ERZURUM´DA ARAÇ MUAYENE İSTASYONU YETERSİZ

Şehir merkezinde hizmet veren Araç Muayene İstasyonu´nun yetersizliğini dile getiren vatandaşlar, 15 gün sonraya verilen araç muayenesi randevularının birçok mağduriyeti beraberinde getirdiğine dikkat çekerek, ?Şehir merkezinde en az 3 istasyon olmalı?ded

ERZURUM´DA ARAÇ MUAYENE İSTASYONU YETERSİZ

 

 

Erzurum´da sosyal platformlarda ve ilgili kurumlarda alınan şikayetlerin ilk sıralarında Araç Muayene İstasyonu´nun yetersizliği geliyor.

Aracının halk arasında bilinen adıyla vizesini yaptırmak isteyen vatandaşlar TÜVTÜRK Online Randevu Sistemi´nden randevu alabiliyor. Ancak vatandaşlar önceden sıra alıp muayene gününü ve saatini belirlemesine rağmen muayene süresi 2 ile 4 saat arasında değişiyor. Zaman sıkıntısı yaşayan vatandaşlar ise yoğunluk yaşamayan ilçelerden randevu alarak sorunu aşmaya çalışıyor.

Konuyla ilgili konuşan vatandaşlar, ?Erzurum şehir merkezinde hizmet veren tek araç muayene istasyonu var. Bu duruma artık müdahale etmek gerekiyor. Araç muayenesi için sıra almamız 15 günü buluyor, istasyona gidip işlemi tamamlamamız 4 saati buluyor. Kış şartları göz önünde bulundurulduğunda eksi 20-25 derece soğuklarda dışarıda beklemek bir çile. Bu zaman kaybının ortadan kaldırılması ve sistemin hızlı işlemesi gerekiyor.?dediler. 

YETERSİZLİK KANUNSUZLUĞA ZORLUYOR
Randevu sisteminde vatandaşların 15 gün sonraya ancak sıra alabildiğine dikkat çeken vatandaşlar, sadece bu süreye bağlı olarak mağduriyet yaşayan çok sayıda insan olduğuna vurgu yaptılar. Aracının muayene süresinin bitimine 2 gün kala randevu almak isteyen bir vatandaşa 15 gün sonraya sıra vermenin doğurabileceği mağduriyetleri dile getiren vatandaşlar, ?Bu süre içerisinde vatandaşlar polis tarafından durdurulduğunda cezai işleme tabii tutuluyor. 1 hafta muayene yaptırma süresi veriliyor, eğer bu 1 hafta içinde vatandaş muayene yaptıramaz ve aracını tekrar durdurulursa bu kez aracı bağlanıyor.

Neden? Vatandaş 2 günü varken randevu istedi ancak 15 gün sonraya sıra alabildi diye.Bundan daha kötüsü de var. Allah korusun vatandaşımız randevu aldığı bu süre içerisinde bir kazaya karışmış olsa, aracının teknik kontrolü yapılmamış görüneceğinden büyük ölçüde hatta yüzde 100 dolayında kusurlu sayılacak. Bu mağduriyetlerin tek sorumlusu şehir merkezindeki TÜVTÜRK İstasyonu´nun yetersizliği.?ifadelerini kullandılar.

ŞEHİR MERKEZİNE EN AZ 3 İSTASYON
Konya şehir merkezindeki araç muayene istasyonu eksikliği sorununun çözüme kavuşma için öneride bulunan vatandaşlar, şehir merkezinde en az 3 tane TÜVTÜRK olması gerektiğini söylediler.




İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

19.04.2024

  • İMSAK 03:53
  • GÜNEŞ 05:24
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:04
  • YATSI 20:29
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli