Erzurum çiftçisine hibe müjdesi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca uygulanmakta olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) çerçevesinde; Bireysel Sulama Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Hakkında Tebliğ Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Erzurum çiftçisine hibe müjdesi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca uygulanmakta olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) çerçevesinde; Bireysel Sulama Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Hakkında Tebliğ Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Söz konusu Tebliğ ile ilgili açıklamalarda bulunan Erzurum Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Akar, 2012 yılından itibaren, daha önce Makine Ekipman Alımlarının Desteklenmesi programı içerisinde desteklenen sulama ekipmanları, Makine Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Programından ayrı olarak Bireysel Sulama Makine Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Programı adı altında desteklenmek üzere uygulamaya konulmuştur.

Tarımsal faaliyetler için geliştirilen modern basınçlı bireysel sulama makine ve ekipmanının üreticiler tarafından kullanımının yaygınlaştırılarak; daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, iş gücünü azaltmak ve üretim maliyetlerini düşürerek üreticilerin gelir düzeyinin yükseltilmesi için bireysel sulama makine ve ekipman satın alımları desteklenmektedir.

İlimizde bugüne kadar Bireysel Sulama Makine Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Programından 2013-2014 yıllarında toplam 13 proje hibe desteği almaya hak kazanmıştır. Proje uygulayan 13 yatırımcıya toplam 114 bin 491 TL. hibe ödemesi yapılmıştır” dedi.

YÜZDE 50 HİBE DESTEĞİ

Bireysel Sulama Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında 7 yatırım konusuna yüzde 50 hibe desteği verileceğini dile getiren Akar, Hibeye esas tutar gerçek kişiler için 100 bin TL, tüzel kişiler için 200 bin TL`dir. Mal alım bedellerinin, bu miktarları aşması durumunda aşan kısım yatırımcı tarafından ayni katkı olarak karşılanır. Son başvuru tarihi 01 Temmuz 2015 Çarşamba günü mesai saati bitimidir.” diye konuştu.

Erzurum Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Akar, Programın Yatırım Konuları ise şöyle sıraladı; Tarla içi damla sulama sistemi kurulması, Tarla içi yağmurlama sulama sistemi kurulması, Tarla içi mikro yağmurlama sulama sistemi kurulması, Lineer sistem yağmurlama sulama makinesi alınması, Center pivot sistem yağmurlama sulama makinesi alınması, Tamburlu sistem yağmurlama sulama makinesi alınması ve Güneş enerjili sulama sistemleri kurulması. Yatırımcılar bu konulardan bir tanesi için başvuruda bulunabilirler. Başvurular İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine yapılacaktır Hibe sözleşmesi imzalamaya hak kazanan yatırımcılar, İl Müdürlüğümüz web sitesinde ilan edilecektir.”

 

erzurum gazetesi


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

20.04.2024

  • İMSAK 03:51
  • GÜNEŞ 05:23
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:05
  • YATSI 20:30
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.3 ° / 4 ° Güneşli