ERZURUM İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ SALİH KAYGUSUZ'DAN BU BAŞARIDA EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR

Erzurum, TEOG VE LGS Döneminde İlk Defa Ülke Ortalamasının Üzerinde Bir Ortalama Elde Etti

ERZURUM İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ SALİH KAYGUSUZ

 

Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, Erzurum Eğitim Ailesi Olarak Elde Ettiğimiz Bu Başarı İçin Desteklerini Hiçbir Zaman Esirgemeyen Valimiz Okay Memiş’e, İlimiz Siyasetçilerine, STK’larımıza, Kurum ve Kuruluşlarımıza, İlçe Milli Eğitim Müdürlerimize ve İdarecilerimize, Okul İdarecilerimize, İl Milli Eğitim Müdürlüğü LGS Komisyonunda Yer Alan Arkadaşlarımıza, Ölçme Değerlendirme Merkezimizde Görev Yapan Arkadaşlarımıza ve Eğitim Adına Elde Ettiğimiz Her Başarının, Ulaşmayı Amaçladığımız Her Hedefin Asıl Mimarı Olan Öğretmenlerimize Teşekkürlerimi Sunuyorum.” dedi.

Erzurum, 2020 LGS’de 31,020 net ortalaması yakalayarak 29,660 olan Türkiye ortalamasının 1,36 net üzerinde üzerinde bir sonuç elde etti.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan raporda geçen yılların aksine bu yıl il bazında sıralamaya yer verilmedi.

Ancak net ortalamasına göre Erzurum, sıralama olarak tahmini 35-45 bandında yer almış oldu.

Açıklanan LGS sonuçlarına göre Erzurum bir yıl içerisinde büyük bir artış kaydederek Türkiye ortalamasının üzerinde bir net ortalamasına ulaştı. 

Erzurum, TEOG VE LGS döneminde ilk defa ülke ortalamasının üzerinde bir ortalama elde etti.

Bu anlamda elde edilen başarı ilimiz eğitimi için çok büyük bir anlam ve önem arz ediyor.

2019 LGS’de ülke ortalamasının 0,58 net altında bir ortalamaya sahip olan Erzurum, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yıl boyunca sistemli bir çalışma programı yürütmesi neticesinde bu yıl Türkiye ortalamasının 1,36 net üstünde bir ortalama elde ederek toplamda ortalamamızı 2 net artırdı.

Pandemi sürecinin öğrencileri okullardan fiziksel olarak uzaklaştırmasına rağmen yapılan uzaktan eğitim çalışmalarıyla İlimizdeki öğretmenlerimiz ve idarecilerimiz bu süreçte öğrencilerimizin yanında olmaya devam etti.

Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün “Erzurum’u Türkiye geneli sınavlarda ilk 10 sıra içine taşıma” hedefi doğrultusunda ilk yılda büyük bir ilerleme kaydedilmiş oldu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.03.2024

  • İMSAK 04:33
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:42
  • YATSI 20:01
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false