Erzurum Gazetecileri Lalezardaydı

Erzurum´daki gazeteciler, hafta sonunda Lalezar Termal Tesisleri´nde bir araya geldi.

Erzurum Gazetecileri Lalezardaydı

 

Erzurum Gazeteciler Cemiyeti (EGC) tarafından organize edilen etkinlikte gazeteciler, hizmete yeni açılan tesisi çok daha yakından tanıma imkanı bulurken, doyasıya eğlenmeyi de ihmal etmediler. 

Erzurum´da aktif gazetecileri çatısı altında toplayan ve her hafta farklı bir organizasyonla gündeme gelen Erzurum Gazeteciler Cemiyeti, habercileri bu hafta sonu da Lalezar Termal Tesisleri´nde bir araya getirdi. Etkinliğe Erzurum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Selehattin Şener, Cem Atmaca, Ender Yüncü, Turgay İpek, Mahmut Akdağ, Burak Codur, Mesut Gülrenk, Zafer Kumru, Samet Özünal, Recai Pak, Kürşat Taş, Hanifi Aksakal, Metin Barlak, Yakup Çakır, Orkun Çizmeli, Sinan Özçaylak, Nurullah Pala, Sercan Çetin Topşaklı, Suat Kantarcı, Yönetim Kurulu üyeleri ve şehirdeki basın-yayın kuruluşlarında aktif olarak çalışan gazeteciler katıldı. Etkinliğe katılan gazeteciler yeni açılan Lalezar Termal´i hem daha yakından tanıma, hem de haftanın yoğun iş stresinden kurtulma imkanı buldu.
 
Yeni açılan tesisin Erzurum turizmi ve ekonomisine büyük katkılar sağlayacağını dile getiren Şener, gazetecilerin de bu tesisten yararlanmasını istediklerini ifade etti. Gazeteciliğin esas olarak stresli ve yorucu bir iş olduğunu anlatan Şener, bu tarz etkinliklerle sık sık bir araya gelme ve stres atma imkanı bulduklarını belirtti. Şener, ?Bugün burada Lalezar Termal Tesisleri´ne Erzurum Gazeteciler Cemiyeti´ne üye arkadaşlarımız ile bir ziyaret gerçekleştirdik. Buradaki asıl amaç mesleğin getirdiği zorluklara karşı direnen, stres yaşayan gazeteci kardeşlerimizi biraz olsun rahatlatmak ve bu tesisin gazeteciler arasında daha iyi tanıtılmasını sağlamaktır. Bu nedenle etkinliğimize gelerek davete icabet eden tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.
 
TESİS HAKKINDA GAZETECİLERE BİLGİ AKTARILDI 
Etkinliğe katılan gazetecilere Lalezar Termal hakkında bilgiler de aktarıldı. Tesisin Erzurum şehir merkezine 16, havalimanına ise 25 kilometre uzaklıkta bulunduğu belirtilirken, 14 bin metrekare açık ve 6 bin 500 metrekare kapalı alan üzerine kurulduğu kaydedildi. 
 
Erzurumlu İşadamı Taner Ardahanlı´nın da ortakları arasında bulunduğu tesisle ilgili olarak gazetecilere Genel Müdür Muhammet Emin Narin tarafından şu bilgiler aktarıldı: "Erzurum şehir merkezine 16 , havaalanına 25 kilometre uzaklıkta olan tesisimiz, toplamda 18 bin metrekare açık alan ve 6 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulmuştur. Tesiste bulunan termal su rezervi yerin 750 metre altından çıkmakta olup, sıcaklık olarak 60 dereceye ulaşmaktadır. Tesisimiz; bay/bayan termal havuz kompleksleri, standart ve VIP aile kabinleri ile termal sektörde bölgenin en modern ve en kapsamlı tesisidir. Lalezar termal tesisleri aynı zaman da hijyen ve temizlik konusun da yüksek hassasiyeti ile misafir memnuniyetini maksimum düzeye çıkarmak ve sektöründeki her türlü ihtiyaca cevap verebilmek üzere değişen ve gelişen hizmet anlayışını  en iyi şekilde yansıtmayı ilke edinmiş olup restaurant, lobyy bar, vitamin bar, minibar  toplantı salonları ve VİP oturma salonları ile kreş, market, bay/bayan mescitleri, açık/kapalı otopark ve güvenlik hizmetleriyle Erzurum´un en gözde tesisi haline gelmiştir.14 ortaklı ve 50 kişiye çalışma istihdamı sağlayan tesis, 4 yılda yapılıp faaliyete geçti. Lalezar Termal, Erzurum´da özel teşebbüse ait ilk termal turizm yatırımıdır. Suyun sıcaklığı doğal çıkışta 51 derece. Debisi ise saniyede 60 litre. Tesis, Türkiye´yi doğu coğrafyasına bağlayan tarihi İpek Yolu´nun hemen üzerinde konumlanmış durumda. Tesisimiz, Erzurum´un beyaz örtüsünün altından 60 derece sıcacıkla yeryüzüne çıkan şifalı sularını misafirlerimizin sağlık ve sosyal hayatına geleneksel misafirperverlik bakış açısından çağdaş bir hizmet anlayışını harmanlayarak, bölgedeki termal turizm anlayışına yeni bir boyut getirmek için çalışmaktadır" 
Öte yandan Lalezar Termal´deki şifalı suların keyfini çıkaran gazeteciler, sıfırın altına kadar düşen hava sıcaklığına rağmen terasta konuşlandırılan açık hava havuzunun da tadını çıkardılar. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli