyatlara rağmen Erzurum'da Kiralık daire bulmak da bir o kadar zor...


Anahtar Kelimeler: Erzurum' Geçinmek MUCİZE!

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

25.04.2024

  • İMSAK 03:42
  • GÜNEŞ 05:16
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:37
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı