Erzurum´da Paralel Yapı Nereye Yaslanıyor?

Erzurum´da Paralel Yapı Nereye Yaslanıyor?

Erzurum´da Paralel Yapı Nereye Yaslanıyor?

 

Erzurum Haber 25: Kamuoyunda ?Tabanı İbadetle, Ortası Ticaretle, Tavanı ise İhanetle? meşgul olduğu bilinen Paralel Yapının, Erzurum´da ustaca kamufle olduğu görülüyor.

Türkiye genelinde Paralel Yapı ile önemli mücadeleler yapılırken, bunun Erzurum ayağında ise yaprak kımıldamıyor.

Genel gidişatı iyi analiz eden Paralel Yapı´nın, özellikle Erzurum´da hızlıca kamufle olduğu gözlemleniyor.

Gerek sosyal hayatta, gerekse yönetim babında Paralel Yapı mensupları aynı varlık ve etkilerini korurlarken, bu yapının kim tarafından himaye edildiği ise merak ediliyor.

Devletin Paralel Yapı ile mücadelede kararlı olduğu geçtiğimiz aylarda görülürken, özellikle Erzurum ayağının bu gelişmeyi iyi analiz ederek, başka yan bir cemaatin görüntüsüne geçtikleri de İddialar arasında.

Söz konusu cemaatin Erzurum´daki temsilcisine, yine aynı cemaatin bazı üyeleri tarafından ?falancalar hep bizim cenaha geçiyorlar dendiğinde, o temsilcinin napalım gelmeyin mi diyelim? diye itiraz ettiği iddia ediliyor.

Görünürde bu kabuk değiştirme ile, şehir bürokrasisinde rahat hareket edip kadrolaşmaya devam eden Paralel Yapı´nın, Atatürk Üniversitesi´nde üst düzey Akademisyenlerle, hatta Bazı Rektör Yardımcılarıyla birlikte hareket edip ve önümüzdeki aylarda yapılacak olan Atatürk Üniversitesi Rektörlük seçimlerinde de etkili olmayı planlıyorlar.

Bu Rektör Yardımcılarından bazılarının geçtiğimiz Genel Seçimlerde Milletvekilliği için Aday Aday olduğu, AK Parti tarafından Listelere alınmayınca böylesi bir yolla kırıldığına inandıkları gururlarının rövanşı olarak hesaplandığı yönünde söylentiler ise Atatürk Üniversitesi´nde görev yapan akademisyenler arasında sıkça konuşulan konular arasında.

Gazetemiz Haber Merkezine gelen bilgiler ise, Paralel Yapı mensuplarının pek çoğunun hala, şehrin pek çok önemli yönetim bölümlerinde, varlıklarının kuvvetlenerek sürdürdüğü yönünde.

Bunları hangi yöneticilerin koruyup kolladıkları merak edilirken, Ülke menfaatlerini her şeyin üzerinde tutan Gazetemiz, Paralel Kadrolaşmayı kollayan yöneticilerin bilgisine ulaştıkça, bunu kamuoyu ile paylaşmayı zerrece tereddüt etmeden devam edecektir.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

19.04.2024

  • İMSAK 03:53
  • GÜNEŞ 05:24
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:04
  • YATSI 20:29
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı