Erzurum´da organik tarımı yaygınlaştırma ve kontrolü projesi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ´´Organik Tarımı Yaygınlaştırma ve Kontrolü Projesi ´´ kapsamında ´´Ulusal Organik Tarım Eylem Planı´´ uygulaması başlattı.

Erzurum´da organik tarımı yaygınlaştırma ve kontrolü projesi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ´´Organik Tarımı Yaygınlaştırma ve Kontrolü Projesi ´´ kapsamında ´´Ulusal Organik Tarım Eylem Planı´´ uygulaması başlattı. 

Erzurum Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür vekili Özcan Yıldırım, artan nüfus, zorunlu beslenme, insanoğlunun tarımı vazgeçilmezler alması çabası içinde olduğunu, sentetik kimyasal gübrelerin, ilaçların ve suların bilinçsiz tüketimi, böylelikle ekolojik dengenin bozulduğunu söyledi.

Özcan, 2013-2016 yıllarını kapsayan Organik Tarım Ulusal Eylem Planı çerçevesinde, organik ürün bilincinin artırılması, kontrol ve denetimin etkinleştirilmesi gerektiğini belirtti.

Erzurum´da organik tarıma 2003 yılında elma üretimi ile başlandığını belirten Erzurum Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür vekili Özcan Yıldırım, il müdürlüğü olarak sertifikalı ve güvenli gıda temini olan organik tarımı yaygınlaştırmak, tüketicilere sağlık ve güvenilir gıda temini sunmayı amaçladıklarını belirtti.

2013 yılında il genelinde 3 milyon 267 bin 707 TL destekleme ödemesi yapıldığını da belirten Yıldırım, organik tarım esasında yapılan üretimde her şey kayıt altında ve izlenilebilir olması gerektiğini, bu üretim modelinde hiçbir kimyasal kullanılmadığı, Organik üretime geçişte bir ara üretim modeli olan ´´ iyi tarım uygulamaları´´ da aynı amaca hizmet ettiğini dile getirdi.

Özcan Yıldırım, "İyi tarımda kullanılan gübre ve varsa ilaçlar kayıt altında kullanılıyor. Bu kullanım hasat sonrası hiçbir kalıntı bırakmayacak şekilde planlanarak kullanılıyor. Tüketicilerimizin ´´İyi tarım ve Organik Ürün ´´ logolu ürünleri bu çerçevede güvenle kullanabilirler. Organik üretim ve iyi tarım uygulamaları kapsamında üretimin artması için Bakanlığımızca çeşitli desteklemeler sağlanmaktadır" diye konuştu. 


Anahtar Kelimeler:

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

19.04.2024

  • İMSAK 03:53
  • GÜNEŞ 05:24
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:04
  • YATSI 20:29
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı