ERZURUM FİNAL OKULLARINDA 23 NİSAN KUTLANDI

Erzurum Final Okulları Kurucu Müdürü Mehmet Yıkılmaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı özel bir etkinlikle kutladı.

ERZURUM FİNAL OKULLARINDA 23 NİSAN KUTLANDI

 

Erzurum Final Okulları Kurucu Müdürü Mehmet Yıkılmaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde 23 Nisan'a özel koltuğunu 4. sınıf öğrencisi Dağıstan Yüncü'ye teslim etti.

Müdürlük koltuğuna oturmadan önce Mehmet Yıkılmaz'ın elini öperek makam koltuğunu devir alan 4. sınıf öğrencisi Dağıstan Yüncü, ilk olarak okullarına Tenis Kortu yapılması talimatı verdi. 

 

 

Erzurum Final Okulları Kurucu Müdürü Mehmet Yıkılmaz'ın koltuğunu temsilen devir alan Dağıstan Yüncü Okulları hakkında şöyle konuştu. “Erzurum Final Okullarında eğitimin çok verimli olduğunu düşünüyorum. Bu şekilde düşünmemin nedeni de gerek sınavlarda gerekse İlimiz kapsamında gerçekleştirilen Okullar arası tüm bilgi yarışmalarında ve spor müsabakalarında başarılar sergilenmesidir. Bu çalışmaların ve bu başarıların güzel bir şekilde devam etmesi için elimizden geleni yapacağız. Öğretmenlerimiz her daim öğrencilerimizin yanındalar ve bizleri her alanda destekliyorlar. her birisine tüm öğrenci arkadaşlarım adına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Okulumuz da Sportif faaliyetlerin biraz daha artırılmasını da talep ediyorum diye konuşan 4. sınıf öğrencisi Dağıstan Yüncü, Sadece ders olarak değil biraz da öğrencilerin fiziksel olarak da gelişmesini isterim. Bununla ilgili çalışmalar yapacağımızı da söylemek isterim. Ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni açtı ve bugün bir bayram olsun diyerek 23 Nisan'ı çocuklara armağan etti. 23 Nisan, dünyada bulunan tek çocuk bayramıdır." dedi.

 

 

Çocuklara geleceğin yüksek mevki sahipleri gibi davranılması gerektiğini söyleyen Erzurum Final Okulları Kurucu Müdürü Mehmet Yıkılmaz ise, “Bugün 23 Nisan 1920 yılında kurulan meclisimizin 104. yıl dönümünü kutluyoruz. Meclis demek millet iradesi demektir” Bu da milletin kendi kendini yönetmesi demektir. Mustafa Kemal ATATÜRK, Kurtuluş Savaşı döneminde en sıkıntılı günlerinde meclisimizi kurarak, milletin tam bağımsızlığının tescilleneceğini görmüştür.

Bu günü de başta kendi milletimiz olmak üzere tüm dünya çocuklarına armağan etmiştir. Burada çocuklara armağan etme amacımız ve Atatürk'ün bizlere verdiği mesajda, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın bir cevher olduğunu ve bu cevherin iyi işlendiği zaman bu memleketin asıl teminatı olduklarını görmemizi istemiştir. Bende gerek okulumuzda Eğitim öğretim gören öğrencilerimizin gerekse ilimiz genelinde eğitim öğretim hayatlarına devam eden yavrularımızın anne babalarına ve öğretmenlerimize şu tavsiyelerde bulunmak istiyorum, öğrencilerimizi ve çocuklarımızı geleceğin büyükleri olarak, ülkenin yöneticileri, en yüksek idarecileri olarak görmeleri ve ona göre davranmalarını istiyorum dedi.

Okulumuz 4. sınıf öğrencilerinden Dağıstan Yüncü'yü makamında ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu da ifade eden Mehmet Yıkılmaz,  “Tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramını kutluyorum. Bu bayram dünyada çocuklara armağan edilmiş tek bayram. Bu vesile ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

06.05.2024

  • İMSAK 03:23
  • GÜNEŞ 05:02
  • ÖĞLE 12:17
  • İKİNDİ 16:08
  • AKŞAM 19:21
  • YATSI 20:53
  • Pazartesi 8.1 ° / 2.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 9.5 ° / 2.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 9.3 ° / 1.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı