ERZURUM´DA HANGİ VEKİLLER KALACAK?

24 Haziran seçimi öncesi AK Parti´de liste kulisleri hızlandı. Yeni hükümet sistemi ile ilgili olarak vekil adayı olamayanlar için bakanlık umudu doğdu. AK Parti´deki ağır toplardan bazılarının yeni dönemde de bakanlığa getirileceği, bazı isimlerinde 24 H

ERZURUM´DA HANGİ VEKİLLER KALACAK?

 

 

AK Parti, sıkıştırılmış takvim ile hızlı bir temayül yoklaması yapacak ve aday listelerini belirlemeye çalışacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın başkanlığında oluşturulacak seçim üst komisyonunda son şekli verilecek aday listeleri, önceki seçimlere göre daha farklı şekillendirilecek. Yeni hükümet sisteminde, Bakanlar Kurulu´nun Meclis içinden çıkmayacağı için, milletvekili adayı olarak listede yer alanların bakanlık umudu ortadan kalkacak. Liste dışı kalanlar ise, 24 Haziran sonrası yürürlüğe girecek yeni hükümet sistemi içinde ´Bakanlık´ beklentisine girecek.

ILICALI ADAYLIK İÇİN BAŞVURU YAPACAK MI?

AK Parti´de aday listeleri hazırlanırken, 24 Haziran´dan sonra yürürlüğe girecek yeni hükümet sistemi dikkate alınacak. Bu kapsamda AK Parti kulislerinde, yeni dönemde Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı´nın Milletvekilliğine Adaylık için başvuru yapmayacağı Ankara kulislerinden gelen haberler arasında. Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı´nın 24 Haziran sonrası yürürlüğe girecek olan yeni hükümet sisteminde Bakan olmak için görüşmeler yaptığı da sıkça konuşulanlar arasında...  

RECEP AKDAĞ LİSTEDE OLMAYABİLİR

Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım´ın halen yardımcılığı görevini yürüten Prof. Dr. Recep Akdağ gibi isimleri de, yeni hükümet sisteminde de bakan olarak ataması ihtimali nedeniyle milletvekili aday listesinde yer almayacağı konuşuluyor.

HANGİ VEKİLLER KALACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın, milletvekili listesi hazırlanırken güçlü bir parti ve güçlü bir Meclis yönetiminin oluşmasına göre hareket edeceği, bu kapsamda Erzurum´da hangi milletvekillerinin görevine devam edeceği ise temayül yoklamalarına göre belirlenecek. Aday adayı olacak isimler arasında önce il başkanlığında ardından da genel merkezde temayül yoklaması yapılacak. Mevcut vekillerin katılmayacağı temayül yoklamalarında güçlü isimlerin öne çıkması halinde, mevcut milletvekillerinin listede yer almaları da tehlikeye girecek.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

20.04.2024

  • İMSAK 03:51
  • GÜNEŞ 05:23
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:05
  • YATSI 20:30
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.3 ° / 4 ° Güneşli