ERZURUM´A TATİLE GELMEK BABAYİĞİT İŞİ...

Türkiye´nin en pahalı havayolu ulaşımı ve otel konaklaması Erzurum´da?

ERZURUM´A TATİLE GELMEK BABAYİĞİT İŞİ...

 

 

Kış turizminde Türkiye´nin yüz akı olacak niteliklere sahip olan Erzurum´a, Türkiye´nin en pahalı havayolu ulaşımı sağlanıyor.

Yenigün Gazetesi bugünkü sayısında "BUNUN ADI ERZULÜM!" Başlığıyla yer verdiği haberde; İç hatlarda hem gidiş ve hem de dönüş ücretlerinin tavan yaptığı Erzurum´da, yüksek uçuş fiyatları yüzünden en büyük darbeyi kış turizmi yiyor. Bu sorun yetmezmiş gibi Palandöken´deki konaklama ücretleri de cep yakıyor. Bir kişinin bir günlük konaklama ücretinin bin 500 2 bin lira arasında değiştiği Palandöken´de, tatil planı yapmak neredeyse imkansız hale geliyor. Türkiye´nin içerisinde bulunduğu ekonomik koşullarda bir günlük konaklama ücretinin bin 500 liradan başlıyor olması büyük bir dezavantaj olarak değerlendirilirken, bu masrafa ilaveten pahalı uçuşlar sebebiyle de, Erzurum´un tercih edilebilirlik düzeyi giderek alt sıralara düşüyor. 

ERZURUM´A GELMEK BABAYİĞİT İŞİ!

Turizmciler, şu anda Türkiye´nin en pahalı uçuşlarının Erzurum uçuşları olduğunu belirterek, ?Uçuş fiyatlarında tavan ücret uygulaması vardı, her ne olduysa kaldırıldı. Erzurum´dan uçmak isteyenlerin yolculukları boyunca elleri ceplerinden hiç çıkmıyor. Üstelik aktarmalı yolculuklar yüzünden Erzurum´a gelmek ya da Erzurum´dan Türkiye´nin başka şehirlerine uçmak isteyenler resmen çile çekiyor? dediler.

Turizm merkezlerindeki en önemli faktörün ?cazibe? olduğunu dile getiren turizmciler, ?Erzurum´da Palandöken kayak merkezinin havalimanına yakın oluşu ya da kar kalitesinin yüksek oluşu bir cazibe faktörüdür ama insanlar tatil yaparken harcamalarını da göz önünde bulundurur. Bir günlük konaklamanın bin 500 liradan başlayan fiyatlardan satıldığı Palandöken´e ulaşmak için eğer binlerce lira da havayolu ulaşım ücreti ödüyorsanız, tatil için Erzurum´a gelmenin de bir anlamı zaten kalmıyor? diye konuştular. 

SİYASETÇİLERİN HABERİ BİLE YOK!

Erzurum´daki siyasetçilerin bu duruma mutlaka el atmaları gerektiğini vurgulayan turizmciler, ?Siyasetçilerimizin Erzurum için attıkları zaten bir adım yok. Hiç olmazsa bari bu konuyla ilgilensinler. Milletvekillerimiz kendilerine belirlenen özel ücret tarifesiyle uçtukları için diğer yolcuların ne sıkıntılar çektiğini bilmiyorlar. Bu fecaat duruma artık son versinler de, memleketlerine biraz olsun faydalı olsunlar. Bu şartlarda Erzurum´un adı maalesef Erzulüm olmuştur. Çünkü Erzurum´a yolculuk çileye ve zulme dönüşmüştür artık? ifadelerini kullandılar.

KAYNAK: ERZURUMYENİGÜN


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

24.04.2024

  • İMSAK 03:44
  • GÜNEŞ 05:17
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:09
  • YATSI 20:36
  • Çarşamba 18.1 ° / 5.2 ° Güneşli
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı